Keresés

Aktív témák

• Xmas

tag

''Az nVidia meghajtója a GeForce FX-chipek számára kedvezőbb saját Shader-programokkal helyettesíti be a 3DMark 2003 hasonló részeit, ám a vizuális végeredmény megmarad. ''

''de nem árt tudni, hogy az AMD is több olyan úgynevezett patch-et adott ki, amelyek nagyobb teljesítményre sarkallták a processzorokat.''

Az, hogy voltak egyértelmű csalások, az egy dolog.

Én úgy tudom, hogy az optimalizálás hasznos, és hátrányba kerül az, akinél ezt nem végzi el a programozó. Márpedig a FutureMark elsirathatja régi múltját, mert elkövette az elemi hibát. Támogatást fogadott el azoktól, akiknek ''független'' mértékegysége kívánt lenni. Aztán az egyikkel meg is szakítottak miden kapcsolatot. Innenstől a részrehajlás árnyéka vetül rá. És az nVidia szerintem teljes természetességgel igyekszik ellehetetleníteni a FutureMark teszteredményeit. Én pl. felajánlanám, hogy egyes fontos függvényeket, melyeknél definiált bemenet, kimenet van, ott a gyártó készítse a kódot. Pl.: shader programok és egyéb izgalmas dolgok. (A definiált függvénynél a bemenő, kimenő értékek alapvetően előírják a belső pontosságot...)

Szóval várom már nagyon, mikor hal meg a FutureMark...

Aktív témák