Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Nem tudok azonosulni a letöltés kriminalizálásával, de...
Az első példa még akár elfogadható is lenne (bár majd a végén írok példát én is), de a másodikat nem tudom osztani: nem derül ki ugyanis, hogy mi lenne a helyzet akkor, ha valami szuper másolásvédelmi eljárás végett, fizikailag képtelen lennél letölteni a játékot: kivárnád-e vajon, hogy lemenjen az ára, vagy pár hét/hónap után, fogcsikorgatva, de kicsengetnéd az 50 EUR-t? A választ senki sem tudhatja, még te sem...Az első példára egy ellenpélda. Már vagy 15-20 éve olvastam anno a Nemzeti Sportban egy cikket. Egy újságíró tudósított valami focivébéről, és az ottani kalandjait írta meg. Bementek valami gagyi meccsre, amit a kutya sem nézett. A jegyük egy eléggé rossz szektorba szólt. Mivel a szomszédos szektor tök üres volt, hát átültek oda. Pár perc múlva jött egy rendező hölgy, és kérte a jegyüket. Elmagyarázták neki, hogy azért bátorkodtak oda ülni, mert üresek voltak a helyek, és ha esetleg jönne a hely tulajdonosa, azonnal odébb ülnek, de ez nem hatotta meg a rendezőt, és távozásra szólította fel őket. Ismét elmagyarázták, hogy hát istenbizony odébb mennek majd ha kell, mire a hölgy eltűnt. Öt perc múlva jött két háromajtós szekrény, és kikísérte őket a szektorból. Tudod, miért? Mert nem arra fizettek. Nem járt nekik az a hely. A stadion tulajának szíve joga akár 1000 dollárért adni egy helyet az adott szektorba, és végignézni, hogy az üresen marad. Az ő dolga. De aki megvette az olcsó jegyet, az üljön az olcsó helyre. Ha a film terjesztője úgy gondolta, hogy csak Kamcsatkán árulja a cuccot, akkor szíve joga úgy tenni. Hogy ebből kifolyólag elmaradt haszon fog nála jelentkezni? Az az ő dolga. A konkrét példádban lesz elmaradt haszon? Nem. Felhjatalmaz ez téged erkölcsileg arra, hogy letöltsd? Nem, a két dolog között nincs összefüggés. Jogilag letöltheted? Igen, hiszen nálunk létezik a magáncélú letöltés intézménye. Innentől kezdve nyilván azt csinálsz amit akarsz.
Félreértés ne essék: nem vagyok álszent, én is töltök le filmeket, néha még zenéket is. De azzal nem tudok azonosulni, ha ezt megpróbálják jól-rosszul megideologizálni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frissítve! Hackersiralmak
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gitáros topic
- Kuponkunyeráló
- SSD kibeszélő
- Wise (ex-TransferWise)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Impozáns lesz a következő Intel CPU generáció csúcsmodellje - is
- További aktív témák...
- Dell Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 5050/5060/5070/5080 +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Eladó Garmin Montana 750i
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11850H T1200 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Apple Airpods pro 3 bontatlan 1 év Apple jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 15 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Logitech G29 SE Driving Force PC/PS4/PS5
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B250M i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD RX Vega 64 8GB DEEPCOOL Tesseract BF 650W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest