- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Szep bakugrassal tamasztottad ala magad ("diplomaja van" peldak a "dolgozni akarok" kerdesre).
Tobb no legyen => mert most nincs annyi, ami a kepessegek szerinti eloszlasban lenne. Addig kell fejleszteni, amig kepessegek szerinti lesz. Nem tovabb! [Ha a kampany nem igy gondolja, akkor veluk vitatkozz, en mar huszonotodszorre is csak ezt magyarazom.]
HR nem muszaki tudomany. Miniszter is van no", es tobbet keres mint a HR-es, de egyforman irrelevans.
Berkvotat tovabbra se ertem. A szakmai atlagber statisztikara gondolsz? Miert lenne az barmennyire is kotelezo, akar felfele akar lefele iranyban?
Nemnormalis: nyilvan sarkitas volt, hogy magamra vettem, mert nem, ennel azert tobb onbizalmam van, hanem arra, hogy me'g ennyi szajtepes utan is betegsegnek erzi ha nokent akar valaki muszaki palyara lepni. Marpedig az a mondat szimplan azt jelenti, hogy a nok tartsak csak tavol magukat tole. Me'g ha nem is ez volt az eredeti szandek, ezt jelenti.
Plusz pont: nagyreszt egyetertek, hogy ez nem maga a megoldas, de az adott kialakult helyzetben, ami jobbat nem tartalmaz, en azert olyan szempontbol nem tudom teljesen elutasitani, tulajdonkeppen megadjak a lehetoseget annak, hogy turelmi ido alatt behozza a hatranyt. Utana ugyis van meg jopar felevnyi vizsgaztatas.
Figyelem, ez most az anyagi vagy egyeb modon hatranyosakra vonatkoztatva, nem pedig a nokre, ott semmi helye a pontszamban kompenzalasnak! -
axioma
veterán
Ez igy OK, de akkor irja azt. Ha rad azt irjak (mert ez volt a szitu), hogy nem vagy normalis, azt hogyan erted? En ugy, hogy sertegetni probalnak, de szerintem a tobbseg is, maximum kimagyarazkodasnak jo ez a duma az "atlagostol eltero" jelentessel. Plane, hogy te kepes voltal korulirni... o is megtehette volna.
[Nem vagyok atlagos, ezt tudom, sot szoktam mondnai, hogy az atlagosokban mi az erdekes-- hozzateve, hogy mindenkinel van valami, amiben epp nem atlagos.]
-
axioma
veterán
Eltarttatja magat: miert is jon ide, amikor az informatikaban dolgozni _akaro_ nokrol beszelunk? Elhiszed, hogy nekem visszataszito az, ha valaki a mely dekoltazzsal akar _barmit_ elerni? Akkor is, ha notarsam. Nem oket vedem, hanem azokat, akik muszaki erdeklodesuek...
Nyilvan sajat tapasztalat alapjan modositjak az emberek az eloiteletuket. De pont az eloitelet jellege miatt az egyik iranyban konnyebb mozditani, mint a masikban. Na ezert van a topikindito rendezveny, hogy a nehezebb iranyt katalizaljak.
Munkaberekrol, foleg a tolem tavol allo fizikairol nem vitaznek, foleg hogy tul messze van tolem. De azert a hr-es felmillas (netto?) fizuja az ugye nem arra pelda, hogy a _nok_ mennyit keresnek??
Berkvota nem tudom, hogy hol van, piaci cegeknel mindenkinek annyit fizetnek, amennyiert me'g elmegy dolgozni. Van annyira titkolozas, hogy konkret szamokat ha tudok/tudnek se mondhatok/nek. Es jo lenne, ha a tema szempontjabol relevans osszehasonlitast kovetelnel - azaz muszaki teruleten a ffi-noi keresetek osszehasonlitasat. Az arufeltolto kit erdekel ilyen szempontbol, amikor a nok muszaki teruleten hatranyat elemezzuk? A szexmunkasok ugyanezen szempontbol irrelevansak - de persze tuntess, bar felhivom figyelmedet, hogy nem tuntetes a rendezveny, amirol vitazunk, hanem tajekoztato kampany. -
axioma
veterán
A racsodalkozas nem baj. Az a baj, ha nem hiszik el, hogy tudhat ugyanannyit.
Szerencsere engem csak egy olyan helyre nem vettek fel, ahova en se fogadtam volna el az allast, es bar lehet, hogy noi mivoltom miatt vizsgaztattak kreativ helyett kodiro rabszolga poziciora, ez soha nem fog kiderulni (lehet, hogy be se hivtak volna, ha ott dolgozo ismeros ra nem kerdez, hogy mi van a jelentkezesemmel, es ez volt a kompromisszum). Nem banom, masnap voltam interjun a mostani helyemre, es ott nem erdekelte oket, hogy no vagy ferfi ul elottuk.
Az viszont elofordult mar az eletem soran, hogy nem neztek ki belolem munkatarsak ezt-azt...
Azt nem ertem, miert cibalod ide, hogy 50-50% ffi meg no legyen az informatikaban, amikor en ezt soha egy szoval se mondtam. Csak hogy amelyik akar, az lehessen, fuggetlenul a nemetol.
Ala-fole rendeltseg tema azert eleg messze elvezet, es annyira off, hogy nemigen reagalnek.
Fiusra neveles, ha mar rakerdeztel: nyilvan hiba, ugyanugy, ahogy csak azert fius iranyba terelgetni, mert himnemu. Hagyni kell kibontakozni, mit szeretne, mindkettot latja az orra elott, es az ara'nyok maguktol beallnak, a legtobb fiu nem akar ovono lenni, a legtobb no meg urhajos nem. De amelyik eppen a kivetel, az lehessen. -
Huma
addikt
Ez nem egészségfüggő. Az öregkori fizikai és szellemi leromlást lehet késleltetni és mérsékelni, de a menopauza már más tészta. Persze lehet hogy azt is lehet késleltetni valamilyen módon, de nem áll szoros kapcsolatban az egészséggel. Természetesen az extrém eseteket leszámítva.
-
Huma
addikt
60 éves anya? Az már elég durva dolog. Régebben olvastam egyről. Kb világcsoda szintjén kezelték. Amúgy érdemes még 30 éves kor előtt szülni. Valami olyasmi rémlik, hogy minél idősebben szül valaki (legalábbis először) annál nagyobb az esély a komplikációra.
(#88) axioma:
Én nem látom ezt a terelgetést. A tehetséges nőket kb mindenhol szívesen látják. Szerintem a terelgetésnek vélt dolgok nagy része csupán beképzelés. Sőt, sok olyan mérnöki munka van ahol a nők előnnyel indulnak a férfiakkal szemben. -
qwertly
addikt
Ugylátszik félre értettelek mert a népesség fogyásról és előregedésröl fejlett országokra gondoltam és nem a fejlödökre.Mert ott erölettik ezt az egyenlösdit és a társadami normák felrugásást.Na ekkor kezdödnek a bajok,nem tudja a társadalaom reprudukálni magát nő a problémás egyének szám.
Az,hogy jobb idös korba szülni szimpla hűjeség már megbocsás.Kérdez meg erröl egy nögyogyászt ne egy marketingest aki majd jó esetbe 35 körül vállana egy gyereket de lehet csak kutyája lesz mert az kényelmesebb.De nagyon eltértünk a témától. -
qwertly
addikt
Akkor te nagyon benéztél valamit
mert akár milyen statisztikát olvasok mindenhol arról van szó,hogy kevés gyerek születik.És öregszik a társadalom,mert a nők nem szülnek fiatalon elég gyereket.Amúgy ez személyes tapasztalat is.A másik kijelentésre: igaz hogy nő az átlag életkor,de mennyé csak el egy temetőbe halottak napján.Szinte csak nénikéket látsz,ezért meg is kérdezném miért is mehetnek el a nők már 40 év munka viszony után nyugdíjba?És miért is lehetnek hamarabb nyugdíjasok mint a férfiak?Na ezért miért nem indul petíció.
-
axioma
veterán
Azok a cegek, akik reszt vesznek a munkaban, valtozhatnak.
Azok a fiuk, akik irigyeltek a logos lanyokat, legalabb emlekeznek, hogy volt egy ilyen nap, es hogy a problema letezik.
Off, de micsoda felhaborodas volt, amikor elkezdtek a szelektiv gyujtoszigetet, es (latszolag) osszeontottek. Me'g az is lehet hogy tenylegesen, mert nem volt annyira korrektul gyujtve, hogy erdemes legyen feldolgozni, de ha nem kezdik el igy, akkor nem lesz olyan, hogy mar termeszetes es jol mukodo rendszer.
Szoval kell olyan megmozdulas is, aminek igazi kozvetlen latszatja nincs, mert hosszutavu a folyamat, de latni fogod az eredmenyt evtizedek mulva. Legfeljebb nem veszed eredmenynek, mint ahogy ma nem tartjuk eredmenynek, hogy a noknek lehet diplomaja. -
persze nem mondtam, hogy minden gamer csaj infós lesz, mint ahogy rengeteg gamer srácból nem lesz infós, de talán az igaz, hogy kb. ugyanolyan arányban lesznek a gamer-ekből infósok mindkét nemnél, akkor mégiscsak az (az egyik) probléma, hogy 95:5 a gamer fiú:lány arány.
egyébként, ha főnök legalább annyi érv szól amellett is, hogy két azonos tudású nő közül a Neked kevésbé tetszőt vedd fel. (például, hogy a munkatársai ne nézzenek fel 5mp-ként a képernyőből, mikor a ruháját igazgatja
)
-
szerintem a probléma egyik forrása, és leginkább ezen kéne változtatni (és lehet ehhez már késő a 9-11-es évfolyamot megcélozni), hogy eleve kevés lány érdeklődik. magamból indulok ki, mert szerintem nem annyira egyedi a történet, de valahogy az egész infóval való ismerkedés 8-9 (vagy lehet 10) éves koromban kezdődött, mikor volt már egy-két ismerősnél valami számítógépféleség és azon irtó jó autós és lövöldözős játékok voltak. a játszás ára az volt, hogy időnként rendbe kellett rakni a rendszert (amit legtöbbször mi magunk rontottunk el, mert nem értettünk hozzá). a mai napig nagyon kevés olyan játék van, aminél a kislányok órákon át akarnának gép előtt ülni. (és közben egyre "bolondbiztosabbak" lettek a rendszerek is). Arról nem is beszélve, hogy nekünk még akkoriban (ahogy a többségnek se) ismerősi körben nem volt informatikus ismerőse, tehát csak magunkra számíthattunk. (Internet se volt...)
Az összes olyan lány, akiről tudom, hogy érdeklődik az informatika iránt, arról tudom, hogy átlagnál sokkal többet játszik számítógépes játékokkal és úgy sejtem utóbbi volt előbb.
Egyébként azt a pár lányt (5%? ez már így is emelkedésnek tűnik 8 évvel ezelőtthöz képest), aki beleesik abba a "hibába", hogy a infós diplomának nekiindul, azt egyetemen/fősulin viszont a tanárok és a hallgatótársak is a tenyerükön fogják hordozni.
Egyébként biztos jót tenne az IT-nak, ha több női fejlesztő lenne. A nők kommunikációs képessége evolúció szerint átlagosan jobb és ez bizony jól jönne, mikor a laikus megrendelőnek és merev logikát tisztelő infósnak össze kéne hoznia egy épkézláb követelmény specifikációt.
Arról nem is beszélve, hogy a női nemnek sem ártana, ha kicsit szervesebb része lenne a mindennapi gondolkodásának a logika.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest