- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norb555
csendes tag
"A TV-kimenet teszt szándékosan maradt el?"
A televízión való megjelenítéssel kapcsolatban:
1. A csomag tartalmaz egy "tv-kábelt" (kb. 1 méter hosszú), ami egy miniUSB - RCA átalakító. 3 RCA apa csatlakozó van a végén: 2 hang + 1 videó jel (kompozit jel). A televíziókon, videómagnókon szokott lenni RCA bement (a videó bemenet a sárga színű).
2. A kábelt a telefonba dugva jelzi a készülék, hogy a tv-kábel csatlakoztatva van. A tévére kötve a telót megjelenik a telefon kijelzőjén látott kép (középre igazítva). Viszont ha képeket nézegetünk, vagy videót játszunk le teljes képernyőn, akkor a televízió képernyőjén is teljes képernyősre vált át a kép. Tehát ilyenkor teljes moziélmény van.
3. A telefon menüjéből elérhető pár beállítási lehetőség a TV-n való megjelenítés esetén: kimeneti formátum (PAL, NTSC), fényerő.
4. A hifimen is van RCA bemenet a hangnak, és természetesen ott is működik (tehát a telefonomon lejátszott zenét a hifin tudom hallgatni, ami nem rossz, mert szegény már régi darab, nem tud megbirkózni az mp3-mal
)
Egyébként ez a képesség + kábel sem a 15k-s kategóriában szokott lenni.
Érdekes, hogy a kínaiak mindig valami olyannal akarnak előrukkolni olcsóbb telefonokban, ami nem abba a kategóriába való.
-
Norb555
csendes tag
Manapság már azt lehet mondani, hogy amit nem Kínában gyártanak, az valószínűleg hamisítvány!
-
Norb555
csendes tag
A boltban a srác mondta, hogy már 2 éve van a piacon. A gyártó a közép-felső kategóriás mezőnybe szánta, ebből kifolyólag magasabb áron kezdték forgalmazni. Aztán kiderült, hogy nem találta meg a célközönségét a telefon, ezért lenyomták az árát. Ha jól tudom, egy év még 120 Euro körül lehetett kapni.
-
Norb555
csendes tag
Sziasztok!
A telóval semmi gond nincs, ha figyelembe vesszük, hogy 15k, amiben megvan minden szükséges felszerelés. A használati útmutató kimondottan jó (bár egy telefon megismeréséhez nem kell nagy ész): a nagy gyártók leírásai eltörpülnek mellette, részletesen leír mindent.
Szép a kijelző, jó kezelhetőség (bár az ikonos főmenüben kicsit lassú), a kamera elfogadható (az autófókusz miatt makró kimondottan jó, pl. dokumentum fotózásához), az elvárt funkciók nem hiányoznak.
Sokan félreértik az ár/érték arányt. A mobilpiacon is elképesztő nagy a skálázottság (hasonlóan a notebook piachoz), emiatt elég nehéz megtalálni a nekünk ideális telefont, miközben figyelembe kell venni az árat. Mindenkinek F@sza telefon kell (magas szintű funkcionalitás, kiváló minőség, szép kicsi külső), de hát az általában a pénzel arányos. Rengetegen vesznek pénztárcájukhoz mérten drága telefon, aztán megy is a vaterára, mert kiderül, hogy nem engedheti meg magának a luxust. Szal legjobb ha az ember először mérlegeli, hogy mennyit adna egy telefonért, és nézzem utána, hogy azért milyen funkcionalitást kaphat. A lényeg, hogy jó ár/érték arányú telefont vegyünk, aminek a kompromisszumait el tudjuk fogadni.Én kb. 20k-ért akartam telefont venni (t-mobilosként akár dominóban), de véletlenül rábukkantam erre a telóra, és úgy döntöttem, hogy ha 15ért adják, akkor nekem elég az, amit tud. És nem csalódtam.
Egyébként a telefont 2007-ben dobták piacra, tavaly még dupla áron kínálták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Túra és kirándulás topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged