Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• faster

nagyúr

válasz Balage76 #37 üzenetére

Látom megértetted a mondatom lényegét...

Meg biza.

Nem vitatkozok veled, egyszerűen nem értek egyet és kész, te sem fogsz engem megérteni, hiába is játszod el, hogy szakértője vagy a témának. És egyébként sem megfelelő a topik.

• almoska

csendes tag

válasz Balage76 #36 üzenetére

Kérdezd meg a cégedet, hogy milyen eredménnyel zártak tavaly. Biztos meglepődnél. Te azt hiszed, hogy csak az egyszemélyes, kis cégek akarnak minden pénzt megfogni? Nézd meg a multikat, meg az ilyen lopcsány-féléket! Aztán nevezz engem adót csalónak! Mellesleg, én nyugodtan alszom, mert nem lopok, nem csalok, nem hazudok. Erről ennyit.

Azt hiszem, ez egy meddő vita, részemről kiszálltam.

• faster

nagyúr

válasz Balage76 #28 üzenetére

Az alkalmazottként dolgozó + teljes bérre bejelentett emberek döntő többsége úgy gondolja Magyarországon, hogy aki vállalkozó, az adót csal.

Na és, aki meg városban lakik, az azt gondolja, hogy vidéken mindenki gumicsizmában jár. Most akkó mit akartál ezzel mondani?

A te tőkeerős céged kifizet téged? Nagyon örülünk neki, de tudod, most a kiscégekről, egyéni vállalkozókról van szó, akiket beetettek az evával, most meg kiszúrnak velük.

Ha én nem dolgozom, és nem keresem azt, hogy a cég hogyan kereshetne több pénzt, nagyobb profitot, akkor az én munkámat/szükségességemet is megkérdőjelezik, tehát kirugnak, és akkor én is sírhatok, hogy nincs pénz...

Komolyan azt hiszed, hogy te fasza gyerek vagy, ezért keresel olyan sokat? Itt a pénzről van szó, arról, hogy a kis cégeket, elvileg, támogatnia kellene az államnak, például olyan apróságokkal, hogy nem fojtják meg emelt kulcsokkal. Erre te jössz a frissen vasalt multi-kulti dumáddal, és azt gondolod, értesz a vállalkozásokhoz?

• almoska

csendes tag

válasz Balage76 #28 üzenetére

Te teljesen másról beszélsz, mint én. Az említett példa az én cégem, úgyhogy én a saját magamon érzem meg azt, hogy megint lehúznak rólunk egy réteget.

Én is szívesen bejelenteném magam bruttó 400.000 Ft-ra, csak éppen nem tudnám kitermelni a járulékokat. Úgyhogy légyszíves ne általánosítsál, azért mert neked olyan ismerőseid vannak, akik 40 millás házat húznak fel a vegetáló vállalkozásukból.

A vállalkozás kötségeit meg b*szhatom, mert az én zsebemből megy ki. Úgyhogy tök mindegy. Több, nem adótcsaló cégvezető ismerősömmel folytatott beszélgetések alapján sikerült megerősítenem azt a véleményem, hogy aki bérből és fizetésből él, annak gőze sincs arról, mivel jár egy cég vezetése. Úgyhogy itt én pontot teszek a ''vita'' végére. Boldoguljon mindenki, ahogy tud, őszíntén kívánom, hogy legyél sikeres abban, amit csinálsz.

Mondjunk köszönetet gyurcsány lopós ferencnek és a sleppjének.

törölt tag

válasz Balage76 #19 üzenetére

én meg annak örülnék, ha nem lenne adómentes a minimálbér-

• almoska

csendes tag

válasz Balage76 #19 üzenetére

Öcsisajt Balage76 alapítsál céget, aztán járjon a szád. Te könnyen beszélsz, akkor is megkapod a havi zsoldot, ha egész nap passziánszozol (vagy akármi). Gondolkodjál el egy kicsit a következőkön:

Van egy egyszemélyes céged, éves szinten bruttó 4 millió Ft bevétellel (2005-ről beszélünk). Jól hangzik ugye?

- vedd le az áfát - 800.000
    - vedd le a bérköltséget (minimálbér) - 480.000
    - a járulékokat is (minimálbér) - 440.000 (most tartunk 2.280.000-nál)
    - könyvelő, legjobb esetben is - 120.000
    - üzemanyag - 300.000
    - telefon - 100.000
    - banki költségek - 60.000
    ------------------------------------
    marad 1.800.000

folytatom....

- társasági adó (16%) - 288.000
    - a maradékot ha legálisan ki
    akarod venni a cégből, osztalékadó terheli (35%) - 529.000

Ha tudtál követni, akkor a bruttó 4.000.000 forintból marad neked tisztán a végére 1.271.000 Ft. Oszd el ezt kérlek 12-vel. Kb. 100.000 + 40.000 marad a zsebben havonta a 333.000-ből.

Gondolkodjál el azon, hogy az EVA miért jelent jó megoldást az olyanoknak, mint én is - egyszemélyes szolgáltató cég. Jah, és akkor arról nem is beszélve, hogy akkor van meló, ha dolgozol, nem csak számlázgatunk mi ide-oda minden nap. Ha nincs szerencséd, kifogsz olyan céget, aki szarik fizetni határidőre, akkor aztán meg sírhat a szád, hogy nincs pénz.

Mellesleg tipikus irigy ***** vagy, ''szóval én örülök, hogy emelik az EVA-t...''. Dögöljön meg a szomszéd tehene is???

Ennyit erről.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés