- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
dark100
aktív tag
Igen vannak vallakozok, akik csalnak es vannak akik nem. Ami nekem fura, hogy a nem csalo vallalkozok nem is probaljak meg kiszurni maguk kozul a csalokat, ami nagy aranyu csalokat jelez sajnos. Becsuletes vallakozok, mit tennetek azert, hogy kideruljon ki a csalo? Hiszen ha rajtuk be lehetne vasalni a csalasukat, neketek szerintem maradna a 15% EVA. Termeszetesen nem feljelentok orszaga akarunk lenni, de szerintem egyszeru vizsgalatokkal is sokminden gyanus dolog kiszerhuto, vagy nem?
-
faster
nagyúr
Igen, ez is a gond, nemcsak az eva kulcs emelése. Illetve ez a sok így együtt azt eredményezi, hogy a befizetendő járulékok akár a 2-3 szorosára is nőhetnek, egy olyan gazdaságban, ahol már egy csomó vállalkozás berendezkedett a jelenlegi állapotokra. Ha adott esetben az eva sokkal kedvezőbb is az szja rendszernél, és ezért sokan kényszervállalkozóként eváznak, ez akkor sem eljárás.
[Szerkesztve] -
Balage76
senior tag
Öcsisajt almoska (hamár ezt a megszólítást választottad...),
Mielőtt megvádolsz azzal, hogy ingyenélőként keresem meg a fizetésem egy dolgot gondolj végig: Az alkalmazottként dolgozó + teljes bérre bejelentett emberek döntő többsége úgy gondolja Magyarországon, hogy aki vállalkozó, az adót csal. Ez egy okkal, tapasztalat után kialakult vélemény, aminek sok ember szerint van igazságalapja, mellesleg én is ismerek olyan embereket, akik ezt teszik. Ha majd a minimélbérre bejelentett, évek óta papíron éppen hogy vegetáló cégével ''kűzdő'' vállalkozók nem építenek maguknak 20-40-60 M Ft értékű házakat és vásárolnak sokmilliós autót, akkor én is azt fogom mondani, hogy sok az egyéni vállalkozók adóterhe...
Az általad példaként felhozott 4 M Ft-ból először számold ki, hogy mennyit fizet be a munkaadó az államkasszába, majd a megmaradó pénzből vond le a munkavállaló különböző adó és egyéb járulékterheit. Könyvelőt, üzemanyagot, telefon és banki költségeket NE számolj mivel ezek a vállalkozásod költségei (igaz hogy végeredményben profitcsökkentő tételekként a Te pénzedet csökkentik, de akkor is a vállakozás költségei, nem pedig személyes adóterhek), én sem számolom fel a havi 40-90e Ft-os mobilszámlámat mint fizetéscsökkentő összeget, ezt a cég az általam termelt profitból fizeti.
Ha én nem dolgozom, és nem keresem azt, hogy a cég hogyan kereshetne több pénzt, nagyobb profitot, akkor az én munkámat/szükségességemet is megkérdőjelezik, tehát kirugnak, és akkor én is sírhatok, hogy nincs pénz...
A végére most írjam én is vádaskodóan, hogy mellesleg tipikus vállalkozó vagy aki adótcsal és szar alakként megpróbál kibújni a teherviselés alól? Nem írom, mert remélem hogy nem ilyen vagy, hanem csak egyszerűen felment benned a pumpa azért mert emelték az adóterheidet (mint ahogy az enyémet is emelték...)
Szerinted melyikünk hozzászólása volt kultúráltabb? -
dark100
aktív tag
Megis mit vartok? A becsultes embereket lehet csak megszoritani. Kamu rokkantnyugdijas tomegeket, elelmes vallalkozokat, kamunagycsaldosokat (akik a tamogatasok miatt szulnek egy rakas gyereket, de meg arra sem veszik a faradtsagot hogy beszelni megtanitsak oket!!!) Ellenorizni nem lehet oket, mert tul sokan vannak. Kit tudnak megadoztatni? A becsuletes embereket. A jelenlegi rendszer celja, hogy senki ne dolgozzon a brutalis terhek miatt, inkabb jelentse be magat raszorulonak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest