- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
real performance test part 1:Bővebben: link
-
BSOD
senior tag
A THG-n is van teszt. Hőmérsékletekről és fogyasztásról nem szól a fáma...
Elég intel-marketing izű a cikk. Az AMD-re jobban kíváncsi vagyok.
Szerintem még nincs itt ezeknek a cuccoknak az ideje asztali gépekben. Nincs elég MPS/SMP optimalizált program hozzájuk és azoknál se hozzák azt a teljesítménytöbbletet amit vár ''nép''. Nincs egy éve, hogy dual P3 1ghz-ről váltottam A643000-re. A régi is komoly vas még ma is, de nem lehet egy lapon említen az újjal. Sajnos nekem is az a véleményem, hogy a programozókat kellene fejleszteni nem a hardware-t (nekik meg kell még 5-6év mire átálnak MPS-re). -
válasz
_Volkovy_ #55 üzenetére
Hát erröl van szó...
tudom, hogy ez egy üzleti fogás, de túl aljas dolog.
Ki kéne találni vmit, hogy mondjuk hány évente lehet ilyen ''generáció'' váltás, amikor mindent cserélni kell.
És hogy évente hány Mhz-t emelhet max. a gyártó.
Pl.: egy komolyabb játék elkészítése ugye nem 1 és általában nem is 2év... Ha miközben írják, jönnek be új technológiák, nem tudnak arra optimalizálni. És az idö meg sürgeti öket, hogy hamarabb kiadják, mint a másik cég és így elmarad szépen az optimalizáció...
Ez olyan dolog, mint a Microsoftnál a .NET környezet... boldogok, hogy már eléri a .NET technológián belül a C# nyelv teljesítménye a jóval régebbi C/C++ nyelvek teljesítményének 86%-át...
Nagyon OFF: miért nem tudok 'hosszó ö''-t írni, helyett Q-t ír????
[Szerkesztve] -
Docci
senior tag
#87-es üzit író ITEM kollégának(ugye írhatom ezt?) már van ilyen cpu-ja.
Pár kérdésre én is válaszolhatok:
''És ez az asus p5gd1-be belemegy?''
Igen (lehet,hogy kell bios update)
L1 cache passz
L2 az 2MB
L3 nuku
Egyébként ha annyira kell a 64bites cucc,akkor miért nem A64-et veszel? -
ITEM
tag
Srácok ez az igazi Multithreading
-
Kepe
aktív tag
És ez az asus p5gd1-be belemegy? (asus honlapja szerint igen)
mennyi cache van ezekbe? Írjatok! Üdv! Kepe..
Ez kisker ár már?
Olcsóbban nincs?
[Szerkesztve] -
Kepe
aktív tag
De mennyibe van és hol egy 64 bites p4 lga 775-be...
3.0 3.2 árdekelne!!!
Kepe... -
Frigo
őstag
Anandék is teszteltek:
Bővebben: link -
Sanya
nagyúr
én 12K-t adtam egy 2500+ sempronért, és nem adtam 42-t egy 64 bites erőműért: mert nekem nem lényeg, hogy oda legyen biggyesztve, hogy 64 bit támogatva, stb. kit érdekel? engem nem, míg tökéletes internetre, meg arra a pár játékra, amivel játszom, addig biztos nem fejlesztgetek.
-
Kepe
aktív tag
Szia!
42 k-ért milyen is pontosan az a P4???
Írj! Kepe... -
HERR Z
veterán
de minek vennél nem 64-bites procit ha már vehetsz olyat is 42k-ért?
3.2GHz-es Prescott van 42-ért itt a puiacon keress rá keresőbe...
[Szerkesztve] -
Kepe
aktív tag
Akkor nyugodtan vehetek p5gd1-et amni támogatja a 64 bit-et és még nem 64 bites procit, amit lehet később lecserélek!
Ugye így van? Nyugtassatok meg... Thx! Kepe... -
Kepe
aktív tag
Sziasztok!
Én most készülök venni egy P4-et és az Asus p5gd1-es lapba (915-ös) állítólag az asus oldala szerint jó lesz bele a 64bites P4-is.
Ami prociról ti beszéltek ez a kétmagos ez egyenlő a 64-bites procival?
Nagyon érdekelne a dolog, mert akkor inkább 939-es amd-t veszek, mert az már tudja az a64-et és nem kell lapot sem cserélni! Vagy itt sem kell akkor (94 64-bit)?
Válaszokat köszi! Üdv! Kepe... -
janpotocki
senior tag
A TDP valóban nem a csúcsfogyasztása a procinak, hanem azt adja meg, hogy normális körülmények között, normális szoftverekkel, normális hűtéssel mennyi a tartható maximum. A normális esetek közül a legrosszabb esettel számolnak persze, de kizárják a hibás vagy a CPU-t rendellenes módon igénybe vevő kódokat.
Thermal Design Power: The maximum amount of heat which a thermal solution must be able to dissipate from the processor so that the processor will operate under normal operating conditions.
Thermal Design Power: a power dissipation target based on worst-case applications. Thermal solutions should be designed to dissipate the thermal design power.
Thermal specifications for the Pentium 4 processor on 90 nm process is the thermal profile. The thermal profile defines maximum case temperature as a function of power dissipated. The maximum case temperature for the maximum thermal design power (TDP) is the end point of the thermal profile.
The processor thermal design power (TDP) is based on measurements of processor power consumption while running various high-power applications. This data is used to determine those applications that are interesting from a power perspective. These applications are then evaluated in a controlled thermal environment to determine their sensitivity to activation of the thermal control circuit. This data is used to derive the TDP targets published in the processor datasheet. -
EasyR
aktív tag
Jó üzlet ez Inteléknek! Új CPU -> új chipset (-> új táp, új memó.....?) Csak hogy ne álljon meg a fejlődés. HA-HA!
És ha a gyártósoron majd ''bedöglik'' az egyik mag, akkor azt a részét letiltjuk és eladjuk Celeronként a 9xx-es (butított) chipsethez( mert abban sem működik valami)!
Ha jó, akkor eladjuk drágán, mert ez csúcstechnika! Ha véletlenül hibás, akkor eladjuk egy kicsit olcsóbban (de még mindig drágán), mert ez csúcstechnika!
Pofátlanság. De ez van a kapitalizmusban!
Egyébként mennyivel lesz gyorsabb így egy 3GHz-s Northwoodnál és a 875-ös chipsetnél? Optimalizálás nélkül 10-15% (mert az optimalizálásra úgy sincs soha idő)? Vagy több?
Szerintem még vagy másfél évig nem fogja megérni az árát! -
polika
senior tag
Kiváncsi leszek hogy mit fog csinálni egy dual cores P4 közös 800mhz-es rendszerbuszon...
ui ez az a proci ami igazából 400-as (a a 800-at elosztom 2-vel és aszondom hogy 100%-osan jól megoldották a procik memória hozzáférését és ez az egyes magok latenciáját se befolyásolta..ergo ha über mega optimális esettel számolok akkor ez a max) rendszerbuszon még nem érezte jól magát és az 533 ill 800mhzes rendszerbusz volt az ahol kilehetett hozni a maxot ezekből a procikból (csak ez a legújabb 1066fsb volt az ami már igazából csak nagyon minimális pluszot adott) -
Docci
senior tag
Megnéztem a belinkelt ''tesztet''.(előzetest)
Egyértelműen kiderült,hogy az Intel tehet egymás mellé akár 4 Prescott magot is akkor is jobban mennek ,majd a játékok AMD-n.
A vicc az,hogy néhol még a 3.8Ghz-es 570J-is megelőzi a Pentium D-t.(Nem is az előző tény a gáz,hanem az utóbbi.)
Ettől függetlenül látszik,hogy maga a Cpu erős minden egyéb dologban.
Szemlélet kérdése az egész.
Akinek van egy 6800Gt vagy X850-es vga-ja annak teljesen mind ,hogy Pentium D vagy Athlon 64-e van.(ha játékról van szó)
Viszont az pozitív,hogy az Intel elsőként már ebben a hónapban piacra dobja az alsó kategoriában az EMT64-gyel fevértezett Celeront-is.(egy piros pont neki)
500-as sorozat kap EMT64-et?
Csak a Celeronban ,illetve a 600-as sorozatban lesz?(+800-as sorozat) -
ITEM
tag
Hi all, aki tudja hogy mit jelent ez az legyenszives irja már le!
''Physical Adress Extension''
Én arra tippelek hogy igy már nagyobb memóriaméretet is megtud cimezni a gép.
Sima 2003 Enterprise Server fut, és most már SP1 is rajta ül!
Elötte ez a felirat nem volt ott!
Ezt ha jól tudom csak a 64-bit-es oprendszernél jelenik meg?!
Arra gondolok hogy az SP1-esetleg tartalmazza a kiegészitést az X86-64-hez ?? -
Esmein
nagyúr
válasz
Zordkaszás #65 üzenetére
A pentium d 2 magos lesz de ht nélkül a sima pentium 1 magos htvel és ez az új gagyi 2 mag htvel.
-
Zordkaszás
senior tag
Most akkor hogy van ez???
Az egy magos pentium D-ből kikerül a HT és csak a két magos támogatja??
Ez most akkor nem visszalépés [az 1 magos procik terén]?? -
borely
tag
Akit kicsit melyebben erdekel, itt egy kivalo link ami megvilagitja, mennyire kulonbozokeppen ertelemezi a TDP fogalmat az AMD es az Intel...
LordX
veterán
válasz
Mista Boller #56 üzenetére
Jól.
-
Mista Boller
tag
Jol ertem, hogy _egy_ 800Mhz-es buszon log a ket chip? Mert akkor khm...
-
_Volkovy_
nagyúr
Szerintem is ezt kéne,újra megtanulni optimalizálni.
De amíg a procigyártók a szoftverírók segge alá teszik kéthavonta a kétszer gyorsabb procikat,kit érdekel az optimalizálás?
Meg hát ki venné a csúcsprocit,ha elmenne minden p3-on is?
(jelzem sztem egy p3 szintű cpu bőven elvinne minden mai cuccot is,ha teljesen kihasználnák.)
Megint más az,hogy az egyre több tranyó miatt egyre drágábban gyárthatók a procik,és ezen a csíkszélesség csökkentése se segít..
Sőt,az órajelet se küldték az égig:lassan 3 éve vannak 3ghz-es procik,ez 3.2-es,istentudjamilyen fsb,dual mag,de alig szakadtak el a 3 gigától.
Vagy menjen égig az órajel,vagy legyenek hatékonyabbak a procik.De az,ami most megy?
Gyakorlatilag ugyanazt a magot variálják,különböző tokozásokban..
[Szerkesztve] -
Rez_Grof
őstag
válasz
sziszegőII #53 üzenetére
Én még játékot se nagyon láttam ami kihasználná a HT-t. Igaz ritkán játszom.
-
sziszegőII
tag
Valóban ez a jó meglátás....
kb 4 havonta überelik a cpu gyártók egymást a procijaikkal egyik gyorsabb mint a másik a programozók meg csak kapkodnak ide oda és közbenn még mindig van olyan progi ami nem használja ki pl az sse2-t... de már lassan itt a 4 Lásd egy Athlon xp-t.
Ahogy látom egyre több ''fogást'' lesnek el a risc -es gyártóktól .... MIPS, IBM stb stb mondjuk ez főkképp az AMD re jellemző hisz az architektúrája is egy Alpha rendszeréből ''való''.
Sztem az egy fejletteb rendszer technologialilag mint az intel lassan 5 éve toldozott foldozott busza. -
Én nem értek egyet evvel a gyors haladással.
Inkább tökéletesítenék elöször a mostani technológiákat.
Meg többet törödnének a programozással, jobban optimalizálnának.... -
Rez_Grof
őstag
Ez így igaz.
Bővebben: link.
''These displays are tied to commercially available 80386 microprocessors.''
Azért ha valaki bedobna egy ilyen 840XE-t meg hozzá való deszkát az ablakon nem haragudnék meg.
[Szerkesztve] -
Hory
aktív tag
Most nem azért, de a TDP a Typical Power Dissipation roviditese, ergo nem a MAXIMALIS, hanem a TIPIKUS terhelés alatti jelentkező disszipáció.
Ha ez 130W, akkor a max. 180 körül lehet... -
erdoke
titán
Lassan megint utána kell néznem, mert nem vagyok benne biztos, de mintha a TDP nem maximális fogyasztást jelentene aaz Intelnél.
-
sidhe
tag
elarulom, azok is hajtjak, mert a 386-486 kategoria van kitesztelve a sugarzasra, es abban meg masszivak a tranzisztorok. egy mai procit felvinnenek, atmegy rajta egy reszecske, es ketcsillio tranzisztort talal el.
dehat egy ursiklon nem is forditanak kernelt
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
janpotocki #22 üzenetére
'zé!
-
PrinczA
őstag
Erdekes, en meg megvagyok az 1,3-as Tua Celeronommal
igaz nem gyilkosakat jatszom, csak okosakat !
-
janpotocki
senior tag
-
WN31RD
addikt
válasz
janpotocki #22 üzenetére
Utólagos engedelmeddel a topic címét is javítottam.
-
válasz
janpotocki #22 üzenetére
Mondomén.
-
janpotocki
senior tag
HIBA!!!
Az Intel által küldött sajtóanyag sajnos nem bejelentést takart, pusztán az adatok hivatalos pontosítását. Elnézést kérek a félretájékoztatásért, a kétmagos processzorok érkezése valamikor a második negyedévben várható. -
LordX
veterán
Nem EE az Extreme Edition rövidítése? Eddig legalább is nem XE volt, hiába van a szép nagy X a logón..
-
-
Thom!
veterán
szegény Intel tulajoknak kell új alaplap hozzá, S939 rulezz
-
Csak én vagyok úgy félretájékoztatva, hogy már egy másik procigyártónak is van kétmagos procija? Bővebben: link Akkor meg miért ezzel a procival köszöntött be ez a korszak?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
janpotocki #11 üzenetére
És akkor most miért nem úgy csinálják?
-
Thom!
veterán
Intel=csőd
-
viharhozo
addikt
Erdekes eredmeny:
Thom!
veterán
Bővebben: link
Intel's Dual-Core Pentium Extreme Edition 840 Performance Pre-Preview -
Esmein
nagyúr
Mintha az űrutazás kora köszöntött volna be vagy valami ...
-
L3zl13
nagyúr
Nem értem. Miért jobb a külön lapkán lévő kétmagos proci, mint az egy lapkán lévő?
-
anulu
félisten
múltkor asszem anandtech.com-on olvastam, h az i915 és i925(x) nem támogatja a kétprocis cuccokat. ennek fényében ez a CPU új chipset nélkül elég érdekes. azért egy tesztet (ez vs. S939A64FX55) megnéznék.
-
Vangelis
félisten
Alig vártuk....mi jöhet még
-
Chris82
senior tag
De jó, hogy most cseréltem a procim prescottra. Ezt már nem bírom követni.
-
zfarkas
senior tag
Süti. 130W, 4 logikai processzor. Tökéletes nem nagy terhelésű (értsd nem 100 user) szerver procijaként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core i5-13500 OEM
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest