Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vicze

félisten

válasz zseko #65 üzenetére

Há de nem érted, ő bötűrő bötűre betartja a "törvényt". És pont ugyan úgy a TEK kell kimenjen hozzád, ha gyorshajtasz, és ha letöltesz,vagy átírsz két betűt egy URL-ben ugyan olyan bűnöző vagy.

Iróniát a megfelelő helyen tessék értelmezni.

• vicze

félisten

válasz btprg #41 üzenetére

Teljesen igazad van, elnézést érte. :( Elég bosszantó, ha nincs időm ellenőrizni.
    Minimális mentségemre, a mobil nézet nem segít a dolgon. :(

• vicze

félisten

válasz Csóró™ #33 üzenetére

1. Hogyan különbözteted meg a véletlent a szándékostól? A többit fel se hozom... Na meg különben is a betörés az betörés tök mindegy hogy szándékos vagy véletlen nem de? Persze véletlenek jöttél be a házba éjjel mi?
    2. Nem értem mire ez a GDPR-re való kiegyezés? Nem csak személyes adat létezik a világon, pont a BKK esetében nem volt semmilyen személyes adathoz való hozzáférés, egy URL-ben való számjegy átírása történt, ez ugye teljesen azok számodra azzal, hogyha kizsebelsz valakit. (Az hogy máig ismeretlenek a teljes adatbázist dumpoltak utána már tök lényegtelen. Végülis őket nem tudják feljelenteni, mert anonim maradtak.)
    3. Egyáltalán elovastad, amit az elején írtam?

A digitális világ nem fizikai bármilyen erőltetett módon is akarod ráhúzni, butábnál butább párhuzamokkal.

• vicze

félisten

válasz Csóró™ #28 üzenetére

Módjuk úgy munkám miatt egy csöppet jobban tisztában vagyok vele mint elég egyértelműen mint te.
    Persze azt már nem árulom el, hogy a webroot listázása, milyen módon ad hozzáférést személyes adatokhoz és sérti a GDPR-t. :U Persze eltúlozni és másfelé terelni egyszerű. :(
    Engem már többszörösen le kell akkor csukni, mert rosszul beállított oldalakon már csak véletlenül is kilistaztam dolgokat, amiket nem szabadna. Marika nénit is tessék le csukni mert véletlen elgépelés miatt rossz oldalra tévedt, ahogy a link is lehet hibás egy oldalon, de ha rakattintok a te szemedben ez már börtön büntetés. Küldetés is a rendőröket a nickemre... :U
    Sőt még port scanneltem is, de Nessusban írtam el már IP címet is véletlen, szóval már vagy 20évet biztos rámsózhatnak.

Igen nem vagy tisztában a digitális világgal, ez elég egyértelmű minden érvelesi próbálkozásból.

• vicze

félisten

válasz Csóró™ #21 üzenetére

Tehát azt mondod, hogy a letöltök egy filmet és az elopom a boltból teljesen azonos tettek, ahogy akikistazom a webroot dirt is teljesen azonos azzal, ha valaki bútor egy lakásba.

Ezzel már azt bizonyítod, hogy pont annyira értesz a digitális világhoz, akik Amerikában hülyeségekkel hablatyolnak, úgy hogy orosz ha kérek juttaták hatalomra őket. Pontosan ugyan az a dilettáns hozzáállas, ami miatt itt tartunk és aminek meg KELL változnia.

[B(]#23) k.feri80: Elmondanád hogy hol írtam "szándékos kár okozás"-ról, és hol történik egy ilyen egy biztonsági hiba jelentésekor?

Pont ti mutatjátok,hogy mi a probléma, a kifogások és a bűnbakok keresgélés számotokra fontosabb, mint egy akár egyszerűen javítható hibás beállítás. Inkább fejét a homokba, az sokkal jobb. :(

• vicze

félisten

válasz Csóró™ #14 üzenetére

Pont ez a felfogás az amit említettem, nem akar költeni, időt energiát befektetni a biztonságba, mert üzletileg annyira sokad rangú, hogy csak na. Persze ha burul a bili, akkor felelősséget se válla senki, az előző hiányáért és jön a mentegetőzés és a "gonosz" hackerre mutogatás. És ez elsősorban felső vezetői probléma, másodsorban pedig felelősséget soha senki se vállal.

Az hogy kriminalizálod a lehető legjobban, a sript kidiket és társait, csak azt éred el, hogy akár milyen hülyén hangzik is de a sötét oldal felé tereled őket, mert sokkal jobban megéri majd eladni a megszerzett információt megfelelő körökben, minthogy jelentei.
    Gyakorlatilag ezzel hozzáállással mindenki saját maga alatt vágja a fát.

A hülye "lopnál-e autót" hasonlatokat meg tessék elfelejteni, mert semmilyen értelmük nincs a digitális világban, ott ahol nincsenek országok, határok, államok, és teljes anonimitás van.

• vicze

félisten

válasz Fred23 #6 üzenetére

(Nem feltételen neked válasz.)
    A viccet félretéve, a GDPR egyik hatása az is kellene legyen, hogy a cégek törődnek és kötelezően saját érdekükben töltenek a biztosságra. És ajánlom minden rendszergazdának, hogy ezzel fenyegetőzzön a főnökénél, hogy ha kell kierőszakolja a biztonságra való törekvést, ha egy külső vizsgálatot nem is fizetnek ki, de legalább minimális dolgokra ügyeljenek, és bejelentésekre reagáljanak.

Az pedig hogy az etikus hacker(vagy pusztán bejelentő, akárminek is hiszi magát) elsősorban ellenségnek van tekintve nem pedig segítőnek, egy olyan felfogásbeli dolog amit részben a tudatlanság, a pop kultúra, és a média is táplál sajnos. Ezt a felfogást kellene megváltoztatni elsősorban felsőbb szinten.

Amúgy az itt általánosan emlegetett hozzá nem értés nem mindig helytálló, ha felhozhatom a Hack Team esetét, akiket kizárólagosan saját hanyagságuk miatt sikerült feltörni, és itt nem áll fenn a hozzánemértés esete, puszta nemtörődömség miatt történt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés