Új hozzászólás Aktív témák
-
_Volkovy_
nagyúr
Szerintem is ezt kéne,újra megtanulni optimalizálni.
De amíg a procigyártók a szoftverírók segge alá teszik kéthavonta a kétszer gyorsabb procikat,kit érdekel az optimalizálás?
Meg hát ki venné a csúcsprocit,ha elmenne minden p3-on is?
(jelzem sztem egy p3 szintű cpu bőven elvinne minden mai cuccot is,ha teljesen kihasználnák.)
Megint más az,hogy az egyre több tranyó miatt egyre drágábban gyárthatók a procik,és ezen a csíkszélesség csökkentése se segít..
Sőt,az órajelet se küldték az égig:lassan 3 éve vannak 3ghz-es procik,ez 3.2-es,istentudjamilyen fsb,dual mag,de alig szakadtak el a 3 gigától.
Vagy menjen égig az órajel,vagy legyenek hatékonyabbak a procik.De az,ami most megy?
Gyakorlatilag ugyanazt a magot variálják,különböző tokozásokban..
[Szerkesztve] -
sziszegőII
tag
Valóban ez a jó meglátás....
kb 4 havonta überelik a cpu gyártók egymást a procijaikkal egyik gyorsabb mint a másik a programozók meg csak kapkodnak ide oda és közbenn még mindig van olyan progi ami nem használja ki pl az sse2-t... de már lassan itt a 4 Lásd egy Athlon xp-t.
Ahogy látom egyre több ''fogást'' lesnek el a risc -es gyártóktól .... MIPS, IBM stb stb mondjuk ez főkképp az AMD re jellemző hisz az architektúrája is egy Alpha rendszeréből ''való''.
Sztem az egy fejletteb rendszer technologialilag mint az intel lassan 5 éve toldozott foldozott busza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest