Keresés

Aktív témák

• rogers

aktív tag

Ez az egész felhajtás csak azért van, hogy húzzák az agyunkat, meg mindenki beszéljen erről a szerencsétlen programról. Sajnos erről szól a világ. Aztán majd szépen megjelenik és kiderül, hogy nem is annyira durva a helyzet hardver ügyben.

A másik amin én elgondolkozom ezekkel a szupergrafikájú játékokkal kapcsolatban: Anno régen, a 7.14Mhz-es AMIGA-ra, sőt a C64-re ami ha jól tudom nem volt egész 1Mhz 3Ds FPS progikat. (a Total Eclipse ami beugrik mint egy elég jól kivitelezett példány kvázi valós 3D térrel és kezdetleges ''textúrákkal''. Nos. Azóta a procik teljesítménye két-három-négyszázszorosára nőtt, van külön grafikus chip, maga is egy külön számítógép. A látvánnyal pedig mi van? Szebb textúrák, kicsit valósághűbb környezet? Nagyobb terek? Élsimítás? Szerintem a látvány fejlődése távolról sem olyan nagymértékű, mint az azt kiszolgáló technikáé.

Talán végre el kéne gondolkodni azon fejlesztő cégeknek, hogy normálisan írjanak programokat a klasszikus alapelvek szerint: kompakt, eszerű, gyors. Ja, és persze gondolom a Windows ami alatt futnak a cuccok is egy elég erőforrás pocsékoló gány...

Aktív témák