- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Balage76
senior tag
Na és, aki meg városban lakik, az azt gondolja, hogy vidéken mindenki gumicsizmában jár. Most akkó mit akartál ezzel mondani?
Látom megértetted a mondatom lényegét...
Komolyan azt hiszed, hogy te fasza gyerek vagy, ezért keresel olyan sokat? Itt a pénzről van szó, arról, hogy a kis cégeket, elvileg, támogatnia kellene az államnak, például olyan apróságokkal, hogy nem fojtják meg emelt kulcsokkal. Erre te jössz a frissen vasalt multi-kulti dumáddal, és azt gondolod, értesz a vállalkozásokhoz?
Ezt én teljesen másra írtam, nem pedig arra amire te válaszoltál. Szerinted a kisvállalkozások befizetett adóiból mennyi támogatásra futja? -
Balage76
senior tag
Magyarul elmentél vállalkozónak mert kedvezőbb volt az adózás így, és kényszervállalkozóként alkalmaznak, mert aki alkalmaz, annak kedvezőbb volt az adózás, mintha alkalmazottként dolgoztatott volna. Tehát előnyösebben adóztál, mint én aki alkalmazottként vagyok foglalkoztatva. Te most sírsz, mert elvesznek az előnyödből, én meg azt mondom, hogy így igazságosabb..
Én is elhittem, hogy egykulcsos lesz az szja és ezért szavaztam. Most meg sírok, mert nem lett az..
Nem leszek vállalkozó, mert mérlegeltem annak előnyeit és hátrányait és úgy gondolom, hogy számomra nem ez a megoldás. Lehetnék vállalkozó, csalhatnék adót, többet keresnék mint most, de se gyomrom, se energiám nincs hozzá, ezért nem teszem.
Ha jól tudom ki lehet lépni az EVA-ból... -
Balage76
senior tag
Öcsisajt almoska (hamár ezt a megszólítást választottad...),
Mielőtt megvádolsz azzal, hogy ingyenélőként keresem meg a fizetésem egy dolgot gondolj végig: Az alkalmazottként dolgozó + teljes bérre bejelentett emberek döntő többsége úgy gondolja Magyarországon, hogy aki vállalkozó, az adót csal. Ez egy okkal, tapasztalat után kialakult vélemény, aminek sok ember szerint van igazságalapja, mellesleg én is ismerek olyan embereket, akik ezt teszik. Ha majd a minimélbérre bejelentett, évek óta papíron éppen hogy vegetáló cégével ''kűzdő'' vállalkozók nem építenek maguknak 20-40-60 M Ft értékű házakat és vásárolnak sokmilliós autót, akkor én is azt fogom mondani, hogy sok az egyéni vállalkozók adóterhe...
Az általad példaként felhozott 4 M Ft-ból először számold ki, hogy mennyit fizet be a munkaadó az államkasszába, majd a megmaradó pénzből vond le a munkavállaló különböző adó és egyéb járulékterheit. Könyvelőt, üzemanyagot, telefon és banki költségeket NE számolj mivel ezek a vállalkozásod költségei (igaz hogy végeredményben profitcsökkentő tételekként a Te pénzedet csökkentik, de akkor is a vállakozás költségei, nem pedig személyes adóterhek), én sem számolom fel a havi 40-90e Ft-os mobilszámlámat mint fizetéscsökkentő összeget, ezt a cég az általam termelt profitból fizeti.
Ha én nem dolgozom, és nem keresem azt, hogy a cég hogyan kereshetne több pénzt, nagyobb profitot, akkor az én munkámat/szükségességemet is megkérdőjelezik, tehát kirugnak, és akkor én is sírhatok, hogy nincs pénz...
A végére most írjam én is vádaskodóan, hogy mellesleg tipikus vállalkozó vagy aki adótcsal és szar alakként megpróbál kibújni a teherviselés alól? Nem írom, mert remélem hogy nem ilyen vagy, hanem csak egyszerűen felment benned a pumpa azért mert emelték az adóterheidet (mint ahogy az enyémet is emelték...)
Szerinted melyikünk hozzászólása volt kultúráltabb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hobby rádiós topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Hegesztés topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged