- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Aktív témák
-
andorpapa
őstag
válasz
TalkCafe del Mar #64 üzenetére
Azonos nevezőn vagyunk, helyes. A gyártók mérései tényleg pontosak, valóban szigetelt szobában mérnek, de elterjedt szokás, hogy bizony sok méterről. A teszterek meg maximum fél méterről, ami azért jó, mert könnyebb a kisebb zajszintkülönbséget is kimutatni. Persze lehet vitatkozni a módszerekről, én azért szeretem jobban a teszterek méréseit, mert ők például a komplett coolert viszgálják zajszint tekintetében. Tehát nem csak a ventit, ahogy azt sok gyártó teszi. És ahogy te is írtad, bizony sokszor a zaj nagyobbik része a ''fütyülő'' bordák és a rezonancia miatt keletkezik. De azért azt sem árt tudni, hogy a teszterek sem nomádok, nekik is van kis szigetelt tesztdobozuk, ahová csak a cooler pakolják és a mérőt.
És mint mondtad, a dB viszonyszám. Ez igaz is, de ha jól megfigyeljük, a profi teszterek eredményei nagyjából egyeznek, de a gyártók méréseivel összevetve valahogy mégsem passzolnak. Na akkor most kinél van a bibi? Arra gondolok, hogy bizonyos coolerre írnak x dB-t, egy másikra x+10 dB-t. A teszternél viszont mindegyik coolerre nagyjából x+2 dB jön ki. Na vajon akkor ez hogy lehetséges? Tudom, magyarázhatjuk mérési pontatlansággal meg mindenféle egyébb dologgal, de azért szerintem vitathatatlan, hogy a gyártók szeretik kikozmetikázni a cuccaikat, amit én megértek, elvégre ma ezzel lehet eladni egy hűtőt.
A képletet nem tudom, talán Dent kellene megkérdezni, ő szokta a képleteket, elméleteket vágni, én viszont inkább csak gyakorlati hűtős vagyok. -
andorpapa
őstag
válasz
TalkCafe del Mar #62 üzenetére
Na pont erről van itt szó! Szerinted a 30-40 dB is sok, de honnét tudod, hogy ez nem ugyanaz-e, mint másnál az 50 dB? Mérted? És ha igen, hol, milyen távolságból, milyen eszközzel? Pont ebből élnek a coolergyártók is. 20 dB-t írnak a hűtőre, mert valóban 20 dB a zajszint - a szomszéd utcából mérve, míg a hűtős site-ok meg reális távolságokból mérnek, emiatt jöhet ki nálunk dupla akkora érték dB-ben. És nem az a kérdés, hogy melyik igaz, mert mindegyik az, hanem az, hogy melyiket vagyunk hajlandóak a mi esetünkre vonatkoztatni.
-
andorpapa
őstag
-
andorpapa
őstag
Hogy miben különbözik, azt nem tudom, de azt igen, hogy az alaplapszivacs nem erre lett kitalálva, a rendes hangfogó szivacs sokkal (persze a ''sokkal'' relatív) halkabb működés érhető el.
A 17 dB-es tápra visszatérve: milyen távolságból lett mérve? Ha ugyanolyan messziről, mint az overclockers.com cikkben, akkor beszarok. Na mindegy, ilyesmin felesleges vitatkozni. -
andorpapa
őstag
-
andorpapa
őstag
Abban különbözik a natúr hangtechnikai boltban árult cucctól, hogy izé...szóval...nos...hogy is mondjam...tehát azért, mert...megközelítőleg...majdnem....csak...végülis semmiben, de így el lehet adni sok hángérien mániért, meg méretre vágják, és ha Chieftec házad van, akkor abba kapsz tökéletesen passzolót, a többi előny ismertetését pedig a PR-ostól igényeld.
Megfigyeltem valamit: amikor az van, hogy itt egy mod, olcsó meg minden, akkor mindenki fujjog, és olyanokat ír, hogy bazze, inkáb megveszem a boltban drágábban, csak ne kelljen vele szopni és ne legyen gebasz. Amikor meg olyan cuccról írunk, ami gyárilag csinál mindent, akkor meg amiatt sírnak a jónépek, hogy bazze, ez tök drága, inkább otthon szétvágom nagymutter napozó alkalmatosságát, és különben is, így meg úgy. Persze az már más kérdés, hogy a házi megoldás esetleg kevésbé hatékony, netán még a hűtést is akadályozza, arról nem is beszélve, hogy az olcsó megoldások néha annak is néznek ki.
De persze ezt senki se vegye magára, csak mondom, hogy soha semmi sem jó, ha mod, akkor inkább bolt, ha meg bolt, akkor inkább mod. Amúgy pedig támogatom az eszköz házi megvalósítását, elvégre pont arról szól a mod, hogy olcsóbban, esetleg jobbat és az igényeknek jobban megfelelőt előállítani. Hajrá emberek! -
andorpapa
őstag
Az én, szintén nem túl tudományos kifejezésem: hangelnyelő szivacs. De végülis mindegy, hogy miképpen szólítjuk, a lényeg az, hogy az overclock.hu-n lehet rendelni, nem a legolcsóbb cucc, de hatékony. Amúgy aki tudja a szuperpontos, ultratudományos megnevezését, az írja már meg nekünk is!
Aktív témák
Hirdetés
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest