- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devil18
csendes tag
HI
új videokarit akarok venni és nem tudom melyiket vegyem:
galaxy 7600 gt 256mb ddr3
vagy
galaxy 8500 ge ddr3 256mb
mindkettő pcie-es -
Bundás22
őstag
a végén még kirúgnak
mindegy én remekül szórakozom
egyébként ha kedvesen szólalok meg akkor is leidiótáztok, utána persze én is elkezdem
mindegy a végén úgyis mindig kiderül hogy nekem volt igazam
[Szerkesztve] -
D@ni88
addikt
válasz
DeadMeat #128 üzenetére
Épp ez az, kéri sokszor a segítséget, természetes, elmondjuk neki a tapasztalatokat, erre ő aztmondja nem jó, mert ő jobban tudja. Máskor ésszerűtlen állításokat mond, és nem lehet meggyőzni arról h nincs igaza, miközben egy normális forumozó belátja... nézz át a másik 8600as topikban ott szépen bizonyítja ezeket az állításokat. meg ugye olyan állításai vannak h ha valami jobb háromdémárkban akkor az játékban is jobb... közben ez nem így van, lehet h játékot még nem is látott szegény gyerek, csak letöltötte a crackelt 3dmarkot és azt nézegeti, és beleéli magát h most húúú de jóóóóoff befejezve.
Amúgy a GE-nek sztem kicsit magas az ára, igaz könnyen GT-t lehet belőle csinálni... lehet 1,2 hónap múlva ilyen csücsül a gépemben -
ngabor2
nagyúr
a topikot takarítottam. a flamet kérem abbahagyni, mert következményei lesznek!
-
Telefunen
őstag
Éppen egy rutinos fórumozó vett védelmébe, te pedig így reagálsz..
-
Csapoati
nagyúr
Hol van itt egymagos Athlon???
-
Bundás22
őstag
válasz
Yushchenko #118 üzenetére
ammm 3dm05 nem értékeli annyira a procit, de tolj egy 06-ot persze mert a karesz sokkal jobban számít a gémeknek
4661 3dmark06 egyébként
10741 3dmark05
én egy szóval se mondtam hogy a a64 jobb mint egy c2d mégis sok mndenre jó(egymagos játékra elég szvsz) -
Csapoati
nagyúr
válasz
Bundás22 #114 üzenetére
Ó, valóban? Netán tapasztalatból beszélsz, vagy csak hasraütésre? Mert egy E6300 1,8-ról 3GHz-re húzva igenis brutálisan megdobja a teljesítményt, azért ez nem egy GF6200 TC. És mielőtt tőlem kérdeznéd, hogy honnan veszem, havernál CoreDuo hajt egy 7300GT-t (!) és jócskán több pontot kapott rá mint én a 3000+-ommal, pedig elvileg az is kihajtja.
-
Bundás22
őstag
válasz
Csapoati #111 üzenetére
okoskám ha tunningolod core kettesed nem kapsz sokkal több FPS-t ugyanis videokártya limitbe ütközik(proci teszt miatt kapsz néhány százassal többet)
ha tunningolod 8600GTS-ed gyorsabb lesz, soha nem mondtam hogy nem lesz gyorsabb, amit leírtam azok a tények
az hogy osztódik a procim előfordulhat ugyanis felezett X2-es kitudja a másik mag mikor ébred öntudatra -
VR6-Fan
veterán
válasz
Yushchenko #112 üzenetére
egyből 4 felé és akkor lett belöle phemon X4 abból is csak is FX és már 2GHz-s ddr3-as rammokkal tolja.
[Szerkesztve] -
D@ni88
addikt
válasz
DeadMeat #106 üzenetére
DeadMeat. most nem igazán a vmodról van szó... tudom nekem is volt gondom a 7600gs-el. sőőt az is ilyen egyedi nyákos volt alig találtunk hozzá modos képet, DE amikor aztmondja a gyerek h a memória tuning semmit nem számít, jah meg h a másik topicba iylet ír, h nemtommilyen amd-s proci@Bandituning => c2d... meg még sorolhatnám
én pl meg az átlag júzer hallgat a többiekre, de őőőőő mindenkinél jobban tud mindent.
Pedig amíg az ember kezdő addig inkább hallgatni kéne. és ezzel most nem azt mondom h én vagyokt itt a májer, sőőőt, én szépen csendbe olvasgatom itt a totyikokatés gyűjtöm a hasznos információkat. De amilyen ''összefüggéseket'' hoz fel az elvtárs azok eléggé logikátlanok és megcáfolják a számítástechinka törvényeit
[Szerkesztve] -
DeadMeat
nagyúr
Mondjuk azert mert egy kis **** nemkellene vele ilyen visszataszitoan viselkedni... emlexem en meg,amikor mind2-en nekem nyavajogtatok h hogyan kell,meg hol kell garfitozni... ensem hajtottalak el titeket.Szoval abba lehet hagyni ezt a hulyeseget.
-
MZsoltee
veterán
Te figyelj! Olvasol is vagy csak írsz?! Szerinted én mire regáltam? Tudod vissza lehet olvasni! A kedves fórumtárs akinek a hozzászólására reagáltam a 8600GTSről beszélt, ami 45-50k, asszem ebben megegyezhetünk van még drágábban is.. A 35-40k-t pedig az x1950prora értettem, amire szintúgy igaz hogy van drágábban is!
A 6os széria nékem fekete folt, akkoriban nem foglakoztam a hardverekkel, szóval be kell ismernem hogy nem tudom mi volt annó, de szeritnem itt most nem is erről volt szó!
Köszönöm az elmeállapotom diagnosztizálását, asszem jogomban áll más szakvéleményét is kikérni!
Ja az eredményhez egy hszt is pls,majd reagálok rá! De ez még ne igazi DX10 meg van DX9ben is szal ez még semmi előnyt nem jelent és az se biztos hogy szűrökkel 16AA 4AF mellett készült az eredmény (sőt szinte biztos hogy nem), mert én szűrőkről beszélek/tem!
Köszönöm
Üdv Zsoltee -
Bundás22
őstag
te nem vagy teljesen ép!!!
Nem tudom már milyen árak voltak a 7600GT megjelenésekor, de szerintem hasonló árban nem volt 256bites kari! dehogynem a 6800GT ami gyengébb is!
fognak 1280X1024ben szűrökkel semmilyen DX10es játékban élvezhetően futni, 1280ban 8AA 44fps átlag 8600GTS másik topic:[link]
Az egyik 35-40k a melyik isleadtek 8600GT 29K hammonnál
nézd ha kicsit sem értesz hozzá ne is írj! -
VR6-Fan
veterán
ez igaz!!
csak nem mindegy hogy 10k-val veszed meg olcsobban úgyan azt a teljesítményt, ergo a a 8600-os(vagy kisebb) szériák elfognak hasalni addig amég már a játékok 50% DX10 lesz ill rég kint lesz a következő széria.Ha lesz időd nyomsz pár tesztet a CoH-ról DX10 alatt(látam 9 alatt már megnézted)
Bundi:az életben nem fog neked senki egy leírást se mutatni a PH!-n a Vmodhoz ill nem fogja neked megcsinálni(vagy csak jó pénzért)
[Szerkesztve] -
MZsoltee
veterán
Nem tudom már milyen árak voltak a 7600GT megjelenésekor, de szerintem hasonló árban nem volt 256bites kari!
A DX10 most még nem fontos, mert nincs amin haználhatnád, és ezek akarik se fognak 1280X1024ben szűrökkel semmilyen DX10es játékban élvezhetően futni, arról nem is beszélve, hogy lehet hogy csak annyira lesz DX10, mint annó az FX széria DX9! ''Megérheti'' annak akinek az számít mi van írva a specifikációra meg a dobozra írva és az árcédulán lévő összeg meg nem számít, vagy igen kevéssé! Szóval aki ilyen karit vesz, az nem az árával fog foglakozni, ergo fölösleges azon vitatkozni, hogy melyik éri meg jobban az árát, és az első hozzászólásom ehez kapcsolódott!
Bundás22: Ha az ember ennyi pénzért vesz kártyát akkor,szeretné használni a szűrőket!
Stalker: x1950pro:59 GTS:53
TDU: x1950pro:27 GTS:22
Carbon 45 37
Oblivion 62 48
Az egyik 35-40k a másik 45-50k! Akkor miről is beszélünk?Midenkinek (még nekem is
) vannak előítéleti, csak ha íg y vesz valaki karit akkor nem próbálja hűde racionálisan az igazát bizonyítani!
Már nem tudom kivel beszélgettem itt a fórumon, aki azt mondta, hogy igen ezek a karik nem érik meg az árukat a teljesítményük függvényében, de aki megveszi az valszeg nem is azért veszi! Igaza volt, de ha megvette, akkor ne akarja igazolni magát hogy dejó ár/teljesítményben és ne buítsa a tőnbbieket!
Köszönöm, asszem elég lesz... -
Bundás22
őstag
de a memóriazuningot ugye aki nem szereti...azért nem szeretem mert kábé 60 pontot ad +150mhz
+150mhz gpu meg ad kábé ezret
lehet ezeknek a biosát flash-elni.. ott nem lehet több fszt adni a drágának?
én sztem gpu vmod-ot fogok csak abban van a kraft a mem-et meg hagyom annyit nem ér hogy tönkremenjen, csak küldjél már egy linket hogy hogy lehet a gainwardot megvmoddolni -
Bundás22
őstag
nah:10741 pötty 3Dmark05
cpu 2450
710/850 a vidkari
a 11K-t szeretném elérni kérdésem hogy 64bites XP alatt(illetve kihasználja e a 64bitet?) fut-e a 3dMARK05? Ha nem akkor vmod maradt de azt hanyagoljk egyenlőre
nah ezzel már biztosan felül teljesítettem a GTS-t+C2D-t[link] GT+A64-gyel
játékban nem hiszem hogy csökkenne a különség a GTS javára, de mind1, vagy legalábbis néhány játékban egy picit(annyira hogy a észrevehetőség határát se súrolja)
[Szerkesztve] -
D@ni88
addikt
abba még nem gondoltál bele, h szép és jó a mark, DE abban előre le van írva h mit h csonáljon, míg játékoknál kis millió lehetőséged van h merre menjél, szval elsőre ennyi...
meg az ugye szintetikus teszt...
nekem volt 7600GSem. és 700/920on megközelítette a az alapon futó GT-t de az ugye DDR3as ram. (300pont különbség volt ami ugye nem sok) de játékokban elmaradt...
na mind1 öcsém, 1 hónapon belül nekem is majd 8600GT-s konfigom leszmajd meglássuk
am meg próbáld úgy beállítani a tuningot, h először a ramot viszed maxra, aztán a GPU-t és meglátjuk mit hoz
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
ez butaság hogy szar, amíg minden gamma szépen fut rajta miért lenne szar?
elhiszed hogy a gammák 90%-ánál(pl. halflif2, C&C3, NFSC...stb.) észre sem vennéd hogy 8800GTX ill 8600GT van alatta 1280ban ha nem mondanánk? csakhát nem kerül 120 ezerbe vagy mennyibe hanem 29 ezerbe neked mindegy az ár?
és veri ám a 7900gs-t de eléggé[link] -
Bundás22
őstag
sztem meg neked nincs fingod a dolgokról
én csak teszteltem és elmontam hogy +35mhz(még annyi se) gpu frekivel hozta a GTS szintjént a mem alapon...
mit kell ezen fölháborodni? ez így van és kész! ezt dobta ki a gépem.. ezért nem értek hozzá?! és játék alatt miért lenne lassabb?? a 3dmarkban ugyanúgy számol, az nem egy film... vagy már kínotokban nem bírtok mit mondani? hihetetlen....
ne feledjétek amikor azt mondjátok kínotokbanhogy a markoknak nem kell a gyorsabb mem,m viszont az öszzes játéknak meg kell, a másik oldalon ott van a játéknak a gyorsabb GPU, szal ugyanott lesz játéktesztben is , de bocsi hogy nincs egy GTS-em hogy lemérjem, de valszeg hasonló lenne(ha nem +30mhz akkor +40 a játékban na bumm!)
danika te meg vegyél vissza -
D@ni88
addikt
Bundás, he nem értesz a dolgokhoz, mért teszed úgy mintha az lennél... sztem VR6-Fan meg egy páran azért jártasabbak mint te...
De tényleg, ahogy olvasom a hozzászólásaid néha röhögőgörcs, néha agybaj kap rám...
jah meg a hszgyűjtésed, h nem vagy képes modolni a hozzászólásod
attól nem értesz hozzá többeh ha lesz millió hozzászólásod, ha gondolkozni nem tudsz...
ez bazz olyan mint a mérleg a piaci kofáknál, hiába pakolod rá a gyümölcsöt, ha sújt nem raksz a másik végére -
MZsoltee
veterán
''''Szóval aki ilyen karit vesz az biztos nem az árát nézi, hanem azt hogy dejó DX10 meg Nvidia''ha nem az árat nézném venmnék 8800ast'' A második tagmondatot nem olvastad vagy Te is biztos valamelyik bulvár lapnáldolgozol!
Az írtam hogy a 8800aspkat nagyon eltalálták!
Akkor még 1x érthetőbben: A 8as közhépkategória ár teljesítméyn arényban nem sikerült jól, tehát itt már abszolúte fölös azon vitatkozni, hogy a 8600GT vagy GE esetleg a GTS éri meg az árát mert egyikse!
Az hogy 128bit vagy 256 azé jó mérce ezt mutatják a tesztek is!És én még nem sok embert hallottam áradozni erről a kariról hogy hűde megéri meg ilyen meg oylan jó az árárért( és itt az áráért részen van a hangsúly!!!)! A sz@r lehet hogy erős jelző volt, de a valóságot jól takarja
-
VR6-Fan
veterán
a játékok alatt sokkal többet számít a gyorsabb ram
nem véletlenül mondtam hogy nézd meg egy játékkal(amúgy a 3d markát kiaf@szt érdeklik? úgy se te fogsz vele wr-t vagy magyar rekordot dönteni, egy csomó mindent nem hoznak elő amit a játékok igen)
igen és ha majd sokkal jobban láthatóbbak lesznek a külömbbségek(=bonyolultabb kodok) akkor a kártyáktól is nagyobb teljesítmény fog kelleni tehát a mostani a kártyák évülnek és a közép kat. nem a legjobb érték tartó(szal lefordítva a 86-osokat lehet kukázni, mint ahogy a 76-osokat)
''szóval szép meg jó az 1.1/1.8 GT de nem túl jó''udod van a PH! egy olyan 8600GT ami 1100MHZ(GPU)/1900Mhz(ram) órajeleken megy
, de 3D markozáson kivül nem túl sok mindenre jó(ilyen órajeleken).
GE sokkal jobban meg éri mint a GT mert 10k-val olcsobb mint a GTS és van rajta táp csati(ha olyan nagy Vmod zseni lennél akkor tudnád..) és 1.0ns ramok vannak rajta... amit 2.2GHz-re meglehet húzni...(hiába gyors gpu ha a ram nem tudja kiszolgálni/eltárolni elég adattal/ot, de ez is cska valos terhelésben és nem 3D markokban jön ki.) -
Bundás22
őstag
válasz
Telefunen #82 üzenetére
ez nem off a 8600GT vs 8600GE párbajról írtál
sztem kb max 2-3ezerFt-tal tud többet a GE mint egy GT OC(600/800)
ha csökken az ára és a difi ekkora lesz egy szavam se lesz
de nehogymár ennyivel drágább legyen.
a ram pedig tényleg nem sokat számít ennél a karinál, csak egy icipicit
25-30Mhz gpu= 400mhz ram ilyen könnyű kompenzálni? -
Bundás22
őstag
és kiváncis vagyok hogy egy közepes szürésen és elég lenne +35MHz a a gpu-n 200MHz ram potlására(ha már ilyen lendületbe vagy csinálj teszteket!) miért ne lenne mind2 3dmarkban elég...majd később elleszek még ezzel még a maximumát nem találtam meg a karinak vmod nélkül persze
szóval szép meg jó az 1.1/1.8 GT de nem túl jóegy szavadat sem értem
a és a karik csak lassultak DX10 alatt szal mit is ér a.... hát a jövő más lesz, ezek még csak a kezdeti szárnypróbálgatások ... ki tudja lehet még belőle valami nem? -
Telefunen
őstag
A gyakorlat nem a dmarkokat jelenti, hanem a valós alkalmazásokat, ott pedig élelsímítással (amit egy X1950PRO-val az aktuális gémek jórészénél simán bekapcsolhat az ember) 35MHz GPU kb. 100-150MHz Vram-mal ér fel..
Mod: Mzsoltee arra gondolt hogy a kb. 35K-s X1950PRO sokkal jobb választás mint a 8600GT (még tuninggal együtt is), ill a kb. 45K-s X1950XT sokkal-sokkal jobb választás mint a GTS..
mod: Elnézést kell hogy kérjek mindenkitől, aztmondtam utolsú OFF, de sajnos nem sikerült betartanom
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
érdekes hozzászólás?!
50kért 128bit-es karit venni, ha kaphat 256biteset khöm nem ez a teljesítmény mércéje erre van kismillió példa/ellenpélda
Szóval ez az egész 8as közép egy nagy derab sz@r,a mester megszólalt!
Szóval aki ilyen karit vesz az biztos nem az árát nézi, hanem azt hogy dejó DX10 meg Nvidiaha nem az árat nézném venmnék 8800ast
Ezért nem értem a hozzászólásodatmiért is?
én csak azt akartam mondani hogy gyorsabb a 8600GTS/GE mint a 8600GT/GT OC, csak olyan konnyű kompenzálni hogy röhögsz az eredményeken, és örülsz hogy nem dobtál ki feleslegesen +10-12 ezer forintot(típustól függ)
[Szerkesztve] -
VR6-Fan
veterán
az 1.2/1.4-es ramok soha az életben nem lesznek stabilak 2GHz
még az 1.1 igen az 1.0 meg...
és hiába gyors a a GPU ha egy határ felett nem jut elég adat hozzá
szóval szép meg jó az 1.1/1.8 GT de nem túl jó, ha használni akarod, ja és kiváncis vagyok hogy egy közepes szürésen és elég lenne +35MHz a a gpu-n 200MHz ram potlására(ha már ilyen lendületbe vagy csinálj teszteket!)
csak egyet tudok érteni MZsoltee-val
ja és a karik csak lassultak DX10 alatt szal mit is ér a....
[Szerkesztve] -
MZsoltee
veterán
Nem tudom minek vekengtek, ha már ár/teljesítményről van szó akkor minek akarna az ember 50kért 128bit-es karit venni, ha kaphat 256biteset 10-15kval olcsóbban?
Szóval ez az egész 8as közép egy nagy derab sz@r, de a tejét nagyon jól eltalálták!
DX10 miatt? LOL! Szóval aki ilyen karit vesz az biztos nem az árát nézi, hanem azt hogy dejó DX10 meg Nvidia... Ezért nem értem a hozzászólásodat! -
Bundás22
őstag
és avval ne gyere hogy a GTS/GE-re válogatott/jobb chipek kerülnek
Mese!
ugyanaz különben miért lenne ugyanott a végük mindegyiknek?(1GHz)
szal a galaxy nem istenkirály inkább ravaszdi rókaés mindenki bedől nekik, kivéve talán engem
-
Bundás22
őstag
most próbáltam bebizonyítani mennyire kicsi a különbség a gyorsabb ill lassabb ramok közt a gyakorlatban
, de látom nem jutott el az agyadig
persze hogy a gts ramjai gyorsabbak de oly kicsi a különbség hogy 35mhz gpu felér 400mhz rammal szal borzasztó könnyű kompenzálni, az árcédula viszont borzasztóan különböziknekem mindegy beszéld csak rá az embereket a hülyeségre hadd b@sszák csak el a pénzüket én elmondtam amit akartam
-
Bundás22
őstag
jó persze gyorsabb az 1ns rammal de ezért az 2-3%ért összteljesítményben megér 10-15K-t? a gpu meg szvsz ugyanaz
abból elmész egy hétre a balcsira (0,5 fps a kül szvsz)
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
mindegy terheletlenül stabil 43fok windows alatt és alig hallani de megyek át a másikba...
egyébként [link] itt a 8600GTS 10338 pettyet kap core2duo alatt!!!(675/1000) Én (710/800) +amd kapok 10486-ot tehát ha a proci nem is számítana +35mhz gpu bőven kiegyenlít -200/400mhz RAM sebesség hátrányt szal így vegyetek 47K-ért 8600GTS-tennyit ér a gyorsabb ram sz@rank egy pofon ill. parasztvakítás
(1.0 ns bah!)
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
-
Telefunen
őstag
Utolsó OFF: Nem, a 3dm05 egyáltalán semmit nem profitál a két magból (a C2D-nak a nyers erje az ami meglöki a 3dm05 pontszámokat, de nem a két mag) -egyébként ez a topik elsősorban a Galaxy 8600 GE-ről kellene hogy szóljon, a nem ide tartozó tesztjeidnek, meg kérdéseidnek a 8500GT - 8600GT/GTS topikban lenne a helye.
-
Bundás22
őstag
jah és a 1.0 ns ramok miatt nem éri meg +14ezret
a ram sokkal kevésbé fontos mint a GPU
íme GPU-m alapon 600on
mem800: 9971
mem900 kékhalál 3dmark05 2. teszt
mem850 10055
mem875 10021(!)
érdekes a mem 875önment 800 helyett és a +75/150mhz csak 50 pöttyel adott többet
szinte semmit
szal inkább a GPU-t kell húzni az adja a kraftot
ezt a +50 pöttyöt 75mhz ram húzás helyett 10 mhz gpu húzással is elérem
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
nagyon jó a hűtése a gainwardnak: 43 fok nyáron
én is meglepődtem és max 48 fokra kúszik fel terhelés után(3dmark) 710mhzen!! és nagyon-nagyon csendes...
durva különbség a 7600GTmhez ill. 9600XTmhez (50fok alapon akár 60fok fölé..) ráadásul zajosak is voltak
tehát nyugodtan vmoddolokesetleg rakok rá még pluszba egy kis ventit vhová de nem cserélek hűtőt
kérdés a memót ill gpu-t ha egyszerre húzom a gpu maximuma lehet nem 710nél hanem lejjebb lesz?? -
Bundás22
őstag
nah csináltam egy kis tesztet leírtam a tapasztalaimat a gainwarddal:
(CPU 2400mhz minden esetben, ram 480, fsb 240minden esetben)
winXP szűz SP2
3dMARK05: 9971 alapon
gpu alapon 43 fokosnyári délután 22-24fok a szobahöm.
3dmark05:710mhz GPU :10486
45fokos volt a végén a GPU
gpu 750: hibázott 45fokos alapon 48 terh.
gpu 735:alapon el sem indult
gpu730: lefagyott elso teszt közepén
gpu720: lefagyott második tesztben
3dmark06: 710 mhz gpu/ 4661pötty
szal 10486 pötty de ne feledjük hogy nincs kétmagosom tehát CPU tesztben kevés pont, ill a memók alapon voltak(800mhz)
valszeg vmod nélkül 710-715 a gpu vége de a memókat nem húztam
nem rossz
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
Yushchenko #58 üzenetére
sztem 7900GSről 8600GTre váltani nagyon kicsi különbség bár..
a 7900gs-t nagyon lehet tunningolni szal alig van különbség
hallottam olyat aki eladta 7900GSét és vett 8600GT-t és 2000ret bukott csak
jah meg tényleg lehet DX10hez kevés lesz hiába 40K 8800as kell majd vmi komolyabb gammához 63K a legolcsóbb
DX9ben elég jól muzsikál az enyim is -
Bundás22
őstag
32-35ért megérné a kis pluszt de 40ért
annyival nem gyorsabb...ráadásul ha tunningolod a vége ugyanott van, szvsz az olcsóbbikkal látványosabb a tunning ill. bátrabb is vagy nem?
-
Bundás22
őstag
miért szted ha a gpu 600on megy 10fpssel kevesebbet dob mintha 650en menne
mondjuk 30at dob az enyim a 650es pedig 40et
először gondolkozz aztán írj
egyébként megnyugtatlak már használtam 720mhzen is az enyimet és semmi baja nem lett. ugyanaz a chip van rajta szal tökmindegy egyedül a memória 1.0ns az enyimen 1.2/1.3ns(a honlapon mindkettőt írnak)bár a memória kevesebbet számít mint a gpu sztem
hát ha ez megér valakinek +14ezret egészségére(gigabyte 26K ha jól tudom, bár az alap GT)lehet ezt hívják parasztvakításnak
[Szerkesztve] -
VR6-Fan
veterán
válasz
Yushchenko #56 üzenetére
akkor már vettem volna egyet
ha ilyened lesz akkor löjél már pár infot fel!
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Yushchenko #54 üzenetére
a GE viszont neccesen de megér 40k de nem 50-et... ill jó lenne ha lenne rajta táp csati.
-
Bundás22
őstag
jó, akkor mi lenne ha egy galaxy superral mérnék össze ami gyári OC kártya? hol lenne a kis 8600Gt-éd istenem az enyém is gyári OC csak nem 650(GE) hanem 600mhz(golden sample) nem hiszem hogy egetverő különbség lenne, de lenne csak az jóval drágább(40K) nem éri meg rádobsz még 23K-t és van egy 8800asod(vmi inno) szal sajna nem éri meg semmiképp(nekem 14be fájt régi karim eladásával
)
1280X1024 nagyon jó amég nem szürökkel játszunk nézd ha bekapcsolsz vmi szűrőt tuti hogy csökken az FPS ez nem csak a8600osnál de az 1950nél, a 8800asoknál sőta 7900GS/GTnél is így van, semelyik sem gyorsul
-
-
Bundás22
őstag
látom már megint itt vagy és mondod az okosságokat
amúgy szürökkel átlag felbontásba még egy X1650XT és elveri (lásd: oblivion)
16AF high detail elég szűrő neked? és ki győz?
[link]
no és mi van ha úgy nüzzük a 86GT és a 7900GS szerepét ha valaki szürökkel és nagyfelbontásba szeretne játszani?(1280X1024-ig leadja a teljesítményt és veri a 7900GS-t. 1600X1200ban a 7900GS lehet elveri a 8600ost bár én 1280ban játszom mint mindenki
ja és a 86-osok OC kártyák na és? gyári OC tehát nem húzottak szal mindegy tehát arra is van gari és nem sokkal 540 vs 600 ez nagyon gyenge indok nem ezért ver rá néhol 50 %ot -
VR6-Fan
veterán
no és mi van ha úgy nüzzük a 86GT és a 7900GS szerepét ha valaki szürökkel és nagyfelbontásba szeretne játszani?(persze mindkét tipusból csak is ref órajeles karik)
amúgy szürökkel átlag felbontásba még egy X1650XT és elveri(lásd: oblivion)
ja és a 86-osok OC kártyák még a 7900GS ref nem tudom mire vered megint magad?
[Szerkesztve] -
-
marcias
őstag
1. evvel nem azt mondtam hogy jobb nála, csak az emberek jobb teljesítményt vártak a 8500/8600-as sorozattól (nagyobb különbséget, lsd. 6600GT->7600GT)
2. természetesen nem jobb a 7600GT, de ha azt nézzük hogy sok helyen 3-4ezer forinttal olcsóbb.. (@lien: Gainward 7600GT: 27k)
[Szerkesztve] -
-
marcias
őstag
Ezekkel kb. egyetértek, de azzal nem, hogy most ne lenne verseny. A 8600GT-nek még az elődjével, a 7600GT-vel is küzdenie kell, nem is beszélve az X1950pro-ról, sőt, árban az x1650xt is veri, teljesítményben pedig nem annyival gyengébb. A 8-as széria egyetlen verhetetlen ütőkártyája a dx10 és a hd-video-támogatás szvsz. Az Ati a HD szériával ezeket is el fogja küzdeni, és ha kiderül hogy jobb az architektúra, akkor nyilván kellemetlen helyzetbe kerül az nvidia, egro: árcsökkentés. Tehát a vásárló most úgy néz ki jól fog járni, még az is aki később is 8600GT/GTS-t akar venni
-
he7edik.
addikt
Bélám!
1. Nagyon egyszerű a dolog, egy új architektura tervezésekor a gyártó nagyából tisztába van ill. sok teszt tapasztalataiból leszűri a következtetést hogy mi az a maximális órajel amin stabilan képes működni az adott GPU egy előre elhatározott alap feszen egy előre elhatározott üzemóráig. Ezt az NV a G84 mag esetében 675MHz állapította meg, ez az az órajel amit a jól sikerült magoknak kutya kötelességük teljesíten X üzemóráig.
De ez az órajel azért közel van a G84 fizikai teljesítő képesség határához. Az első időszakban a kevésbé sikerült ( nem rossz csak nem annyira jó ) magok kerülnek a GT-re,
késöbb viszont ahogy megkivánja a piac tökéletes G84 is kerülhet sima GT-re.
Magyarán a GTS-nek rendessen kitaposták már a belét nem sok tartalék maradt benne míg a GT-ben a jóval alacsonyabb alapórajel miatt bőven van tuning potencia, pláne ha teljessen ép mag kerül rá.Biztos lesz majd olyan gyártó aki kihoz OC verziót 30-40MHz megemelt órajelel meg kicsit gyorsabb ramokkal meg esetleg pofásabb coolerrel de nagy előrelépést nem fog hozni az alap GTS-hez képest.
2. A 8600GT(S) mitől nem''korrekt'' középkategóriás kártya? Majd ha kijön a HD2600 sorozat akkor majd lehet véleményt mondani a 8600-os sorozatról addig nincs alternatívája tehát nincs mihez hasonlítani ''korrektség'' szempontjából.
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
Amúgy sztem akkor lesz igazán érdekes verseny, ha bejönnek a HD 2600 kártyák, és ha az AMD nem szúrja el, a középkategórián tarolhatnak az Ati kártyái (pro/XT)
-
Mops
tag
Ma láttam először ezeket a kártyákat az egyik nagyker kínálatában.
Így első ránézésre az áruk nem túl bíztató:
8600GE - 650/2000 256mb 1.0ns ddr3 - ez legjobb esetben is 40e ft környékén fog kezdeni a kiskereknél.
8500GE - 600/1400 256mb 1.4ns ddr3 - ez mondjuk nem sokkal drágább a referencia 8500gt-nél, így már 23-24e-ért be lehet szerezni.
Természetesen mindkettő 128bit-es. -
gabi133
aktív tag
8600 GE mikortól lesz elérhető? ill. milyen áron?
-
hardzsi2
aktív tag
Ez mind nagyon szép, de szvsz sok értelme nincs GTS-re tuningolni egy GT-t, majd a megnövekedett költségek miatt (közel) GTS-áron adni azt
Miért nem a 8600GTS-ből próbálja meg kisajtolni a maximumot; persze hasonlóan izmosabb chipek révén elért hardveres tuninggal, nem simán órajel-emeléssel??? Egy ilyen korrekt, valóban középkategóriás teljesítményt nyújtó, ám a 8800GTS-nél jelentősen olcsóbb kártyára biztos nagyobb tömegeknek lenne igénye. -
masterful87
senior tag
Nem is tudom... lehet hogy olcsób lesz, mint egy 8600GTS, de a GTS se megy éppen a legjobban
Na persze ha annyira olcsó lesz...
Sztem az x1950Pro alá kéne mennie... 35K alá! Tudásba meg ugyanott vagyunk, tehát kész a BestBuy! -
Reac^
őstag
(#26) Ribi :
Nem a 7600GS DDR3 alias GST-ről beszélek. Hanem a 7300gt ref ddr2 és a galaxy féle ddr3-asról.
De megfigyelhető a GST és a GT szindróma a 8600GE vs 8600GTS viszonyában. Így nincs értelme GTS-t venni.
(#28) Zájec :
Mégsem adta ki senki a 79GS-t 600/1600os órajelekkel. A hűtőről ne beszéljünk, de még igy is olcsóbb a konkurenciánál, hűtőt meg amúgy is cserélsz -
Esther
tag
Ezek szerint az nVidia minden igyekezete ellenere, megis lesznek ertelmes kozepkat. videokartyak
Eszti -
Csapi007
veterán
Hello
Na végre egy igazi 7300GT utód. -
Reac^
őstag
-
Reac^
őstag
Ez hihetetlen, és még aszittük nem ismételhető meg Galaxy féle 7300GT DDR3 legendája.
Riszpekt Galaxy... imádunk...
Ha valaki nem tudná, ugyanezt művelték 2006 szeptemberében a ref 7300GT-vel. 400/666 mhz-es ddr2-es helyett 7600os gpu-t és ramokat kapott, hasonló 500/1400es órajelekkel! -
ROBERTOH
őstag
Galaxy rulez, szeretjük az őrült fickókat!
Kár hogy a dupla gpu-s karik (7900) nem jutottak el hozzánk...
-
Qwarc
csendes tag
ezek a Galaxys arcok állatok
odab@xnak a refiorajeleknek, olcson adják és iszonyatot mennek a kártyáik. csak igy tovább és kapcsolodok az elöttem szolokhoz, ph tesztet várunk a GE kártyákrol ;)
Galaxy
-
Thomas1
addikt
Hmm, 7300GT GDDR3-am volt, igaz nem Galaxy, hanem Inno, de azok ugyanazok voltak.
Ha ezeket a kártyákat is olyan jól eltalálják, mint azt a szériát, akkor nagy sikerre készülhetnek.
Egyedül maga a 8500/8600 széria meglepően gyenge teljesítménye miatt nem lehet annyira népszerű, mint a 7300, mert szerintem az árral itt sem lesz gond. -
juliabrilke
veterán
Elég jónak néz ki elsőre....
Egy tesztet azért megnéznék. Kiváncsi lennék, hogy milyen árban lesznek. -
Macka
veterán
És a VR-Zone által 1020 Mhz-re moddolt 8600 GT?
-
greatchaos
addikt
szvsz ez egy fricska az nvidiának, hogy ''kétszeres'' sebességre toljk a referenciához képest...
-
Macka
veterán
Milyen lesz a GE PREMIUM???
Van GALAXY-ból 8800 Series is. Azokról miket hallani?
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
venember83 #5 üzenetére
A 600/800-as Galaxy 8600 GT már kapható idehaza, nagyjából 35 000 Ft környékén
fLeSs éppen 8500/8600 GT-kel és ilyesmikkel foglalkozik, elég komoly tuningról mesélt, többet majd a cikkben
-
shteer
titán
megint odapiszkáltak rendesen a ref daraboknak
várhatóan szintén ütősek lesznek ár/érték arányban -
Ste
addikt
Próbálják valahogy vonzóvá tenni ezt a fránya 86xx-os szériát
de ezért szeretjük a Galaxy-t
De azt nem gondoltam volna, hogy a GE Galaxy Edition-t takar -
X@b3e
addikt
Le a kalappal előttük, hogy nem állnak be tucatgyártónak
Ebben a szegmensben kell is teperni e részesedésért, jól csinálják.
-
edipqe
senior tag
válasz
Armando_19 #7 üzenetére
Xpertvision 7600gt-met cserélem ráfizetéssel Galaxy zalmanos 7600gt-re
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
Olcsó,kicsi,okos, kivánatos!
Le a kalappal a galaxy előtt! -
elit_hun
őstag
válasz
venember83 #5 üzenetére
Mivel így kb egy 8600GTS ezért már van Ph!-s teszt
nekem is nagyon bejön, a Galaxy nagyon nagyot alkot mostanában -
venember83
nagyúr
8600GE szimpatikus, csak felek, h a 128 bites membusz es keves SP melle hiaba tesznek bitang gyors ramot, PH! tesztet!!!
-
edipqe
senior tag
Nekem ez a galaxy téma nagyon kezd megtetszeni. Nagyon okosan találják meg a nem ref megoldásokkal a szabad piaci réseket!
a 7-es szériánál is okosan oldották meg a házifeladatot.
[Szerkesztve] -
C4mp3r
addikt
Ez a GDDR3-mas 8500 GE nem lehet rossz. Megint azt csinálják mint a 7300GT-nél.
[Szerkesztve] -
Retekegér
MODERÁTOR
Gondolom akkor árban is 8600GT és GTS, ill. 8500GT és 8600GT között lesznek a karik.
-
wwenigma
Jómunkásember
Annyira nagyon jól eltalálja a Galaxy a hűtést a karikon, amennyire nem sikerült a megfelelő szintre hoznia a karikat az nVidiának....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- iPhone 13 Pro 256GB Dobozos 12 hónap Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest