- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Krugszvele #22 üzenetére
Meg ilyesmik.
Rakás torrentkliens nincs túl jól megírva. Érdemesebb erre egy izolált gépet tartani. -
válasz
fatpingvin #20 üzenetére
Ja, ért. Telepítési leírásból másoltam...
Szólj nekik
@krugszvele : Aktív torrenthez be kell engedni portot a net felől. Ha a kliensben van bug (márpedig lehet) akkor simán be lehet törni a gépre. Egyáltalán, a trackeren látszik az IP-d.
Ha uPNP van a routereden, és úgy megy aktívként, akkor meg a uPNP a baj. -
Neked minek az erő?
Az E-350 harmatos a tiédhez képest is
Kinyitottam bármin keresztül, szenvedett a kép-előnézetekkel, meg úgy bármivel.
"Fölösleges ki-be kapcsolgatni. "
Mármint neked. Hahó, teljesen másra használjuk.Azért ha éppen 3 hétig nem kell róla semmi, akkor miért ne kapcsoljam ki? Meg ha pl. úgy jön ki, hogy heti 2-3x oda kell nyúlni... Ezért nem tartom érdemesnek, hogy menjen. Az Ubi server sem eszik amúgy annyival többet.
(BTW továbbra sem tartom szerencsésnek azon a gépen torrentezni, amin a személyes adatait tartja az ember... a torrent egy biztonsági nagykapu.)
-
válasz
fatpingvin #14 üzenetére
Mivel van gondod? Nem esik le.
@Soderes : Mc :
Még mindig nem az a felhasználási terület.
Amúgy az megvan, hogy általában ki van kapcsolva?Olyankor nem fogyaszt
Amikor kell, akkor bekapcsolom.
55-60W fogyasztással 0-24-ben neki se álltam volna. A home server talán eszik 20 körül, de azt is sokallom. Először azért volt a NAS-ban E350-es lap, mert az keveset eszik, de legalább tetű volt. Aztán néztem, hogy úgyis ritkán kell róla adat, WOL meg van, tehát mehet sleep-be, de még inkább OFF, ha kell, akkor hamar bebootol.
-
"LAN-on sem volt sokkal jobb a helyzet sajnos."
Akkor ott valami nem jó, mert egy átalános gigás LAN-on teljesen jól kell mennie.X forwardinghoz nem kell semmi a szerverre, az X szerver a gépeden van, amin nézed
A KVM hostomon sincs X, mégis ha egy virt-managert indítok rajta, akkor az feljön ablakban a gépemen.
Ja, SSL nekem is van, de attól még nem standard porton megy, mert az felhívás keringőre.@krugszvele : De az hogy jön ide? Tök nem az a scope
Használom amúgy, de nem erre való, mivel karakteres, nincsenek képek, stb. -
Szerintem ilyen képméretek és hálózati sebesség mellett, amik ma általánosak, ne is várj gyorsaságot külső hálóról. Az X forwarding amúgy mindent ver sebességben, kb. mintha a helyi gép előtt ülnél (persze LAN-on). És az is lescriptelhető.
A Filebrowsert csak extraként tettem fel. Kintre meg amúgy sem engedném, tehát az itthoni hálóról kifele egy webszerver látszik, amin csak statikus cucc van, meg egy SSH, nem standard porton. És ez egyik sem a NAS-ra megy, hanem egy külön szerverre, onnan lehet továbbmenni SSH-val.
-
válasz
Krugszvele #6 üzenetére
-
A külső USB drive nem érhető el távolról
(Amúgy van egy példány mentve egy 1T winyóra is, csak arra már ki se fér minden
)
Ahogy mondtam, hogy ez nem úgy NAS, mint a megszokott. Backup jellege annyiban van, hogy az adat a gépemen nincs meg, csak ezen (a gépemen csak az van, ami kép pl. még nincs feldolgozva).És ahogy írom is, ha kell róla valami, van WOL, ami működik is. Tehát akárhonnan be tudom kapcsolni, és elérem melóhelyről, anyámtól, stb.
Torrentezni eszembe nem jutna ugyanazon az eszközön, amin a személyes cuccaim vannak(Asszonynak van egy letöltőgépe, az fizikailag egy laptop, de nekem közöm nincs semmilyen torrentezéshez.)
Filmet nézni DLNA-n meg pont nem szoktam. Az helyben szokott menni, legtöbbször simán online.Meg mondjuk a bejegyzés sem arról szól, hogy 0-24-megy-e a NAS, hanem a Filebrowserről
-
Hüm, köszi!
Megnézem majd, és updatelek
@Luck Dragon : Abszolút, mert többet van kikapcsolva, mint be. Tehát ha kell róla adat, benyomom, majd ha leszedtem, kikapcs. Pár évig pörögtem azon, hogy fú, alacsony fogyasztású kell, meg 0-24, csendes, aztán leesett, hogy minek, néha hetekig nincs benyomva a NAS. Pont jó így, olcsóbb is
A WOL jó dolog
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest