- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
almoska
csendes tag
Kérdezd meg a cégedet, hogy milyen eredménnyel zártak tavaly. Biztos meglepődnél. Te azt hiszed, hogy csak az egyszemélyes, kis cégek akarnak minden pénzt megfogni? Nézd meg a multikat, meg az ilyen lopcsány-féléket! Aztán nevezz engem adót csalónak! Mellesleg, én nyugodtan alszom, mert nem lopok, nem csalok, nem hazudok. Erről ennyit.
Azt hiszem, ez egy meddő vita, részemről kiszálltam. -
almoska
csendes tag
Mint már mondtam, az az ember, aki nem a saját szekerét tolja, nem fog soha semmit látni ebből az egészből. El kell menni ügyvédhez, 150.000 Ft-ból meg van a BT, teljes vagyoni felelősséggel. Aztán el lehet menni szerződéses alapon melózni, és majd ha lerakja az asztalra azt, amit kell, akkor meghajlok előtte.
Fasternak teljesen igaza van, látszik, mennyi agymosott él közöttünk. -
almoska
csendes tag
Apropó járulékok... Állítólag törvénytervezet alatt van az, hogy december 1-től minden társas és egyéni vállalkozó (főállásos) 125.000 Ft után fizessen járulékot. Könyvelőm mondta, hogy valami továbbképzésen volt szó erről. Azt hittem, lerakom a hajam. Na ezek után tényleg mehetünk Szlovákiába - ahogy a fletó mondta.
-
almoska
csendes tag
Te teljesen másról beszélsz, mint én. Az említett példa az én cégem, úgyhogy én a saját magamon érzem meg azt, hogy megint lehúznak rólunk egy réteget.
Én is szívesen bejelenteném magam bruttó 400.000 Ft-ra, csak éppen nem tudnám kitermelni a járulékokat. Úgyhogy légyszíves ne általánosítsál, azért mert neked olyan ismerőseid vannak, akik 40 millás házat húznak fel a vegetáló vállalkozásukból.
A vállalkozás kötségeit meg b*szhatom, mert az én zsebemből megy ki. Úgyhogy tök mindegy. Több, nem adótcsaló cégvezető ismerősömmel folytatott beszélgetések alapján sikerült megerősítenem azt a véleményem, hogy aki bérből és fizetésből él, annak gőze sincs arról, mivel jár egy cég vezetése. Úgyhogy itt én pontot teszek a ''vita'' végére. Boldoguljon mindenki, ahogy tud, őszíntén kívánom, hogy legyél sikeres abban, amit csinálsz.
Mondjunk köszönetet gyurcsány lopós ferencnek és a sleppjének. -
almoska
csendes tag
Öcsisajt Balage76 alapítsál céget, aztán járjon a szád. Te könnyen beszélsz, akkor is megkapod a havi zsoldot, ha egész nap passziánszozol (vagy akármi). Gondolkodjál el egy kicsit a következőkön:
Van egy egyszemélyes céged, éves szinten bruttó 4 millió Ft bevétellel (2005-ről beszélünk). Jól hangzik ugye?
- vedd le az áfát - 800.000
- vedd le a bérköltséget (minimálbér) - 480.000
- a járulékokat is (minimálbér) - 440.000 (most tartunk 2.280.000-nál)
- könyvelő, legjobb esetben is - 120.000
- üzemanyag - 300.000
- telefon - 100.000
- banki költségek - 60.000
------------------------------------
marad 1.800.000
folytatom....
- társasági adó (16%) - 288.000
- a maradékot ha legálisan ki
akarod venni a cégből, osztalékadó terheli (35%) - 529.000
Ha tudtál követni, akkor a bruttó 4.000.000 forintból marad neked tisztán a végére 1.271.000 Ft. Oszd el ezt kérlek 12-vel. Kb. 100.000 + 40.000 marad a zsebben havonta a 333.000-ből.
Gondolkodjál el azon, hogy az EVA miért jelent jó megoldást az olyanoknak, mint én is - egyszemélyes szolgáltató cég. Jah, és akkor arról nem is beszélve, hogy akkor van meló, ha dolgozol, nem csak számlázgatunk mi ide-oda minden nap. Ha nincs szerencséd, kifogsz olyan céget, aki szarik fizetni határidőre, akkor aztán meg sírhat a szád, hogy nincs pénz.
Mellesleg tipikus irigy ***** vagy, ''szóval én örülök, hogy emelik az EVA-t...''. Dögöljön meg a szomszéd tehene is???
Ennyit erről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ford topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nintendo Switch 2
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nyaralás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged