Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MK VII

veterán

válasz 66zio #121 üzenetére

Nem kötelező egyetemre járni.. Lehet csak simán dolgozni is! Csak hát qva kényelmes a mai fiataloknak lébecolni 4-6-8 évet az egyetemen.. Természetesen tisztelet a kivételnek. Akik ugye szép számmal akadnak hál' istennek. Szerencsére sok barátom van aki tisztességgel végig csinálta az egyetemet..

• MK VII

veterán

Én úgy gondolom, hogy az egyetemeket is lehet úgy venni mint egy munkahelyet.. Finanszírozzák azt, hogy tanulsz, de elvárják, hogy akkor úgy tanulj ahogy ők megszabják..
    Ha én elmegyek egy munkahelyre akkor elfogadom a feltételeket és úgy dolgozok, hogy hó végén megkapjam a fizetésemet..
    Teljesen egyértelmű.
    Ha valakinek ez nem megy akkor keres másik "munkahelyet" illetve kirúgják..
    Ez is teljesen egyértelmű.

Én személy szerint teljesen jogosnak tartom ezt az egészet...
    Körül kell nézni az egyetemeken és körülöttük...
    Diákok kocsmáznak, drogoznak, nem járnak előadásokra, mert beszakadt a körmük vagy egyéb akármi más indok, alig készülnek vizsgákra és az "Isteni" szerencsében ( nem veszik észre a puskázást ) bíznak , hogy sikerül épp egy ZH...
    Természetesen tisztelet a kivételnek...
    Viszont aki azért van egyetemen, mert apuci azt szeretné,de ő csak lébecolni akar az igenis fizessen..
    Nehogy már az én adómból lógassák a lábukat az egyetemeken ( mellette ) és bukdácsoljanak alig értékelhető szinttel végig, hogy aztán nyelvvizsga nélkül lediplomázzanak jóindulattal és hosszú évek után mikor már minden addigi egyetemista cimbora vagy külföldön van vagy épp alkoholista maradt akkor letesznek egy nyelvet középszinten, hogy hozzájussanak a diplomájukhoz... Nem mellesleg fingjuk nincs ahhoz amit "tanultak"..
    És még akkor sem fog nagy valószínűséggel azon a területen dolgozni amit állambácsin élősködve elvégzett hanem kimegy Ausztriába meg Dél Tirolba mosogatni egy síparadicsomba...

Szóval ideje volt meglépni már ezt a dolgot...

Új hozzászólás Aktív témák