- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolko
őstag
Tegnap kaptam egy e-mailt a CoolerMaster-től amiben a BlueIce Pro-t hirdeti! A levél szerint hatékony!
[Szerkesztve] -
Aragox
tag
Még ugyan nem kaptam meg, de hogy nagy vonalakban leírjam, egy dual procis gépben, egy ASUS PCH-DL lapon lévő chipset szorul némi hűtésre. A lap alapból 133-166 MHz fsb-t támogatna, amit szeretnék belőle kiaknázni, csak ha felhúzom az fsb-t a chipset nagy mértékben felmelegszik (tipp: a két proci kiszolgálása miatt). 133 MHZ-n, alapjáraton a chipset 47-52 fok. 166 MHZ-n ugyanez 75-80. Így elég gyakran kék halállal szembesültem, amikor túlhajtottam. A választásom azért esett erre a hűtőre, mert aktív hűtőként a világon nem találtam ekkora mennyiségű levegőt áthajtó coolert (és zajszinten sem magas). Tudom, hoyg vízűtés lenne az ideális, de az annyiba kerülne egy ilyen gépre, mint egy komplett számítógép. Szal, ha megkapom a részleteket is megírom.
-
KRi2
aktív tag
lord computernek az árlistáján rajta van eme csoda ,a valóságot nemtom...
-
Kowa
tag
Nah hát énis nézegettem ezt a hütöt és tetszik. Nekem egy ASUS A8N SLI laponm van és rákell hogy menjen ez a chiphütö. Ezen a lapon több mint 6000 pörög a venti idegesitö hangja van élettartamról nemis beszélve. Itt egy link a cuccról ahol A8N SLI re rakják fel:[link]
Videokártyátol is elfér söt szerintem a másik videokártya is beférne mellé Viszont akinek ilyen slotos hütése van videokártyáján annak már nem biztos hogy elférne. külföldi boltokat nézegettem 19 EURO körül vesztegetik, lehet rendelek. -
Aragox
tag
UPPPPPsz
-
Aragox
tag
El is felejtettem... Használtan valakinek esetleg eladó?
-
Aragox
tag
UP
-
Aragox
tag
UP
-
Aragox
tag
A bécsi beszerzés még várat magára. Egyéb ötlete vvalakinek, pls...
-
Aragox
tag
Senkinek nincs ötlete, honnan lehetne beszerzni kis hazánkban?
-
Aragox
tag
Az ötlet nem rossz, csak viszonylag kicsi a helyem. A másik gond, hogy végignéztem a kínálatot chipset-hűtő terén, és ekkora levegőhozamot még egyetlen chipset-hűtőtől sem láttam, viszonylag alacsony zajszint mellett. Most egy Thermaltake csücsül rajta, ami tud annyit, mint egy régi P1-es hűtő, annál nagyobb nem hiszem, hogy rámenne. Ergo a vízhűtésen kívül ez az egy alternatívám maradt. Azért köszönöm...
-
Aragox
tag
UP!
-
Aragox
tag
Van valakinek ötlete, hogy honnan lehetne Magyarországon ilyen hűtőt beszerezni?
-
Ameda
tag
Abit IC7-esre próbálta már valaki rátenni?
Mert én most rendeltem egyet, remélem nem szabtam ki magammal.... -
morceaux
aktív tag
Kerestem mint az őrült, de nem találtam... Hol lehetne ilyen Cooler Master cuccot kapni? NF3 csipemen tojást lehetne sütni már 2 óra nfsu2 után is, és pénteken kezdeném a HL2-t ha betettem végre a 6600GT-t.
-
Passzív chipsethűtő az Arctic Coolingtól*...
[-Bővebben: link-]
[-Bővebben: link-]
(*nem közvetlenül) -
sadams
tag
Mint említettem mindenképpen vennem kell egy chipset hűtőt, mert nálam túlmelegszik a cucc. Utánna néztem ennek a Thermalrightnak, 3 eFT, réz, aktív hűtő. A hang nem nagyon izgat csak az a lényeg, hogy jó legyen. Valaki akinek ilyen van írjon véleményt please. Hogyan kell ráfogatni a chipsetre? Az alaplapomon a pöckös megoldás van, mondjuk az írják a Thermalright oldalán, hogy rámegy p4p800 deluxera.
[Szerkesztve] -
P4Laca22
tag
Nagyon ütős a cucc, de Thermalright NB-1C + Delta 04512HA powwwa
-
erdoke
titán
válasz
Jim Tonic #43 üzenetére
A THG stress tesztjében kétszer is újraindult az Intel gép egy nF4-es Gigabyte lappal, pedig ott aktív hűtés van a NB-en. Csakhogy vacak aktív hűtés. Nem tudtak mást gyanúsítani, csak az északi hidat, mert az volt forró. Kértek béta BIOS-t a Gigabyte-tól erre, és azóta fut gond nélkül. Valószínűleg a jobb tuningolhatóság miatt default nagyobb feszt kapott a NB, csakhogy a jobb hűtőt drágának találták...
Tehát az említett kijelentésem igaz, csak tutira stabil legyen a cuccos. -
Én azt hittem, legalább ezeknél az a lényeg, hogy kicsi és csendes legyen. A Gigabyte alaplapján NF4-en egy hatalmas passzív borda van. Mire kellhet egy ilyet állat?
Erdoke írta még. Ha valami stabil, nem mind1, hány fokon az?
[Szerkesztve] -
sadams
tag
Nagyon tetszik ez az NB hűtő, nekem meg pont esedékes a dolog, mert melegedik a cucc. A vége kékhalál lesz. Lehet már valahol kapni ezt a hűtőt és mennyibe kerül?
-
prmcsk
addikt
válasz
kalmanka19 #40 üzenetére
A CPU hűtő levegőjét itt nem tudod felhasználni,mert az NF4 messze van tőle.
Itt csak az jöhet szóba,hogy veszel egy passzív zalmit (47-est),felrakod és egy leszabályozott nagy ventivel,mondjuk a ház oldaláról''fújatod''rá a levegőt.
A zalmi elég,mert nálam is az van fent,csak a szerencsésebb lapfelépítés miatt
a proci hűtőlevegője hűti. -
kalmanka19
tag
nincsen ötletetek msi k8n neo4 platinum deszkára passzív hűtésre? (nf4-re) mert elég hangos a ventijje
-
Fade_Away
őstag
az a baj vele, hogy a legtöbb nf4es lapra nemtudom rárakni mert üti videókártyát. jólenne valami megoldás vizen kívűl ami csöndes és hidegen tartja nf4et
-
tts
addikt
YS-Tech
Bővebben: link -
ymi
csendes tag
sziasztok
Valaki tudna nekem 4*4 ventit ajánlani ami nem túl zajos, mert igen forró fejű az nb chipem
most egy rack hűtő venti van rajta de az egy idő után elzajosodik. gyárilag pedig csak a borda volt rajta. -
t_ferenc
őstag
nem, nem próbáltam még, de szerintem nem is igen fogok.
nem vagyok teljesen biztos a referencia nyák szerint épült lapok és az abit an8 árkülönbségében, de szerintem nem egetrengető a különbség. mellesleg pontosan az elhelyezés miatt szívtam már még annó az nf3-as lapommal, mert agyonra fűtötte a vga-t is a melegedő chip. ezért választottam ezt az elhelyezésű lapot.
nekem megérte. -
tts
addikt
teljesen igazad van - az eddig látott gyári NB és VGA hűtők hasonló méretű vagy még kisebb ventijei egyszerűen csak hasznavehetelnek, nyilvánvalóan kiválasztásukat kizárólag az ár motiválja
hogy nagyon tetszik, azt én a hűtőre értettem - végülis ez az első hőcsöves NB hűtő, de szerintem ránézésre igen jól sikeredett -
prmcsk
addikt
Az elgondolás jó,de több probléma van vele.
TTs mondja,hogy létezik csapágyas venti ebben a méretben.Ezt elhiszem,de
meglepődnék ha ebben az lenne,mert a gyártók árérzékenysége mást''követel''.
Hang: Hallhatunk négycentis ventit,4500-on szólni pl:6600GT
Felépítés: A laptól a csövekkel ki kell emelni,majd ha lehet laposan,de nagyobb
felületen elteríteni a lemezelést.
Tudom,hogy ez nem minden lapnál lenne előny és ezért többféle kialakításban kéne gyártani.
Az NF4-et le lehet passzívan is hűteni,még tuningolt lap esetében is,(én is azt
teszem),csak jó elgondolás kell hozzá. -
LordX
veterán
Próbáltál már egy 6-8 rétegű nyákon 2x64 bites DDR buszt, 1000MT/s-es HT linket, 20 PCIe vonalat, PCI buszt, feszültségszabályzó áramköröket, hátoldali kivezetéseket, meg miegymást routolni?
Gondolom a referencialapon ott van, ahol a többségen, és azt a tervet kézhez kapják a gyártók.. Az AN8-on azért van ott, mert oda akarták tenni.. de biztos lehetsz benne, hogy az Abitnak 1,5x drágább legyártani egy AN8-at, mint mondjuk az ASUS-nak a hasonló felszereltségűt, de legalább is nem kevés pénzük van a tervezésében - ez volt az ára, hogy oda tették. -
TommyGun
őstag
Mondjuk nem is értem az alaplap gyártókat, most hogy manapság mindenki halkabb és hűvősebb gépet akar olyan helyre pakolni a csipszettet ahol lehetőséged sincs jobb hűtést szerelni, vagy csak nehézkesen megoldható....nem vall túl nagy tervezésre
Ennél hülyébb helyre nem is lehetett vólna rakni
Ha akarsz akkorsincs lehetőséged rá komolyabbat venni...mondjuk egy ilyet...főleg ha rá is vagy kényszerülve...mert mondjuk megmakkan a gyári csipszett venti...cinkes
[Szerkesztve] -
Hun'reeth
őstag
Elvileg felszerelhető akárhova csak épp sok alaplapon akkor nem lehet berakni a videókártyát mert magas. Egyébként nem szeretem az aktív chipsethűtőket bár a mai chipsetek (pl. Nf4) forrófejűsége mellett sajnos kellenek.
-
rudi
nagyúr
Nem látni a rögzítőt, biztosan valami csatos pántos trükk lesz. Ha jól látom, a bal felső képen, akkor a felső lap lecsavarozása után ki lehet venni a ventit egy kis olajozásra. Ha még a lamellákból is le lehetne huzigálni párat, hogy szellősebb legyen, akkor szerintem huzatos házban basszívban is megáll.
-
Yutani
nagyúr
-
rudi
nagyúr
Nem tudom, láttátok-e az Intel 945/955 északi hídjának bordáját
-
Sárpac
nagyúr
Aranyos!
-
t_ferenc
őstag
tudtommal csak az olyan nf4-es lapokon fér el, ahol a chip nem a vga slotja mellett van, hanem az nb normális helyén. én pedig csak egyetlen ilyenről tudok: abit an8.
nekem is volt már nf3-as lapom és arra tökéletesen megfelelt a sárga zalman. a mostani an8-on is ugyan olyan van és az oldallapi ventinek köszönhetően nincs vele gond még tuning közben sem.
viszont szívesen kipróbálnék egy ilyen cooler master nb hűtőt. mikor lehet majd itthon kapni szerintetek? -
busman
veterán
Szép,de szvsz ha passzívan nem bírja el akkor
-
t-shirt
veterán
Aranyos bigyó, a kép alapján azt hittem nagyobb, amikor a méreteket olvastam meglepődtem. Persze így is kérdés az hogy melyik lapokon fér el normálisan.
Mikor lesz hőcsőves FET hűtő vagy mi is következik -
Esmein
nagyúr
Bár ilyen kis méretben nem hiszem hogy sokat dob a teljesítményben a heatpipe benne.
-
Yutani
nagyúr
Pont hogy a mai chipsetek igényelnek aktív hűtést.
Az én Abit KV8 Pro lapomon passzív borda van a NB-n, de olyan cseles a megoldás, hogy a procihűtőről pontosan az NB hűtőre áramlik a levegő, így nem kellett rá külön venti. Szóval ez a passzív megoldás sem passzív végeredményben... -
Esmein
nagyúr
Elég komoly cuccos. Ha a lapra merőlegesen lennének a lamellák és kicsit ritkábban akkor pöpec lenne passzívan is.
-
Yutani
nagyúr
Ismerem azt a 4x4 cm kék ledes hűtőt, egy VGA-ra van nekem ilyen szerelve, és semmi hangja nincs. Úgyhogy ebben az összeállításban sem kell hangosságra számítani.
-
azért egy ekkora méretű, heatpipe-os bordának passzívan is illene vinni a mai chipseteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest