- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Aktív témák
-
tipikus olyan történet, hogy elromlik az autószereéő kocsija, nekiáll szétszedni, erre odamegy egy szaki, beleküllőz egyet, mint pestabá' a kapuajtóba, és pöcre indul a motor. a bagatel szobaantennaügyet nem kellene egy komplett mobil távközlési alrendszerhez hasonlítani, mert a kettő messze nincs egy nagyságrendben sem költségileg, sem szakmailag. egyébként kiváncsi lettem volna a srác mit mond, ha megkérdezik tőle, hogy az antennának miért olyan a formája/alakja/mérete, stb, és hogyan kellene módosítani, és miért, ha egy ettől eltérő hullámsávot akarok fogni vele. egy egyetemi képzés időtartamából kifolyólag nagyobb elméleti alapot biztosít az emberkének, mint egy főiskolai. egyszerűen azért, mert az 5 év alatt a tölcséren több elméleti!!! tudás folyik le az emberkék fejébe, mint 3 illetve 4 év alatt. a főiskolák ezt gyakorlati képzéssel próbálják kompenzálni. vannak dolgok, amiket meg lehet oldani rutinból, és vannak, amiket nem. pl. ha m2-t akart volna fogni a szóbanforgó apuka, akkor szerintem a srác nem áll neki alufóliából tányérantennát, beltérit, és vevőfejet gyártani, hanem írdsmond megveszi a boltban. na megyek, mert randim van. o:)
-
-
borg315
aktív tag
nem tudom, miért csodálkozol. a bme-nek van az egyik legnagyobb ereje, ha lobbizásról van szó, és már sok jó munkásember dolgozik k+f -ként kategorizált jövőkutatáson. akinél pénz van, az mindig jobban bízik abban, akit ismer, mint abban, akit nem. ez van. aki nincs közel a tűzhöz, oldja meg, ahogy akarja. ez kellett a népnek, tessék, itt van, a jó pozícióban levő erős győzelmet arat a gyenge, hátrányos helyzetű felett, és egy rossz szavad se lehet miatta. :/
-
J.J. András
őstag
nem olvastam végig az összes hozzászólást.....DE !!!
Tildy, ha Te magad is az oktatásban dolgozol, akkor tudod, hogy a 27,5 Millió, az semmi, egy akkora intézménynek mint a BME !!!!!!
maga az épületek takarítása havonta többe kerül ,mint a 27,5 MILLIÓ? amiről vitázol.......
és ezt nem haragból írtam..........csumi -
Pötyi
őstag
Tudod, Tildi, idén nyáron borozgatánk kint egy ismerős erkélyén. Ittuk a Sangriát, mint az ökör. A házigazda hölgy korábban a GDF zseniképzőben dolgozott - ahova én is jártam, így jutott eszébe a sztori. Szóval most a SUN Microsystems-nél van. Visszaemlékezett a régi munkahelyére, felhívta hát a Szelezsán Jánost, a GDF mindenható atyaúristenét és felajánlotta neki, hogy a SUN felszerel nekik egy komplett labort! Egy húszgépes termet, meg egy bivaly szervert. (Nem egy StarFire-t, de valami erősebb darab szervert :D) Képzelheted, a halltotak alapján a víz levert! Egy teljes teremnyi SUN gép! Félénken megkérdeztem: -Na és hol tart most ez a prodzsekt? Az ismerős lány vállat vont: -Sehol. Szelezsán doktor két éve nem válaszol az e-mailjeimre, pedig vagy öt-hat levelet is küldtem neki. Aztán meguntam. Nehogy már én könyörögjek neki!
Szóval van ilyen hozzáállás is. No comment. -
kissé ''savanyú a szőlő''-szerű a hozzáállásod, de érthető. viszont a bme már letett jópár dolgot az asztalra, ezért érthetőbb, hogy ide adják a pénzt. más kérdés, hogy nálatok esetleg egy kiemeltebben kezelt témának számítana, több odafigyelést, és lelkesebb, odaadóbb munkát kapna. nálatok ez van a mérleg serpenyőjében, nálunk meg a hírnév, meg a ''rutin''. aki a pénzt adja, az meg eldönti, mi számít neki jobban. a nyelvvizsgás dologgal nem értek egyet, a gimis évek alatt szvsz volt lehetőséged összekaparni egy-két nyelvvizsgát. szálka és gerenda, tudod...
-
LordX
veterán
Megnéztem, hogy mi a tanterv nálatok..
Eléggé ott van (már láttam másik ''műszaki informatika'' név alatt futó szakot, kb. az egész alatt annyit tanulnak, mint a BME-n max 2 év alatt...), de még mindig meg tudom mutogatni, hogy ''igen, digitből ezt nem tanulják''.. (Más kérdés, hogy mennyire fogom ezt alkalmazni...) (bár gondolom te is ugyanígy tudnál mutatni, hogy nálunk mi nincs..) -
csabika25
aktív tag
Legyen písz, és maradjunk annyiban, hogy a GDP 1%-a kevés, azaz kevés a hal és hál'Istennek sok az eszkimó. Mivel az EU-ban előírás van a K+F kiadásokra, egy pár év múlva nektek is kell, hogy jusson elég lé. Márcsak azért is, mert a tietek a legjobb műszaki főiskola az országban.
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- Crucial 240GB SSD eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest