- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Jim Tonic #49 üzenetére
Már vártam az első szokásosan arrogáns BME-s kommentet.
Óriási az igény mérnökökre.
Tévedés! Bizonyos mérnökökre nagy az igény. Mint ahogy bizonyos orvosokra, bölcsészekre, közgazdászokra, jogászokra is.
Ez vagy nem igaz, vagy nem a pályádon vagy.
IT-s elemző vagyok, de leginkább IT-s. Olyan szoftvereket használok, amelyeket egyik egyetemen sem tanítanak (Informatica Developer például). Az SQL-t az internetről tanultam meg. Korábban évekig foglalkoztam PHP-val, azt sem tanítják sehol. Az Excelt már középsuliban megtanultam, és egyébként sem kell itt expert szinten nyomni. Persze nem mondom, hogy az egyetem(ek) haszontalanok voltak, de közvetlenül nem használom az ott megszerzett tudást. Pont az IT az, ahol már egyetem közben vastagon dolgoznak az emberek, és egyébként is rengeteget kell foglalkozni vele. Nyilván könyvelő nem lesz senki autodidakta módon.
-
...viszont azért keményen meg is dolgozott
Ennél sokkal komplexebb a dolog, elég csak arra gondolni, hogy egy csóró mégis miből finanszírozza a nyelvtanfolyamát, a különórákat, stb? Arról nem is beszélve, hogy jó pár elitsuli kőkeményen fizetős, lásd: AKG., Waldorf, Lauder, stb.
mert szakembereket akarunk képezni, nem éppencsak-szakembereket.
Ennek mégis mi köze az érdemjegyekhez? Nem egy topic telt már meg itt is olyan hozzászólásokkal, amelyek arról szóltak, hogy az egyetemi tanagyag töredékét sem használja az ember a munkahelyén. Én mondjuk konkrétan az 1%-át sem. Emellett nyilván mindenkinek megvan a maga példája arról a stréber lányról az első padban, aki mindenből 5-ös volt végig, mégsem vitte többre valami gagyi hivatalnoki állásnál.
-
Ezeknek a tanulóknak jóformán az iskolán és a heti sporton kívül nincs életük. Cserébe jobban szerepelnek az egyetemen is.
Ez biztosan annyira fasza dolog?
Viszont az sem lehet cél, hogy kettes átlaggal teljesítse valaki az egyetemet.
Miért?
Egyébként pl Corvinuson jelenleg is 3as átlag kell a diplomához...
Ez már megszűnt, pont 2 hete kaptam róla értesítést.
-
Miért kell mindig felhozni usákiát? Teljesen más rendszer, sokkal alacsonyabb állami redisztribúcióval, ezáltal kisebb adóterheléssel. Nálunk az állam a bérköltséged felét behúzza ilyen-olyan indokokkal, ezek után hadd ne vágjunk már jó képet ahhoz, hogy van pofája még költségtérítést is fizettetni.
(#23) MCGaiwer
Milyen szakon keresel 1300-1600 dollárt? Miről beszélsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest