- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Attól függ milyen venti, van pár olcsóbb is, ami kimondottan halk, pl. ArcticFan széria folyadékcsapággyal, SilentBlade dupla golyóscsapággyal (szigorúan csak a kék UV-aktív, Magyarországon feketét még csak gagyi csapággyal láttam), ezek 12V-on sem zúgnak, csak a levegő ''susog'', 9.5V-on pedig nem fogod hallani őket, ha már a csend mindenek felett. Mellesleg ha nem tévedek ebben a házban is van pár venti, azoknak nem zavar a hangja?
Szerk.: Jut eszembe, kodegány házban alapból nincs venti, szóval annál halkabb nincs.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Az én HDD-im előtt pl. van egy venti, 20°C-t jeleznek a diódák... ehhez én egy tizest szoktam hozzácsapni, szerintem durván annyit csalnak, namost akkor számold ki hány °C van a HDD-id belsejében.
De a több hőfokod sem mondható kimagaslóan jónak, erre 1-2 ventivel bármelyik kodegány képes.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A legtisztább dolog az elöl be, hátul ki, esetleg rásegítés oldalról, minden más csavar feslegesen bonyolítja a helyzetet, és garantáltan rosszabb eredményeket produkál, főleg ha nem olyan steril helyzetben vizsgálódunk, hogy a gép a szoba közepén áll...
A táp ugyanúgy a ház belsejében felmelegedett levegőt szívja át magán, mint hagyományos elrendezésnél (és a CPU szellőztetésébe sem segít be). A hátsó ventik pedig nem a CPU hűtővel egy magasságban vannak, így nem küldik ki a CPU-hűtőn felmelegdett levegőt, az alattuk lévő szép lyukacsos résznek hála a levegő jórészét csak forgatják, csak cirkulál a meleg, ugyanúgy ahogy a CPU hűtő esetében is, ugyanis a CPU mögötti lyukacsos részen jelentős visszaáramlás van, lévén az összes ventillátor kifelé szív, befúvás sehol sincs.
Az alul történő beszívás pedig felesleges légörvényeket kelt, jelentősen csökkenti légszállítást...
Az egyetlen oka annak, hogy nem teljesen életképtelen a konstrukció, az a sok beépített ventillátor, de egy értelmesen felépített ház bármikor megverné. -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem változik meg a véleményem, ez egy kényszeredett ''mi csak azért is teljesen máshogy csináljuk'' elgondoloás szörnyszülőttje.
És mondom a legnagyobb baja, hogy ha zártabb helyen van a gép, akkor megreked a meleg és felforr az egész cucc. Nekem sajnos egy asztalba került a gép, a szobatársam is mellé suvasztott két irattartót (albérlet, ezt kell szeretni), de mivel elől két venti küldi be a levegőt, hátul meg kettő ki, ezért át tudja szellőztetni magát, az asztal háta és a fal közötti 2 centi pedig elég arra, hogy távozni tudjon a meleg levegő.
Viszont ha csak keringetné maga mögött a levegőt, akkor az életben ki nem jutna onnan semmi. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ez a ház úgy rossz ahogy van.
A CPU-nál csak cirkulál a levegő, szépen felfűt, a VGA pedig szintén a gép mögötti felhevült levegőt szívja be... ha a ház még egy kicsit zártabb helyen is van... AC-ék ezt nagyon elnézték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lightyear - befektetési app
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest