- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dashes
őstag
-
Egzee
őstag
Nekem is az jutott az eszembe, hogy felejtsd el, hogy pont hozzád jut az a 400 darab... Egyébként ez a 4830-as tetszik a legjobban!
-
leviske
veterán
+mephi666:
Akik már megvették, és nem értenek hozzá és nem olvasnak IT híreket (hogy értesüljenek a dologról), azoktól aztán úgy is hívhatod vissza...
Bár megjegyzem, hogy a 30-asból még alig került a piacra. Aki célirányosan vett egy 30-ast, az biztos, hogy az IT híreket is figyelgeti. Átlagban a Vér Pistikékre nem az új készleteket szokták ráaggatni, hanem az épp raktáron porosodó karikat. Tegyük fel pl a 8800GSO-kat.
De felesleges ezen vitázni... szerintem.
Majd a HIS megoldja, úgy ahogy akarja... Ha nem csinálnak semmit, akkor azt úgyis az ő hírnevük bánja majd.
-
mephi666
nagyúr
itt a környéken van egy "számtekbolt", ahova egyszer véletlenül betévedtem (rá akartam sózni az ürgére egy elég gagyi házamat, táppal mindennel...) a lényeg, hogy panel alatt van a bolt egy garázsban... az ürge meg masszívan piál meg bagózik a boltjában... a "kirakatban" jópáréves, fakó cpu/vga/alaplap/stb dobozok figyelnek, vastagon áll a por és amikor beléptem, olyan volt, mintha 10évet visszamentem volna az időben
na, megnézném azt a fószert, hogy hogyan frissítgeti a biosokat a his kártyákon a vásárlók kedvéért
-
Eagl3
veterán
-
-
Eagl3
veterán
Végülis... akkor az a 200 ami valójában 400 b@ssza meg nem?
Attól még, h. nem tudja, h. rosz BIOS van a kártyáján (valószínű némelyik azt se tudja miaz a BIOS) még a kártya gyengébben teljesít mint kéne.
Végülis nekem aztán hót mindegy csak nem tartom fer dolognak, ezt a 400db kártyát ami gondolom a legelső széria lehet igazán visszahívhatták volna. -
leviske
veterán
200 ilyen darab került ki...
Aki pedig nem néz utána, hogy mitől lassab a kártyája, az nem hiszem, hogy nézi a FPS számot. Ha meg nézi, akkor legroszabb esetben visszaviszi a boltba, ott pedig frissítenek rajta egy bios-t.
Azért ez bőven kevésbé gáz, mint hogy egy idő után leválljon a nyákról a GPU... Pedig abban az esetben NV-ék sem hívták őket vissza, csak meghibásodás esetén a garancia arra is kiterjed.
-
Eagl3
veterán
Na szép.
"Az AMD és a HIS megnyugtatott mindenkit, hogy nem hardveres hibáról van szó és a probléma egy BIOS frissítéssel orvosolható. Az előbb említett cégek azt javasolják a HIS Radeon HD 4830-as grafikus kártyával rendelkező felhasználóknak, hogy ellenőrizzék le a GPU-Z segítségével hány shader processzort jelez a program."
Ezzel csak egy a bökkenő. Mivan akkor ha Pisti elszalad a közeli városba egy ilyen kártyáért, hazamegy beteszi is pont egy "hibás" darab van nála. persze ő ezt nem tudja de a Ferikének a szomszédból 5FPS -el több van mindehol...
Nem tartom valószínűnek, hogy akik kifognak egy ilyen kártyát, azoknak a 100%-a BIOS-t fog rajta cserélni.
Az lenne a korrekt megoldás, hogy visszahívják ezeket a hibás darabokat. Vagy erre nincs lehetőség? -
Typhoon47
senior tag
lemerem fogadni direkt csinálták
-
simonzé
addikt
Elég félrevezető a hír címe, ugyanis a hiba nem a 4830-at érinti, csak a HIS gyártását. Inkább 'Baki a HIS 4830-aknál' lehetne a cím.
-
Speed®
titán
Gondolhatod, hogy nekiállok emiatt átlagolni cirka 1xx eredményt, főleg különböző hardverkörnyezetek mellett
Fudzilla\Guru3D amúgy rosszabb..
CB.de kábé olyan, mint a Ph4, csak kicsit komolyabban tolják. Még alig voltak QX9650 revjúk mikor ők már 4GHzen járatottal teszteltek..
-
dokar
addikt
ezen az oldalon van linkgyűjtemény 17 különböző oldalról. na azoknak a teszteknek az átlagát nézd meg, ne pedig egy db elfogult tesztet.
-
Peter789
senior tag
nomost akkor a 10-ből 2-t levátgak hardveresen, és a maradék 8-ból csak 7-et aktiváltak? vagy nincsen semmiféle vágás, és ez a hír szimplán csak egy ügyes marketingfogás, amivel elhintik hogy a 4830 softmod-olható ha szerencsés példányt fogsz ki?
csak látnám már a boltokban...
mod: az lett volna az igazán tuti hír, ha azt írják, hogy véletlenül 9 blokkot aktiváltak, és kérik a kedves vevőket hogy flash-eljék át 8-ra, hogy elveszítsék a ki nem fizetett plusz pár % teljesítményt
-
Speed®
titán
-
mephi666
nagyúr
az a baj, hogy nem 25 lesz :S 25 körül ott van a 9600gt, ami (sokaknak nem szimpatikus) de szerintem abban a szegmensben a legjobb vétel... ha 25be kerülne, lecserélném a 9600gt-met, de így tényleg felejtős :S 3850 meg 4670 van akörül árban, de azok nekem is csak visszafejlődésre lennének jók :S
-
Speed®
titán
Én tudom mit/hol láttam és az nem ezt mutatta.
De nem a Crysis a lényeg, átlag teljesítmény.
1280x1024/1440x900 AAval (amire ez a kari való) 5-6% a lemaradása. Ha ez árban is jelentkezne, nem lenne semmi gondom vele, amúgy szimpatikus, inkább mint egy 4670 (az sem rossz, de nekem nem lenne előrelépés). Persze "ha már homár" elven a 4850 jönne be igazán, de a jelenleg 40k felé tartó árán kihagyós.
25ért akarok 4830at, most! -
yankee
tag
csatlakozom az előttem szólókhoz. ügye kis pr munka! mert mi az a 400db? szerintem itt a ph-n elfogyna 2 óra alatt ha normál ára lenne..
-
Devid_81
félisten
Azt hittem nagyobb lesz a gond a címet skubizva
-
mephi666
nagyúr
válasz
#19617792 #10 üzenetére
értem én
ez amolyan bulvárhír, csak hát az informatikában nehéz ilyen perverz cikkekkel eladni a kártyát, hogy pl: "megerőszakolt egy nvidia kártya egy pcie rést egy amd chipsetes alaplapon" stb... ehelyett inkább "véletlenül" biosból letiltottak 1 shader tömböt a kártyán, de azonnal kiderült a hiba, amit készségesen orvosolnak is... azon gondolkozok, milyen trükk lesz a következő?
asusnál rájönnek, hogy az új nvidia kártyáikon "véletlenül" a gpu frekijét 20%al kisebbre állították, amit hasonlóképp azonnal orvosolnak?
-
törölt tag
Itt részben van szó arról, hogy rossz a BIOS a kártyán, itt inkább annak van jelentősége, hogy a gyártó hamar fel- és beismerte a hibát, és előzékenyen felajánlotta a javítás lehetőségét, módját, anélkül, hogy az említett karikon a garancia elvészne (mert általában BIOS modtól ugrik a gari).
Nem egy kártya széria volt, amiből jobbat lehetett csinálni, néhány kattintással. [link]
-
Speed®
titán
HWmask van tudtommal, vagy vágás, szoftveresen esélytelen, sajnos.
Ez még nem is lenne baj, az sokkal inkább, hogy árban rosszul van pozícionálva (legalábbis az itthon elérhető egyik típus biztosan). 30 felett a kutya sem fogja megvenni, mert az ennél olcsóbb 8/9800GTk elverik. 25 körül lenne kelendő, de azt győzzük kivárni..inkább tartják 30+on, a 4850eket meg felnyomják 40re
-
mephi666
nagyúr
egy ekkora gyárnál 400db kártya az nem tétel... a portás félrészegen megcsinálná rajtuk a bios-update-et
amúgy volt ilyen trükk talán a voodoo3-aknál is, hogy egyszerű biosfrissítéssel lehetett spórolni jópár ezrest, aztán v3 3500 "lett a kártyából"
-
kagyula
aktív tag
A képaláíráson jót mosolyogtam
A megszemélyesített bűnbánó hardverelem. -
Kriza
őstag
SZerintem ez annyira kis tétel és elhanyagolható hiba (főleg, hogy egyszerűen orvosolható), hogy a két cég inkább profitál a hírverésből.
-
schwartz
addikt
Vajon tovabbi shader tomboket nem lehet majd aktivalni?
-
Remington
őstag
kellemetlen, de a probléma megoldása tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Időjárás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest