Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
Nem nézőpont kérdése, mert az a fogyasztás nagyrészt hővé alakul, amit el kell vezetni...
Vagyis jó nehéznek kell lenni egy nagy TDP-jű kártyának a hűtés miatt, ami megterheli a PCIe slot-ot is, alaplapot is, ami szerintem nem tesz jót az élettartamnak.
Meg minél nagyobb a TDP, annál könnyebben tud a hőmérséklet fel-le ugrálni (nagyobb a valószínűsége, hogy a gyártók hűtésen spórolása komolyabb problémát okoz), ami meg a VGA chip-forrasztásainak nem tesz jót.(#10) Riddick77
Hagyjuk már a hatékonyságot, mint önálló szempontot... mit nyersz vele, ha hatékonyabb? A villanyszámlán kb. észrevehetetlen, javarészt csak a hűtés miatt számít a fogyasztás.
A 28nm meg nem elavult, gyanítom lesznek csipek, amiket azon fognak ezután is gyártani. -
Riddick77
tag
A 28 nm-es gyártástechnológiára gondoltam a GPU-ban ,ami 2011-es.
Míg a pár hónap múlva esedékes ,14 nm-es FINFET technológia a küszöbön van.
Sokszor hallom ezt,hogy a fogyasztás egy dolog...szerintem meg nem.
A hatékonyságnak ,mindig is az elsődleges szempontok között kell lenni egy terméknél, a teljesítmény/fogyasztás mutató pont ezt tükrözi.
De,az AMD helyesen erre az útra lépett a 14nm-el,ezért várjuk az új GPU-kat,CPU-kat tőlük.
Viszont ,a réginek is lehet helye,értékeljék le durván őket,ha eddig nemtudták kiárulni normál áron a készleteket az üzletek.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest