- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Tudom, hogy ez nem középkategória, de amennyiért adni akarják, az igencsak a közelében van. Szóval ha valaki játszani is akar, az kitud fizetni még 3-4000 Ft-ot, azért, hogy sokkal jobban menjenek a játékok, aki meg egyáltalán nem játszik, annak a TurboCache nélkül is elég lenne ez a kártya. Na mindegy, marketing szempontból kétségtelenül előnyös tud lenni ez a TurboCache dolog (bár ha egy csomó lassú memóriát raknának rá, az még jobb lenne marketing szempontból -> ''Hú, 256Mb memória van rajta! Vegyük meg, biztos jo!'')
-
Male
nagyúr
Köszi, hogy leírtad. Én két ZH között írtam a hozzászólást, szóval van némi magyarázat rá, hogy miért lett kicsit zavaros, pontatlan
.
Nem akartam a GPU-ban levő mem vezérlőt és az alaplapit egymáshoz viszonyítani, azt csak példának írtam, hogy hogyan lehet esetleg megoldani a sávszélesség osztást (nem, csak azzal, hogy várakoztat, hanem a busz bitszélességének az osztásával is -> abban azért szerintem nem tévedtem, hogy a crossbar lényege az, hogy adott mondjuk egy 256 bit széles busz a memóriákhoz, és kell két 128 bites adat, akkor azt egy órajel alatt ''egymás mellett'' át lehet vinni).
Azért a memóriakezelésben komoly eltérések voltak ugyanazon proci és memóriamodul használata mellett is (elég megnézni egy korai VIA DDR-es P4-es chipset és mondjuk az i845D memóriasebességét, vagy említhetném az AMD-s rendszereket is), szóval komoly ''trükközések'' biztosan vannak.
TurboCache-nél a megfelelő helyre helyezést nem úgy értettem, hogy a VGA jelzi, hogy pontosan hol helyezkedjen el a lefoglalt memóriája, hanem, hogy a memvezérló helyesen osztja el a lefoglalandó területet a teljes rendelkezésre álló memórián, ahogy azt minden más adatnál is teszi, és nem véletlenszerű helyre pakolja. (ezt cain69 mondatára írtam, amiben ez volt: ''ha kétcsatornás memvezérlő, és két modul van a gépben, plusz még az is kell hozzá, hogy a két hozzáférési terület (mondjuk egy programrész, meg a vga-karinak lefoglalt terület) különböző modulon legyen'').
Az, hogy a PCIe 4GB/s-ot tud, attól még nem fog úgy menni, mintha az a 4GB/s a kártyán elhelyezett memória felé állna rendelkezésre. Főleg ha a rendszermemória mondjuk csak egy singe channel DDR400, ami ''csak'' 3.2GB/s, és ez sem áll teljes egészében a VGA rendelkezésére (hiszen többek között a procinak is kell belőle). Szóval ha teljesítmény kell, akkor ez a PCIe-s memóriahasználat nem igazán nyerő (manapság, amikor a középkategóriás kártyákon is bőven 10 GB/s feletti a memória sávszélesség), a pasziánszhoz meg elég a kártyán levő 16MB/32 bit is (talán még a Longhorn GUI-hoz is elég lesz). A titkárnő meg különben se akarjon Quakeezni(ők úgyis főleg chatelnek...)
-
Male
nagyúr
Mit kevertem össze? Amire írtad, abban csak azt állítottam, hogy az SDRAM-os alaplapoknál a memóriakezelés sokat javult, még ha azonos órajelen is mennek benne a memóriák.
A korábbiban lehetnek tévedések, mert ott csak azt írtam, hogy szerintem mi van. Most nincs időm utánanézni (épp megint el kell mennem), de örülnék, ha leírnád, hogy mi hogy van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest