- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
bélanéni
őstag
ha a beta demot töltötted le, ami kb. fél éve szivárgott ki,akkor az a baj, hogy nem jól indítod.
kell egy kicsit trükközni vele: asszem van egy txt fájl (demohoz) , ahol le van írva hogy is kell indítani: valami olyat kell beírni, hogy e3_demo_level1 stb... de pontosan már nem emléxem -
Lyzuu
csendes tag
Hali Mindenkinek!
Egy helpet szeretnék kérni, mégpedig:
letöltöttem a DOOM 3-at, gondoltam kipróbálom milyen.
Kicsomagolom...elíndítom.....és amikor megjelenik az a izé,
akkor a következő hiba üzit írja ki: Error during initialization
Lécci HELP ME!!az e-mail cimem zoltan@juropnet.hu -
Zeratul
addikt
UT 2003ban szvsz elég jó a fizika. ASMDvel felkeni az ellent az ember a falra és az szépen ''lefolyik'' róla. Érdekes hogy a KARMA enginet és RAGDOLL-t a se az UNREAL2-ben(kib*szott nagy csalódás volt az első rész után), se a Splinter Cellben(ez még ráadásúl ronda is) nem nem használták.
-
Chapell
aktív tag
De az azért gáz, hogy a jelenleg létező legjobb home usernek való high-end systemen is csak eldöcög. Legalábbis az hogy ezt híresztelik, mert valóban kisebb lesz a gépigény jóval. Doom3 Preview-s tesztekből nézve már egy 9700-esen max detail 1024*768 on teljesen élvezhető :)
-
csabicsepp
aktív tag
-
Drizzt
nagyúr
Szerintem a kész játékban nem fogunk csalódni... A fizika is nagyon jónak tűnt már az alphaban is, pl. egy zombit akit lelőttem, átesett a széken, meg a dobozok a lövésektől megfelelő módon repülnek el.
Bár az alphához képest optimizáltabb kód lesz, szvsz a teljes verzióban majd mg magasabb is lehet a gépigény!
Csak azért, mert az Alphás vérszegény textúrák helyére is nagyfelbontásúakat raknak majd... -
iguana
őstag
nem értem minek parázni, egy még meg sem jelent játék gépigényéről? :U
ha tényleg brutál gép kell hozzá, akkor az kell. és akkor mi van? ha játszani akarsz vele, fejlesztesz keményen, vagy játszol vele egy év múlva.
számtalanszor volt, hogy nem ment vmi a gépemen, és nem akrtam/nem volt pénzem fejleszteni. játszottam vele, akkor amikor olyan gépem volt, ami bőven vitte... -
engusz
veterán
Technikailag mérföldkő lesz az enginek terén. A kész játékot meg majd megnézzük és utánna eldönti mindenki, hogy milyen. Mindenesetre Én sokat fogok vele játszani!
-
Chapell
aktív tag
Ha most nem mindenkinek van egy 5 éves játékhoz (pl HL) gépe, hogy szaggatás nélkül fusson, akkor asszed majd tavaszra olyan lesz, amin egy technológiáját meghaladó játékot 30 fpsnél többel visz.
Meg azt nem értem mi az hogy van egy kis sebességgondom. Nem értem akár 1280*1024-ben milyen cucc szaggatna a gépeden, mivel ésszerű kereteken belül max a videokaridat lehetne Ultrára cserélni, azon kívül ''megfizethető'' áron belül semmi nincs. Ez nekem nagyon ''fúdejógépemvan1milláértdenekemmégalegújabbislassú'' szövegnek tűnik :P -
Pala
veterán
Hajjaj! Talán már nem is érdemes várni a D3-ra, végülis 1 játék a sok közül, van helyette sok más, melyek sok unalmas percet változtatnak felhőtlen szórakozássá, és talán még értelmük is van, bár a játék grafikája és hangulata továbbra is elég jó szvsz!
A gépigénnyel kapcsolatban végigolvastam az eddigi hozzászólásokat, és ide jutottam: Carmack menjen a ***-ba! -
_Volkovy_
nagyúr
-
Spirit
őstag
Hát ez baromság,jól mondjátok.Igaz van egy kis sebességgondom,nem futja a gép,amit kellene, de így se panaszkodhatok.Nem hiszem, hogy Fullon, 1024*768-on, esetleg 1280*1024-ben nem fog menni egy 2,3Ghz-es XP-n, 1Gb rammal, meg egy Fx5900(húzva ultra közelébe).
Ti is tudjátok,hogy a felbontás nem igazán számít a mai kártyáknál..persze nem az 1600*1200-ra,meg a 2048*1536-ra gondolok.Szóval talán még 20 fps-el elmegy majd 1600*1200-ben is.
Ráadásul mire megjelenik a játék, mindenkinek lesz hozzá gépe.Én már arra is gondoltam,hogy rég készen van,csak nem merik kiadni a gépigénye miatt,ezért tolták el már megint jövő tavaszra.:) -
AND1
őstag
UT-t p233mmx+64mb+riva128-on lehett tólni kisablakban :) az már vmi volt...
-
AND1
őstag
Ez az egész DoomIII mizéria a világ legnagyobb becsapása. Hülyitik a népet, hardcore gamereket hogy minnél több pénzt kölcsenek hw-re. Marketing az egész...be is xarok ha a 9500Pro-om nem fog menni. Eddig sem játszottam sokat de ha ez nem fog menni...magasról tojok az ilyen gamekre asszem, nehogy már minden félévben 10ezreket kölcsek a gépre hogy játszak egy új game-el...néha hétvégente nyomok 1-2 q3 deathmach-et és 100jobban élvezem mint a mostanában kijövő szemeteket...Doom3 is ilyen lesz...ez is csak egy a sok szemét közül...xarni rá :)
-
Zeratul
addikt
Nem tudom emlékeztek e az Unreal-re? Megjelenésekor ajánlott konfig a Voodoo2 + p2 400 volt. Ekkor kis hazánkban még a celeroncs is csak hírként volt jelen.
-
rudi
nagyúr
Marhaság hogy ilyen konfiggal ilyen felbontással csak így menjen. Tuti nagyon férc még a multi. Ha jól emléxem úgyis (nagyráészt) single-s game lessz a DoomIII. Ha tényleg ennyire HWigényes akkor Carmack nem ért a kódoláshoz, és ez a két állítás kizárja egymást!!!
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
csabicsepp #57 üzenetére
Miről beszélsz te elvetemült?:)
Milyen 5x +33Mhz?2 év alatt nőtt az órajel 2,2.5 gigával..A 2001-es 1ghz-es procikhoz képest..Nem elég? -
Bálintosz
senior tag
válasz
Dr. Balage #61 üzenetére
Ja persze, de sokaknak még a 2000 pontyot-se éri el... (Ti 4200, Radeon 8500, stb.)
-
Zenty
őstag
áh ez vicces a hír és picit fére érthető mint ha ez lenne minimum gép config! doom3 kiszirvárgot betánál lows-ba geforce 3 ti200 és egész jol elment és mint tudni lehet azt nem optimalizálták be rendesen , de azt biztos ne várja el senki hogy egy also közép kategoriás vga-án minden fullon csak ugy repülni fog, máskor az a problém hogy játékok nem használják ki vga hát tessék most itt van! :)
de ez töbi játékokra is vonatkozik hl2 és stalker annak is kell majd erőmü az elvárt minőséghez szoval egy riva tnt2-ével 1024*768 highbe az se fog akadás mentesen menni ( el se indul :) szoval nyugi . -
engusz
veterán
válasz
Dr. Balage #61 üzenetére
[OFF]
Kicsit hosszúra sikeredett az aláírásod! Remélem nem lesz belőle bajod...
[/OFF] -
Dr. Balage
csendes tag
Ez kamu!
Szerintem akinek eléri az 5000et a 3DMark03, annak nincs miért aggódni, símán fog futni a game... :))) -
rogers
aktív tag
Ez az egész felhajtás csak azért van, hogy húzzák az agyunkat, meg mindenki beszéljen erről a szerencsétlen programról. Sajnos erről szól a világ. Aztán majd szépen megjelenik és kiderül, hogy nem is annyira durva a helyzet hardver ügyben.
A másik amin én elgondolkozom ezekkel a szupergrafikájú játékokkal kapcsolatban: Anno régen, a 7.14Mhz-es AMIGA-ra, sőt a C64-re ami ha jól tudom nem volt egész 1Mhz 3Ds FPS progikat. (a Total Eclipse ami beugrik mint egy elég jól kivitelezett példány kvázi valós 3D térrel és kezdetleges ''textúrákkal''. Nos. Azóta a procik teljesítménye két-három-négyszázszorosára nőtt, van külön grafikus chip, maga is egy külön számítógép. A látvánnyal pedig mi van? Szebb textúrák, kicsit valósághűbb környezet? Nagyobb terek? Élsimítás? Szerintem a látvány fejlődése távolról sem olyan nagymértékű, mint az azt kiszolgáló technikáé.
Talán végre el kéne gondolkodni azon fejlesztő cégeknek, hogy normálisan írjanak programokat a klasszikus alapelvek szerint: kompakt, eszerű, gyors. Ja, és persze gondolom a Windows ami alatt futnak a cuccok is egy elég erőforrás pocsékoló gány... -
csabicsepp
aktív tag
Azt is vegyétek figyelembe, hogy Carmack-nak legalább 3 évre előre kellet motor gyártania...szerintem igenis kell néha ilyen csúcsgfxjáték csúcs+1 gépekre....legfeljebb nem mindenki játszik vele....még ha fáj is, de egyszer túl kell lépni egy adott minimum configon....de ez lehet mind hülyeség és bunkó vagyok , mert pistike 486-osra full optimalizált assembly-ben már régen megírta.... :DDD
-
csabicsepp
aktív tag
Ha esetleg a kedves procigyártók is lennének kedvesek a valaguk véresre vakarásán kívül, valamint a 2 hetes vezetőségi gépjárműpark lecserélése közben fejleszteni is, akkor nem lenne semmi baj itten....de nem ezt teszik...+33mhz évente 5x...hű de izgi....legalább mint a hdd-k, úgy kéne lépniük....tetves banda...
könyörgöm, fejlődjünk már! -
boygo
aktív tag
Doom III egy pörgős lövöldözős játék lesz tulnyomó részt sötétben történő akciókkal. :D
Kérdezem én akkor miért kell neki különlegesen szép grafika ? :(
Gondolkodás mentes hentelés az egész. :F -
-
Bálintosz
senior tag
A DOOM III is csak hent-hent-hent+hent... Egyébként ennek valami olyan a története hogy meghalunk a feleségünkel eggyütt. A feleség a menybe, mi a pokolba jutunk. Az a lényeg hogy a pokolból át kell menni a mennybe hogy a feleségünkel eggyütt legyünk...:) Ez tetszik!!!:DD Jó a DOOM-nak horrorabb a története, de hiába, ha játszhatatlan...:(
-
Keitaro
addikt
válasz
Bálintosz #47 üzenetére
Igen, de még mindig tartom amit mondtam. Egyszerűen csak igényes körítés kell az engine mellé. De ami biztos, hogy ez messze nem Doom III grafika. A másik pedig, hogy mindenki az optimalizációról beszél, de van amit nem lehet optimalizálni. Ha egyszer x poligonnal kell számolni és a vidkari nem bírja akkor ez van. Ha meg csökkentjük a poligonszámot akkor meg veszítünk az értelméből a dolognak
-
-
Bálintosz
senior tag
Itt egy jó nagy kép a PAINKILLER-ről :
-
LordX
veterán
Nézzétek már meg jobban, csak multiban szaggat! A kiszivárgott húúdeoptimaizálatlan demó is egész jól elment egy Ti4200-on, az azóta csak jobb lett, itt most a multi kód, ami lefogja a gépeket.
-
Bálintosz
senior tag
A PAINKILLER lessz a KIRÁLY!!! Nem kell majd hozzá GeF FX 5900/RADEON 9800, elég lessz egy GeF Ti 4200/ Radeon 9500 ahoz hogy 1024×768-ban mindent maxra véve vigyük, grafikakája szuperűberkirályság!!! Szeptemberben jelenik meg!!! AZ LESSZ A KIRÁLY-YEAH:))
-
Csuki
csendes tag
Mindjárt megcsinálom a Doom 4et 286-sra és 300 fps-el fog nyomulni..
ezeket a baltazárokat ;)
GONDOLKOZZANAK már....... ember...;)
vagy adják olcsóbban az athlon 64-et vagy gyorsan csináljanak egy doom3 service pack-ot ;)))) mielőtt kiadják ;)))))
Üdv
.Csuki -
Elrood
őstag
Doom3-nak csak örülhetnek a HW gyártók. Aki megtehetni, minden spórolt pénzét új vasra fogja költeni.
Mondom, mire nekem ilyen vasam lesz, már 1990Ftért megveszem a sarki fűszerestől:). -
Bálintosz
senior tag
Huh, bazd... Kemény, de nagyon... Brutál... De tényleg huh...:))
-
engusz
veterán
Idézek:
''GameSpy: Meg vagyok lepve, hogy nem az új generációs motorral fut a Quake 4.
John Carmack: A Wolfenstein kivitelezése látványos volt. Az id-n belül azonban van egy csoport, aki nagyon, de nagyon nem szeretne egy újabb folytatást csinálni. A következő játékunk nem Doom, nem Quake és nem egy Wolfenstein folytatás lesz, hanem valami teljesen új, ezt már eldöntöttük.
Tudtuk előre, hogy ki fogjuk adni a munkát egy külső cégnek. (Quake 4)
A Wolfenstein-be fektetett munka kiváló volt, természetesen mindenki oda van érte, de a fejlesztése kínszenvedés volt. Egy adott ponton az id berkein belül minden egyes programozó a kód stabilizálásán fáradozott annak érdekében, hogy minden klappoljon a megjelenés pillanatában.
Ezt leszámítva is sikernek könyveltük el és reméljük a siker megismétli önmagát, ezúttal a Quake IV képében, a Raven égisze alatt. A Raven mindig is a vezető motor adoptáló cégünk volt. Tiszta ügy volt, hogy a Raven idő előtt megkapja a Doom motort. Viszont, hogy min fognak alkalomadtán dolgozni, azt már homály fedte.'' -
Elrood
őstag
Örüljetek, állítólag a Quake4 is erre a motorra fog épülni:).
Egyébként mire én normálisan le tudom futattni a gépemen, nem kell letöltenem, hanem 1990 HUFért ( vagy már 8€ért?:) ) megveszem a boltban:DDD -
csucsu_17
aktív tag
Azt mondjátok megse próbáljam letölteni a gépemre ? :)))
Celeron 790 Mhz, 384 MB Sdram, 8500 Le 128 Mb :))) -
_Volkovy_
nagyúr
Akkor mért nem lehet azt mondani hogy single playerben?
-
alma1
csendes tag
Egy erogepen futtattak a jatekot, de azert ment csupan 30-40 FPS-sel, mert a multi reszt a QuakeCon-ra hegesztettek ossze az id Software-es fiuk. Normal, szingli modban - mint azt mar lathattuk az anandtech-en - 80-90 FPS koruli sebesseggel szaguld a mostani hi-end kartyakon.
-
Vitus
őstag
Na igen magasra tette a mércét. Csak nekünk és nem a konkurenciának. :) :) Mondjuk én mind a kettőt várom már de nagyon :) :)
-
marso
tag
a tavaly kijött béta tökéletesen futott akár egy ti4200 on is, nemhiszem hogy azóta a gépigény csak növekedett... vagy az athlon 64 ilyen fos vagy az nforce3, esetleg direkt csinálják a felhajtást.
-
Vitus
őstag
Hát igen. De ha belegondolok, hogy megjelenésekor a vietcong még a régi masinámon, ment 800*600-ba leggyengébb minőségben kb. 20fps-t és aztán ugyanazon a 1.03-as patch felrakása után 1024*768 max beállításokkal 30 feletti fps-el akkor van remény :) :) Remélem optimalizálják rendesen valami elérhető árú masinára és nem kell várni úgy 2-3 évet mint az f1gp2-nél, hogy legyen hozzá elég bika hardware. :)
-
-
Superman
nagyúr
Ennek mi értelme van? Egy olyan játék, amit senki sem fog megvenni, mert nem lesz olyan gépe, amin futtassa? A jó programozót, programozókat éppen az különbözteti meg a kontároktól, hogy minden helyzetre van egy frappáns megoldásuk. Itt is az lenne a cél, hogy minél többet adjanak el belőle, de ki fogja ezt megvenni, ha ilyen gépen így fut?
Ráadásul nem nagyon igyekeznek optimalizálni a kódot, ahogyan látom. át akinek a látvány a fontos (nekem inkább a játékmenet) az majd megveszi és futtatja ablakban a képernyő közepén. Csak aztán vegyen erős szemüveget hozzá. -
engusz
veterán
Hát akkor nézzük csak, hogy mi kell a játék normális élvezéséhez! :)
1. Legolább egy 19''-es monitor.
2. Jelenleg egy FX5900 (Ultra) vagy Radeon 9800 (Pro).
3. ~3 Ghz+.
4. 512-1024 MB RAM.
5. Egy fullos 6.1/7.1-es hangkártya.
6. A hangkártyához egy brutkó kis hangfalszett.
:((( -
_Volkovy_
nagyúr
Ezért én hétszentség hogy nem veszek új gépet.Az ID Software meg elmehet a susnyásba.:DDD
-
rnyk
tag
Én nem aggódok ugyanez volt az UT2003-al a kalóz BETA is szaggatott de amikor megérkezett a végleges akkor az már nem. Itt is ugyanez lesz a helyzet (legalábbis remélem :)).
-
ebx
aktív tag
Még 1-2 évig biztosan lesz miért uj hardvert venni :D
-
engusz
veterán
Valószínüleg még nem végleges a kód, felépítés és van még mit optimalizálni. Biztos vagyok benne, hogy gyengébb gépben is fog futni full beállítások mellett!
-
Sanya
nagyúr
???? hö ??? nehogy már!!! azért ez már sok! de lehet minden maxon volt, minden text, meg minden hülyeség. de miért nem ati-val próbálták? grrrr, miért nem a legjobbal próbálják?
-
janati
őstag
Csináltak már egy, a mai egetverően felesleges teljesítményhez egy játékot, ami padlóra fogja még azt is küldeni...
Emlékeztek a régi szép időkre? 386DX-40 4Mb RAM, és futott a Doom... -
-
Apicius
tag
De én 1600x1200-ban akarom nyomni 120-as FPS mellett!!!!!!!!:O
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Windows 11
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- The Crew sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged