- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Hm.Errol az jut eszembe, hogy ha valaki elemletben tud programozni, az meg nem jelenti , hogy a gyakorlatban is.
Egyebkent altalaban ami tudas befolyik az ki is folyik...Hany 5.eves hasznalja az elsos matekot?
Nem tul sok.
Nem vitatom a BME-sek tudasat, illetve a sok tanulast, de hidd el semmit nem jelent az hogy kinek milyen vegzettsege van.
Az egyetemi papir akkor jo ha kutatni akar az ember.
Lattam mar olyant is, aki meg foiskolat sem vegzett (konkretan munkahelyemen dolgozik nem is egy), megis kenterbe ver tudasban sok sok bmest, de kandost is.
Egyebkent meg az utobbiban lehet tevedsz, a srac elektroniakt tanul, sot infraportokat gyart sajat kezuleg ,stb dolgokat (Papa-georgo neven ismert a ph!n) .Elkepzelhetonek tarom, hogy emg azt is meg tudna csinalni.
Hozza kell tennem parom bme-vik kieges, 5s kandos diplomaja van, es a valamikori osztalytarsa aki mar regota vik-es, na annak 3.os koraban kevesebbet tanitottak itt a bmen mint egy harmadikosnak a kandon.(ergo Kando 2 ev felel meg itt 3 evnek.) -
tildy
nagyúr
1.Kandón nincs doktoranduszi képzés.
2.Otdk-nak pedig -legalábbis nálunk- igen nagy köze van a piac igényeihez.
Mint mondtam nálunk nem azok fognak ilyenre menni potn a főiskola jellegéből (több gyakorlat-kevesebb elmélet), akik valamely szakterületen ''tudós könyvmoly'' szinten ott vannak.MI nem elméleti témákban szereplünk.
Ezt legjobban papa gí ph! talin mondott kis történetével tudnám szemléltetni(pedig ő még nem is tanul főiskolán):
(APukája BME-n végzett)
-Nem jön be pár adás a tv-n.(pg)Csinálok antennát alufóliából.
-Az úgy nem jó, mert méretezni kell, meg így meg úgy, nem lesz az úgy jó.(pg apuka)
-De igen.(megcsinálja, adás kicsit szemcsés , de nézhető...)
-Nem jó ez, majd veszek szobaantennát (vesz egyet..., kép szemcsés, tán szemcsésebb , mint az alufóliás antennával)
-Módosítok egy kicsit az antennámon(pg módosít, és hoppá, tökéletes)
A történet vége pg szobájában jó az adás az antennával, a szobaantennás megoldás szemcsés.
Tehát nem mindig jó a tudományos megközelítés...
Innovációnak itt van pl. a mobiltelefonos járműkövető, vagy lakásfelügyeleti rendszer.Vagy pl a CERBERUS projekt - beléptető biztonsági rendszer.(hang+arcfelismerő rendszer)
3.A kétforintos megjegyzésehez :Tudom.A szakmában legsikeresebb embereknek soxor még diplomájuk sincs saját szakterültükről... -
tildy
nagyúr
Igen az:(
[L]http://mobil.nik.bmf.hu/projektek/2002/smsfelolv.html[/L]
Ráadásul egy hallgató csinálta.Igaz nála még hiányzott egy két dolog(pl. emberi hang bevitel.) de az smseket már le tudta hanggal morzézni.Innét már csak egy lépés lett volna az egész, azonban copyrightos (nokia , mint cég nem tett neki elérhetővé doksikat )akadályokba ütközött.
De ez csak egy a sok közül.
Na mindegy.
Egyébként elnézést minden BME-stől, de kivételesen ez az a dolog , amivel nagyon angyon fel tudom magam húzni.:( -
tildy
nagyúr
válasz
J.J. András #36 üzenetére
Nem az oktatásban dolgozom, de látom mennyire nehéz összeszedni ennyi pénzt (19 milkát) egy ilyen karnak, mint a miénk.
Tavalyi tdk-nak még támogatója sem volt (a HÖK-ön kívül).
Persze azért vannak itt jó dolgok is, kolisoktól nem szednek mosásra pénzt;] -
tildy
nagyúr
SZia!
Nem volt lehetőségem(6 év utált orosz nyelvtanulás után németet és angolt kezdtem, alap szintről, miközben osztálytársaim már 4 éve tanulták....)...Maradjunk ennyiben
.117 pontom eltt volna a bmere, kevés lett volna.
Másrészt a Kandónak elég nagy a híre, letett már jópár szakember itt is egyet s mást az asztalra, de úgy látszik még ez is kevés.Mondjuk az már pozítívum, igaz másrészről meg negatívum, hogy bme-s kiegesek közt csak a azokat ''kedvelik a tanárok'' akik innét mennek át kiegre.
A legjobb, amikor kidolgoztak nálunk egy frankó tervet sms felolvasóra, cirka 4 éve.AZtán tudod kiket bíztak meg , hogy csinálják ezt meg?Nem mondom....
Nem savanyú egyébként a szölő.Csak x millió BME-stől látom a lenézést.Tisztelet a kivételnek.És baromira utálom, hogy akármi műszaki dologról + pénzről van szó, akkor soha nem jut nekünk semmi....Egy-két kivételtől eltekintve. -
tildy
nagyúr
Az ui dhoz fuznek annyit,hogy nemcsak a bmen tudja megmutatni, de nagyobb az eselye, hogy olyan eszkozokkel dolgozzon, amelyek nagyban segitik.
Sot olyan temaban kutasson.
Tudom milyen eszkozok vannak bme-n, anno egy kozos info tombunk volt(marmint elte-bme I epulet).Johogy megy a kutatas.
A cikkhez meg hogy on is legyek:valaki itt nagyon jol jar(t)....Par ember... -
tildy
nagyúr
1.Mert amikor en elkezdtem a foiskolat, akkor meg joval 120 folott volt ponthatar bme infon .Nekem meg nem volt nyelvvizzgam...
2. Semmi kedvem baromi sok elmelettel tomni a fejem (kepzeld en mar az ELte progmatot is megjartam), es ugy gondoltam jobban jarok egy olyan foiskolaval, amely a gyakorlatra helyezi a hansulyt(raadasul olyan gyakorlatra, ami ''versenykepes'', pl. oracle, java, cisco)
Mint mondtam nekem nem volt meg a lehetosegem , hogy ide jojjek(egy nyelvvizsgan mult!), most meg mar semmi ertelme eljonni arrola foiskolarol, ahova imadtam jarni. -
tildy
nagyúr
Persze.Egyébként schban besegítek barátom szobatársainak (elsősöknek) digitből , programozásból.
Digit tanterve egyébként nyírbálódott a kredites rendszer miatt, nekem pl. van belőle szigorlatom, krediteseknek már nincs.Azért kiváncsi vagyok fognak-e majd digit/elektro laboron PIC-el szívni:) -
tildy
nagyúr
jahm és az idei nik-s támogatásban kb 2 millát én szereztem -közvetve- a sulinak...
-
tildy
nagyúr
[L]http://www.nik.hu/szakkepzesi.htm[/L]
-
tildy
nagyúr
Nem lehet.De mindjárt mutatok példát is.(perpill csak bmfről tudok)
Az oda településhez meg a lágymányosi rész be nem építettsége adott volt.
den:Tudom, csak unom már hogy minden pénz mindig oda megy.Nekünk meg nem lehet normálisan linuxot tanítania suliban, mert nincs gép hozzá. -
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Már megint azok kapnak pénzt akik már ígyis agyon vannak támogatva.Egyszer adná az ég. hogy az összes többi informatikusokat képző suli kapjon valamilyen pályázatból, a bme pedig alapból ki lenne zárva!
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged