- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Bundás22 #114 üzenetére
Ó, valóban? Netán tapasztalatból beszélsz, vagy csak hasraütésre? Mert egy E6300 1,8-ról 3GHz-re húzva igenis brutálisan megdobja a teljesítményt, azért ez nem egy GF6200 TC. És mielőtt tőlem kérdeznéd, hogy honnan veszem, havernál CoreDuo hajt egy 7300GT-t (!) és jócskán több pontot kapott rá mint én a 3000+-ommal, pedig elvileg az is kihajtja.
-
MZsoltee
veterán
Te figyelj! Olvasol is vagy csak írsz?! Szerinted én mire regáltam? Tudod vissza lehet olvasni! A kedves fórumtárs akinek a hozzászólására reagáltam a 8600GTSről beszélt, ami 45-50k, asszem ebben megegyezhetünk van még drágábban is.. A 35-40k-t pedig az x1950prora értettem, amire szintúgy igaz hogy van drágábban is!
A 6os széria nékem fekete folt, akkoriban nem foglakoztam a hardverekkel, szóval be kell ismernem hogy nem tudom mi volt annó, de szeritnem itt most nem is erről volt szó!
Köszönöm az elmeállapotom diagnosztizálását, asszem jogomban áll más szakvéleményét is kikérni!
Ja az eredményhez egy hszt is pls,majd reagálok rá! De ez még ne igazi DX10 meg van DX9ben is szal ez még semmi előnyt nem jelent és az se biztos hogy szűrökkel 16AA 4AF mellett készült az eredmény (sőt szinte biztos hogy nem), mert én szűrőkről beszélek/tem!
Köszönöm
Üdv Zsoltee -
D@ni88
addikt
abba még nem gondoltál bele, h szép és jó a mark, DE abban előre le van írva h mit h csonáljon, míg játékoknál kis millió lehetőséged van h merre menjél, szval elsőre ennyi...
meg az ugye szintetikus teszt...
nekem volt 7600GSem. és 700/920on megközelítette a az alapon futó GT-t de az ugye DDR3as ram. (300pont különbség volt ami ugye nem sok) de játékokban elmaradt...
na mind1 öcsém, 1 hónapon belül nekem is majd 8600GT-s konfigom leszmajd meglássuk
am meg próbáld úgy beállítani a tuningot, h először a ramot viszed maxra, aztán a GPU-t és meglátjuk mit hoz
[Szerkesztve] -
MZsoltee
veterán
''''Szóval aki ilyen karit vesz az biztos nem az árát nézi, hanem azt hogy dejó DX10 meg Nvidia''ha nem az árat nézném venmnék 8800ast'' A második tagmondatot nem olvastad vagy Te is biztos valamelyik bulvár lapnáldolgozol!
Az írtam hogy a 8800aspkat nagyon eltalálták!
Akkor még 1x érthetőbben: A 8as közhépkategória ár teljesítméyn arényban nem sikerült jól, tehát itt már abszolúte fölös azon vitatkozni, hogy a 8600GT vagy GE esetleg a GTS éri meg az árát mert egyikse!
Az hogy 128bit vagy 256 azé jó mérce ezt mutatják a tesztek is!És én még nem sok embert hallottam áradozni erről a kariról hogy hűde megéri meg ilyen meg oylan jó az árárért( és itt az áráért részen van a hangsúly!!!)! A sz@r lehet hogy erős jelző volt, de a valóságot jól takarja
-
VR6-Fan
veterán
a játékok alatt sokkal többet számít a gyorsabb ram
nem véletlenül mondtam hogy nézd meg egy játékkal(amúgy a 3d markát kiaf@szt érdeklik? úgy se te fogsz vele wr-t vagy magyar rekordot dönteni, egy csomó mindent nem hoznak elő amit a játékok igen)
igen és ha majd sokkal jobban láthatóbbak lesznek a külömbbségek(=bonyolultabb kodok) akkor a kártyáktól is nagyobb teljesítmény fog kelleni tehát a mostani a kártyák évülnek és a közép kat. nem a legjobb érték tartó(szal lefordítva a 86-osokat lehet kukázni, mint ahogy a 76-osokat)
''szóval szép meg jó az 1.1/1.8 GT de nem túl jó''udod van a PH! egy olyan 8600GT ami 1100MHZ(GPU)/1900Mhz(ram) órajeleken megy
, de 3D markozáson kivül nem túl sok mindenre jó(ilyen órajeleken).
GE sokkal jobban meg éri mint a GT mert 10k-val olcsobb mint a GTS és van rajta táp csati(ha olyan nagy Vmod zseni lennél akkor tudnád..) és 1.0ns ramok vannak rajta... amit 2.2GHz-re meglehet húzni...(hiába gyors gpu ha a ram nem tudja kiszolgálni/eltárolni elég adattal/ot, de ez is cska valos terhelésben és nem 3D markokban jön ki.) -
Telefunen
őstag
A gyakorlat nem a dmarkokat jelenti, hanem a valós alkalmazásokat, ott pedig élelsímítással (amit egy X1950PRO-val az aktuális gémek jórészénél simán bekapcsolhat az ember) 35MHz GPU kb. 100-150MHz Vram-mal ér fel..
Mod: Mzsoltee arra gondolt hogy a kb. 35K-s X1950PRO sokkal jobb választás mint a 8600GT (még tuninggal együtt is), ill a kb. 45K-s X1950XT sokkal-sokkal jobb választás mint a GTS..
mod: Elnézést kell hogy kérjek mindenkitől, aztmondtam utolsú OFF, de sajnos nem sikerült betartanom
[Szerkesztve] -
VR6-Fan
veterán
az 1.2/1.4-es ramok soha az életben nem lesznek stabilak 2GHz
még az 1.1 igen az 1.0 meg...
és hiába gyors a a GPU ha egy határ felett nem jut elég adat hozzá
szóval szép meg jó az 1.1/1.8 GT de nem túl jó, ha használni akarod, ja és kiváncis vagyok hogy egy közepes szürésen és elég lenne +35MHz a a gpu-n 200MHz ram potlására(ha már ilyen lendületbe vagy csinálj teszteket!)
csak egyet tudok érteni MZsoltee-val
ja és a karik csak lassultak DX10 alatt szal mit is ér a....
[Szerkesztve] -
MZsoltee
veterán
Nem tudom minek vekengtek, ha már ár/teljesítményről van szó akkor minek akarna az ember 50kért 128bit-es karit venni, ha kaphat 256biteset 10-15kval olcsóbban?
Szóval ez az egész 8as közép egy nagy derab sz@r, de a tejét nagyon jól eltalálták!
DX10 miatt? LOL! Szóval aki ilyen karit vesz az biztos nem az árát nézi, hanem azt hogy dejó DX10 meg Nvidia... Ezért nem értem a hozzászólásodat! -
Telefunen
őstag
Utolsó OFF: Nem, a 3dm05 egyáltalán semmit nem profitál a két magból (a C2D-nak a nyers erje az ami meglöki a 3dm05 pontszámokat, de nem a két mag) -egyébként ez a topik elsősorban a Galaxy 8600 GE-ről kellene hogy szóljon, a nem ide tartozó tesztjeidnek, meg kérdéseidnek a 8500GT - 8600GT/GTS topikban lenne a helye.
-
Bundás22
őstag
nagyon jó a hűtése a gainwardnak: 43 fok nyáron
én is meglepődtem és max 48 fokra kúszik fel terhelés után(3dmark) 710mhzen!! és nagyon-nagyon csendes...
durva különbség a 7600GTmhez ill. 9600XTmhez (50fok alapon akár 60fok fölé..) ráadásul zajosak is voltak
tehát nyugodtan vmoddolokesetleg rakok rá még pluszba egy kis ventit vhová de nem cserélek hűtőt
kérdés a memót ill gpu-t ha egyszerre húzom a gpu maximuma lehet nem 710nél hanem lejjebb lesz?? -
-
VR6-Fan
veterán
no és mi van ha úgy nüzzük a 86GT és a 7900GS szerepét ha valaki szürökkel és nagyfelbontásba szeretne játszani?(persze mindkét tipusból csak is ref órajeles karik)
amúgy szürökkel átlag felbontásba még egy X1650XT és elveri(lásd: oblivion)
ja és a 86-osok OC kártyák még a 7900GS ref nem tudom mire vered megint magad?
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
1. evvel nem azt mondtam hogy jobb nála, csak az emberek jobb teljesítményt vártak a 8500/8600-as sorozattól (nagyobb különbséget, lsd. 6600GT->7600GT)
2. természetesen nem jobb a 7600GT, de ha azt nézzük hogy sok helyen 3-4ezer forinttal olcsóbb.. (@lien: Gainward 7600GT: 27k)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest