- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
és mi van, ha nincs kijelző a közelben? sokaknak pont azért szimpik ezek a notik, mert relatíve olcsóak, és nem kell mellé semmi más, és hordozható. Aki ilyen megfontolásból vesz notebookot, az nem fog mellé otthonra venni egy külön megjelenítőt, így neki nem mindegy, hogy valami vacak használhatatlant, vagy egy jó tulajdonságokkal rendelkező kijelzőt kap, ami passzol a valós vagy vélt igényeihez
fu na ezt jol megaszontam
-
orbano
félisten
válasz
#64791808 #23 üzenetére
két ablak egymás melletti futtatására nem is a widescreen a nyerő dolog, hanem a nagy felbontás. hiába wide mondjuk egy 1280 pixel széles monitor, 1280 pixel szélesség édes kevés két ablakhoz, 1680, vagy 1920 már teljesen jól használható, persze már egy nagyobb felbontású 4:3-as kijelzpn is tehetsz egymás mellé két ablakot, max hosszúkásnak fognak tűnni. de ettől az 1280x768 widetól komolyan hülyét kapok...
Egyébként én 12 és 14 collban is imádom az 1400x1050-et. teljesen jól látom és el sem tudom képzelni, hogy valaha is wxga vagy xga felbontást kelljen használnom. olyan érzésem van tőle, mint ha valami nagyítón át nézném a monitort... idegesít! -
orbano
félisten
válasz
#54715584 #20 üzenetére
akkor nyomja össze, ha 4:3 arányú felbontást használ és nem a gyári, natív felbontást, tehát elérkeztünk a user error újabb kapitális esetéhez.. üdvözlöm a haverodat
a widescreen létjogosultságáról 20'' kategóriában nem esett szó, pont, hogy szerintem pl. ott van értelme. de egy 14-15''-os miniatűrnél csak ámítás... akkor inkább egy 1400x1050-es TFT a notiba, az az igai, azon jó sok betű elfér minden irányban... -
orbano
félisten
-
orbano
félisten
nem véletlenül lettek a könyvek olyan arányúak, mint amilyenek. hiába a széles látótér, olvasni, és a látott kép részleteit értelmezni a szemed erőltetése nélkül csak a középső régiábóban tudod, így pontosan az ellenkezője teljesül: irodai munkában a hagyományos monitorok a kedvezőek. a wide kijelzők a következő területeken használhatók sikeresen:
-content creation (toolboxok a képernyő szélére helyezhetők, így szinte egy teljes 4:3-as terület marad a lényegi munkára, a toolbarra pedig úgyis ritkán nézel, az mehet a perifériára. kedvelis is nagyon a profik a wideot
-játék: pont mivel jól betölti a látóteret, jobb élményt nyújt. aki fikázza, az még nem próbálta...
-film: vajh miért
Erdokenek pedig nagyon is igaza van, en is gondoltam ra, hogy azert ennyireelterjedt a wide, mert eroltetik a gyartok. A legtobb olcso gepbe ilyet raknak, persze ugyanazzal a kasztnival. Igy kisebb alapteruletu lesz a kijelzo, de nepszeru, mert jol hangzik a wide szocska a feature-listában... -
orbano
félisten
Valahogy én továbbra is fordítva tartanám logikusabbnak. Asztalra wide. notiba 4:3... Érdekelne, miért ez a nagy kereslet-beli eltérés a két kategóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest