- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
faster
nagyúr
Ne felejtsd el, hogy ez csak 4 pipeos kártya. Elméletileg 600MHz-*4 pipe, az X700 pedig 300MHz*8 pipe (az X600XT pedig 500MHz*4 pipe). Ami különbség van, az a memória sávszélesség, és az architektúrának köszönhető. Felszereltség tekintetében pedig az ATI végre meg tudta lépni a 32 bites SM3-mat, és a HDR képességet (blend unitok). Sajnos ezeket, és az Avivot pedig abszolute nem is tesztelték.
Egy 4 pipeos kártyától pedig nem vártam egekbe szökő sebességet.
Az X1600 kontra 7800GT téma már sokkal érdekesebb.
3dmark05 eredmények talán a 4 vertexpipenak köszönhetőek, vagy inkább annak, hogy lefutnak az SM3 tesztek is (bár azok lehet, hogy nem számítanak bele a pontokba, ebben nem vagyok szakértő)
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
válasz
Firestormhun #546 üzenetére
''In order to get this preview out as soon as possible, we have ploughed results from older reviews for the other cards in this comparison, hence the different driver versions used.''
Sietni kellett.
De ők az elsők! -
faster
nagyúr
válasz
Firestormhun #540 üzenetére
Átfutottam ezt a reviewt, bár ez nem egy túl alapos teszt, de azért az nagyjából látszik, hogy mire képes a kártya. UT és 3dm03 alatt memóriasávszél limitáltnak tűnt az X700-hoz képest, ami furcsa...(talán valami belső cache méret lehet kisebb? Fene sem érti, hiszen ez 800MHz-es memóval rendelkezik)
Örvendetes, hogy HDR, SM3, SLI tekintetében már nem dobálózhat az Nvidia, hogy ő tudja csak. Egyébként nem tudja valaki, mennyi az MSRP ára a sima Gef6600-nak?
A táblázatban, ami az egész generációt összefoglalja, nagyon feltűnő luk van 12 pipe és 4 pipe között...
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Tegyük hozzá, hogy nem alaptalan a dolog, ez az októberi megjelenési dátum egy késés eredménye, és hát volt már példa a (fél) paper launchra az ATI történetében, úgy, ahogy az Nvidia történetében sem egyedülálló ez a gyakorlat.
Az pedig, hogy mekkora volumenben jönnek majd az XT-k, kiderül november környékén. Szvsz mindent meg fog tenni az ATI, nehogy lemaradjon a karácsonyi boomról. -
faster
nagyúr
Na jó, azért álljon meg a menet. Az is spekuláció, hogy ki meddig tuningolja majd a kártyát, meg hogy alapból 3-szor akkora FPS-t produkál a FEAR demóban, meg hogy Ibizán mekkora király bemutató volt. Ne essünk már a ló túlsó felére, nehogy már csak a pozitív spekulációt lehessen linkelni (ugyanis minden spekuláció, amit nem az ATI jelent be hivatalosan)
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Lehet rosszul emlekszem es kevertem valamit.
Én viszont még nem is hallottam erről, hogy az R300-nál a gamma korrekció nem mindig működött az FSAA-nál. Persze lehet, hogy le vagyok maradva, meg egyébként is, 2 héttel ezelőttig még azt sem tudtam, hogy az R300 tudja a supersampling AA-t. -
faster
nagyúr
Valami olyasmi lehet, bár ahogy olvasom a leírást, inkább a gyors shaderekre épít, illetve a gyors dynamic branch-re, mint a gyors stencil kezelésre, de eléggé kevés a konkrétum.
rocket: Mikor nem volt a gamma correction pl. egy 9800-nál, amikor az élsimítás működött?
[Szerkesztve] -
-
faster
nagyúr
válasz
Templomegere #458 üzenetére
Jó, igaz, kitiltották, tudom én is, hogy milyen volt a stílusa, nem is akarom mentegetni, de nem ezen volt a hagsúly, hanem, hogy mennyire elvesznek a szakmai hszek a sok off és a ''kiráj/deszar az ATI/NVIDIA'' szintű hsz között.
De én is inkább most abbahagyom az offot. -
faster
nagyúr
válasz
Firestormhun #445 üzenetére
Én sem írok semmit. HWSW szintre csökkeni?
Amióta T2k otthagyta a fórumot, a videokártyákkal foglalkozó rész színvonala viharos gyorsasággal csökkent. Az R520-szal foglalkozó rész katasztrofális, mintha csak piaci kofák pletykálnának. A fórum többi részét nem ismerem. -
faster
nagyúr
-
faster
nagyúr
válasz
Turbolada II #163 üzenetére
Nem láttam, a voodoo4500-ön csak egy VSA100 chip van. Mindenesetre az a gyanúm, hogy az AA szépnek lehet, hogy szép, de használhatatlan frame-rate-et produkál. A gef3 multisampling eljárása sokkalta gyorsabb, igaz, nem olyan szép, mint a super-sampling, amit egyébként a Gef2 is használt.
-
faster
nagyúr
válasz
Turbolada II #151 üzenetére
Egy fenét, nem is hasonlít az Nvidia, sem az ATI R300 FSAA a 3dfx módszeréhez.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PlayStation 5
- Vigneau interaktív lokálblogja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest