- Macrodroid
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
miért beszélnék félre, mert véletlenül összekevered hogy a WPS PIN 8 számból áll, én meg a játszós routerem WEP jelszavát 0-9 és a-f(vegyesen) 8db karakteres jelszóval(nem pinnel) "védtem le"... ezen mit lehet félrebeszélni...max félreérteni lehet... szerintem téged a 8 karakter kavart meg
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
st3v3np3t3r
nagyúr
nálam alap a tiltott WPS, a jelszó 96karakteres készettel(0-9,a-z,A-Z,spec karakterek) vegyes kombinációjával van felvértezve, ami 16 karakternél hosszabb... tehát félig meddig biztonságos
és van Whitelist Access Controll...hát aki WPA2őt próbálna BF-el törni, az időben álljon neki,meg szerezzen be jó pár terabájt tárolót a wordlist-hez... viszont olvastam egy külföldi cikket, ha jól értettem a benne leírtak, akkor PMKID Hash töréssel megszerezhető a jelszó... ezt nem volt időm megnézni
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
justmemory #72 üzenetére
nekem a saját játszadozós routeren egy 8karakteres(0-9,a-f karakterekkel) wpa2-aes/tkip-es jelszó 200-400óra lett volna BF-el...
kíváncsi voltam már erre a sok cikkben olvasott easy wpa/wpa2 hackre, meg több embertől hallottam hogy feltörte a szomszéd wifijét,arról netezik dumákra...így vettem akciósan egy Tenda N3-as routert és kipróbáltam, nem mint ha a saját TPLink Archer C2 nem felelt volna meg a célra, de ezt egyszerűbb konfogzni, meg nem addig is van netem, nem kell várnom míg rebootol a router egy-egy újabb konfigolás után...így hát nekiálltam tesztelni az elméletet...és egy kicsit meglepődtem... WEP-es jelszó az 10percen belül megvolt,de a WPA2 igencsak keménydiónak bizonyult a gépem számára... és nem mondható gyengének...jó nem egy i3as vagy C2Q, de laptophoz mérten elég gyors...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
dajkopali #52 üzenetére
bár jogosan merül fel a kérdés hogy hol ér véget az etikusság határa és hol kezdődik a rosszhiszeműség... mivel az említett személy ugyan hozzáférést szerzett a "lyukas" szervereken lévő adatokhoz, ami már önmagában bűncselekménynek számít,mint BTK 422-424, viszont azokat feltételezhetően nem használta fel szándékos károkozásra vagy haszonszerzésre, pusztán figyelem felkeltésre, hogy megmutassa a "rést a pajzson". Viszont ezek közül nem mondható, hogy kijátszotta a védelmet, mivel ezüst tálcán kínálta fel az adatokat maga a szerver,véleményem szerint. A hazai vállalatokkal,hogy sajnálják a pénzt arra, hogy a rendszerük biztonságos legyen, inkább kínlódnak,szenvednek, mitsem hogy felfogadjanak egy "etikus hackert" hogy feltárja és szükség esetén javítsa a hibá(ka)t... Ez a legnagyobb probléma, hogy a szakértelmet nem fizetik meg, pedig szerintem többe kerül eltakarítani az adatszivárgás okozta incidenst, mitsem megelőzni azt.
De beszélhetnék akár a laikus lakosságról is akik WEP titkosítást használnak az otthoni wifi-n vagy még azt sem, nem pedig WPA/WPA2-őt...a 300m-es lakókörnyezetemben van 4-5WEP-es wifi meg 1-2 nyitott... ezek az emberek is sajnálják az időt esetleg pénzt hogy tanácsot kérjenek hogy védhetné a saját otthoni hálózatát...vettem egy gagyi Tenda N3-as routert "játszósnak", kb.6 perc alatt meglett a WEP-es jelszava, viszont a WPA2 már talán keményebb dió...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
-
Frissítve! Hackersiralmak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged