Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesti95
tag
válasz
PrometheusX #12599 üzenetére
Amennyiben nincs gari, úgy megéri.
Bár olyan nagy üzemidő növekedést semmivel sem tudsz elérni, de a costum romok rengeteg lehetőséget biztosítanak. Meghát bármikor visszateheted az eredetit és zárhatod. -
PrometheusX
aktív tag
Szerintetek megéri rizikózni custom ROM felrakásával a stock helyett (7.1.2, május security level)? Áprilisban járt le a garancia. Még mindig elkeserít a rossz üzemidő, így gondoltam hogy lehet adok egy esélyt a custom ROM-ok világának ismét.
Ti mit gondoltok erről? Vajon megéri, vagy nem éri?
(És igen, tudom hogy ezt nekem kell éreznem hogy megéri-e vagy sem, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.)
-
vmack
tag
Nem vagyok tisztában vele, hogy kinek kell az alkatrész utánpótlást biztosítania, de ugye uniós szabály hogy ezt a szavatossági idő végi biztosítani kell. Logikusan a gyártót kellene kötelezni rá, hiszen az eladó nem tud, csak a gyártó.
"Szavatosság esetén viszont az eladó azért vállal felelõsséget, hogy az eladáskor hibátlan terméket adott át a vevõnek, tehát nincs olyan rejtett hibája, amely csak késõbb fog kiderülni. Szavatosság esetén - ha vita me-rül fel - nem a kereskedõnek, hanem a vevõnek kell bizonyítania, hogy egyrészt vétlen a meghi-básodásban, másrészt azt, hogy olyan ok foly-tán jött létre a meghibásodás, amely már az el-adáskor benne volt a készülékben, de az átadáskor ezt nem lehetett észlelni, csak hosszabb idõ eltelte után."
http://www.akkreditacio.hu/hu/hirolvas/jotallas-szavatossag.html
-
lorinho
tag
Vajon lehet olyat, hogy a garancia lejárta előtt, még nem bootloop-os telefont beadni a szervizbe? Kicserélik az alaplapot úgy is?
-
fokukac
nagyúr
Nekem 6 nap van még a garanciából. Remélem, nem utána egy héttel fog tönkremenni...
-
natë
nagyúr
válasz
stickermajom #12590 üzenetére
Csere egy új N5X-re?
-
-
Shyciii
veterán
válasz
csakany2001 #12586 üzenetére
Értelemszerűen ha nincsen már rá gari, akkor csak pénzért csinálják meg, dehát az már többe kerül, mint amennyit az egész teló ér...Nem tom a Pixelekre mennyi a gar, de nálam azért most a Google/LG leírta magát. Már az is siralmas, hogy az 1 év alatt kétszer meg tönkre a töltőfej, de hogy maga a telefon is hulladék alkatrészekből épül fel...Az ősöreg Oneplus One-om meg vígan megy a mesteremnél.
-
natë
nagyúr
Javítják vagy már inkább cserélik/kp-ra váltják a bootloopos Nexusokat?
-
-
Shyciii
veterán
válasz
Bukk900 #12583 üzenetére
Pont ez az. Kollegám Nexus 5X-ének garja márciusban járt le, és egyik pillanatról a másikra rebootolt magától, és bootlop-ban ragadt. Hiába tettem rá újra a legfrissebb 7.1.2-es romot, bootlopban ragadt. Szervízben közölték hogy alaplapcsere kell=60eFt. Az egész teló nem ér már annyit. Mondjuk én azért adtam el, mert fiatalabb korában sem ért ennyit a számomra
-
vmack
tag
Válaszolt az LG. (kissé félreértették a levelem, mert igaz hogy megemlítettem egy g4 et is benne, de azt csak mint szintén LG és szintén bootloop hibás darab ami a közvetlen ismerősi körömben volt)
Azt nem írták, hogy a szavatossági javítás mit takar (fizetnem kell e és kb mennyit?) De elküldöm nekik, és ha lesz valami eredmény azt is megírom.
"Tárgy: bootloop hiba
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Sajnálom, hgoy a készülék müködésében probléma jelentkezett.
Ha a boot loop probléma jelentkezett a G4-es készüléken, ezt Magyarországon a vásárlást követő 2 éven belül jótállásban javítja szervizünk.
Ha független készülékről van szó, akkor az első évben jótállásban, a második évben szavatossági javíttást kérve tud szervizünk segíteni.
Személyesen be lehet vinni a készüléket az LG Budapesti Központi Márkaszrvizünkbe 1134 Budapest, XIII. Váci út 33. H-P: 08.00-18.00. telefonszám: 06/1/796-0492.
Ha ez nem lehetséges, akkor postai úton is be tudják juttatni a fenti címre, ebben az esetben mellékelni kell a készülék eredeti, vásárlást igazoló számláját, valamint a beküldő adatait, név cím, telefonszám, és a hiba pontos leírását. Ebben az esetben a beküldés költsége sajnos a beküldőt terheli, a visszafelé utat szervizünk állja.
Ha más lehetőség nincs, akkor mobil átvételi pontjainkon is le tudják adni a készüléket, ezek elérhetősége:'Vicces, hogy itt nálunk egy samsung bolt az LG átvételi pontja
Mivel az enyém már kicsúszott a gari időből, kíváncsi leszek mi lesz a vége. Feltétlen megírom mi lett.
Ha nem javítják én is küldöm kínába 4Gram os átalakításra -
Shyciii
veterán
Sziasztok.
Nexus 5X-nek mennyi a garanciája? Mert 1 évet rebesgetnek, de ezt egyszerűen alig akarom elhinni. Főleg úgy, hogy egy Huawei 2 évet ad alapból, és egy egyszerű regsiztráció után plusz 1 évet rápakolnak.
-
Szoszo94
őstag
válasz
lbence #12576 üzenetére
Kamera miatt nekem az U11 az új szerelmem....ezzel a Nexussal csak két bajom van, az egyik a hardver (akksi sokszor kritikán aluli, RAM-ból pedig gyorsan ki lehet futni
), a másik meg a bootloop veszélye. Aztán lehet a vége az lesz, hogy használom amíg a bootloop utol nem ér, aztán megy kínába és megjavíttatom, akkor már 4GB RAM-mal legalább az a része le lesz tudva.
-
brownus
veterán
válasz
stickermajom #12575 üzenetére
én pixelt vennék, de az még rohadt drága, ezért is remélem még egy évig bírja a nexus 5x-em
ha még se, és nem szervizelik, akkor aliról rendelek valami 8 magos 4gb ramos csodát.. ~ 40k
-
lbence
aktív tag
válasz
stickermajom #12575 üzenetére
HTC 10?
-
szoja
tag
válasz
lbence #12572 üzenetére
Nekem is Expansys-os és a számla nem az én nevemre szólt, de márciusban fél nap alatt kicserélték az alaplapot. Igaz, az 16 GB-s volt. Szerintem nagyon korrekt az LG, ha az Expansys-szal nem is tudsz esetleg dűlőre jutni, nagyon valószínű, hogy olyan megoldás lesz a vége, amivel elégedett leszel.
-
lbence
aktív tag
válasz
stickermajom #12571 üzenetére
Köszi, majd légyszi írd meg a fejleményeket, biztos több embert érint. (Enyém is Expansyses, ráadásul nem is az én nevemre szól a számla, bár ezt gondolom a kutya nem nézi.
)
-
stickermajom
addikt
válasz
lbence #12569 üzenetére
Igazából csak ennyi: "Az LG Márkaszerviz bevizsgálása alapján kérjük a készülék készletről történő cseréjét!"
Szerintem javítanak Expansysos telefonokat is, csak most gondolom előreláthatólag sokáig nem lesz alkatrész, nem akarják, hogy balhé legyen az elhúzódó javításból. Nekik így egyszerűbb. Expansys-szal felvettem a kapcsolatot, meglátjuk mi lesz. Azt mondta a szervizes srác (mert említettem, hogy halandó emberekkel már nem áll szóba a cég, és ki tudja mi lesz a garanciával), hogy ha nem tudok megegyezni velük, akkor hívjam az LG központi ügyfélszolgálatát és valamilyen megoldást biztosan találunk.
-
lbence
aktív tag
válasz
stickermajom #12567 üzenetére
Ezekszerint Expansys-en vásárolt készüléket nem javítanak? Esetleg megoszthatnád nagyjából, hogy mi van a szakvéleményben, ha nem sért levéltitkot
-
Vesti95
tag
válasz
stickermajom #12567 üzenetére
Az fain.. Akkor gondolom nincs alaplapjuk.
Én meg olyan SMS-t kaptam múltkor hogy "elkészült a Samsung telefonja"
(Valószínűleg azért, mert Szegeden össze van vonva a samuval a szervízpont)Amúgy nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha valaki olyan helyről vett volna telót, ami időközbe bezárt, akkor mizu? Hisz én a mobilkereskedes.hu-tól vettem, mint gondolom itt még páran, és hát az becsődölt
(Elvileg akárki garival keresi fel őket info@mobilkereskedes.hu címen azt átirányítják egy felszámolás alatt lévő/felszámolt céghez, pontosabban csak egy címet kapnak, még telószámot se.. Ezt olvastam már sok helyen)
-
stickermajom
addikt
Jött ma az SMS, hogy elkészült a telefonom. Nagy boldogan berohantam a szervizbe este, erre közölték, hogy ja nem csinálták meg, csak kapok egy szakvéleményt, amivel fáradjak el a boltba (expansys), hogy ők cseréljék..
-
vmack
tag
Nem sírok mert bootloop. Jó volt amíg működött, szerettem.
De tanulság volt, hogy LG terméket a büdös életbe ne vegyek és ennyi. (azért 100 000 forintot egy év 2 hónap alatt kukába dobni számomra pazarlás)Hibázni lehet, de ha a jóvátétel legkisebb szikráját sem tapasztalom, akkor le kell vonni a következtetést, hogy tisztességtelen húzás volt tőlük. Azért a fogyasztóvédelmet is megkérdezem, hogy egy elismert gyártási hibát miért nem javítanak itthon?
-
n.gab
aktív tag
Az lehetséges, hogy a play áruház frissítette magát és gyorsabb lett a telefon? Android O.
Gyorsabbnak érzem. -
alcsa
senior tag
Csak megjegyzem, kovezzetek meg nyugodtan, hogy aki sir a gyenge sot idoert egy Nexus telefonon, az elfelejti a Nexus telefonok letezesenek okat. De nem baj, mar tobb Nexus nem lesz, lehet venni Pixelt, annak sokkal jobb a sot ideje, mert teljesen mas a celcsoport a ket telefonnak. Pontosan mint jelen esetben az 5X vs A5.
Ja, amugy meg sirjon mindenki, mert bootloop
.
-
törölt tag
válasz
monosgeri21 #12555 üzenetére
... Ha neked csak az a fontos....
-
alcsa
senior tag
Kerem az A5 tanuit, hogy ne itt teritsek a nepet
-
bl4ze
veterán
válasz
monosgeri21 #12555 üzenetére
Asszony A5-e vígan elmegy 4-5 óra SOT-okat. (de nem kéne - szar képek, szar telefon)
-
-
bl4ze
veterán
Más: frissült a "Névjegy". Valaki tudja, hogy a "javaslatok" alatt a duplikált névjegyek összevonását hogyan lehet megcsinálni úgy, hogy NEM egyesével? Nem látok olyat, hogy kijelölöm az összeset "összevonás"-ra, csak egyesével, és nálam 90+ a találat
-
bl4ze
veterán
Nálam továbbra is gyatra nagyon az akku idő, 7.1.2 STOCK. 2 nap használat, éjjel mindig repcsi módban, 1:45 SOT és már pirosan világított 15%. Ez szerintem siralmas.
Éjjel töltöttem most kivételesen, reggel levettem a töltőről 100% 07:00-kor. Most 08:20 , hozzá sem nyúltam a telefonhoz, és 97%. A telefon tavaly szeptemberi vásárlás.
-
Vesti95
tag
Most kaptam vissza az 5X-emet ujjlenyomat olvasó hiba miatt, hát 30percet bírt, megint nem működik
Bezzeg a "KÍNAI" xiaomi note 4x telómmal meg semmi gond.. -
fabri07
aktív tag
Sziasztok,
Az lenne a gondom, hogy a sulinkba van wifi ami PEAP módszerrel van védve, a jelszó és a felh.név tuti jó már beírtam ezerszer, azt írja: Azonosítási probléma. De a többieknek Iphoneonokon, Samsungokon meg működik. Itthoni wifit tudom használni. Mit tegyek? Az enyémen egy opciót ki kell választani amit a samsungon nem kell. Azt hiszem: Ne titkosítsa meg Titkosítsa.Szerintetek mi lehet a gond?
-
válasz
TaylorPro #12543 üzenetére
Köszönöm!
Az NRT a driver-cserekor az LG drivert javasolta telepíteni; a tanácsodra töröltem; a Google driverrel jól működött.Vmi más apró gebasz is lehetett, mert a csere után is csak 3. próbálkozásra rootolt, bár látszott, hogy a driver-csere segített, később állt így le a folyamat.
-
Akik mostanában használták az NRT-t, minden normálisan működött?
Szerettem volna rootolni a 7.1.2-t, de nem megy; nem látja a progi az ADB eszközt (ADB device). Azt állítottam be, hogy N5X, "Any build", mert a 7.1.2 nem választható.
Töröltem a drivereket és újratelepítettem, semmi változás. Blitzwolf kábel, korábban ezzel simán működött. USB hibakeresés (debugging) bekapcsolva.
User error?
-
Vesti95
tag
válasz
The Baja97 #12530 üzenetére
Igen, sokan írták egyéb fórumokon hogy azok a lapok is hibásan lettek gyártva.
Hanyagold szerintem, én se rakom fel. -
bl4ze
veterán
Durva ez az "O" beta bootloop-olás. Én most akkor kihagyom a Beta O-t, éppen számhordozással mennék el a Telenortól, nem kéne, hogy napokig ne legyen telefonom...
-
n.gab
aktív tag
Az O-ra való frissítés(telepítés) előtt az előző rendszert törölni kell?
Pontosan nem tudom, hogy nevezik. Én csak frissítettem. Lehet ez a probléma? -
The Baja97
csendes tag
Sziasztok!
Ha volt már bootloop, és szervizelve lett, akkor kell még tartanom attól, hogy ha felrakom az O-t, újra előfordul? -
n.gab
aktív tag
Nektek is lassú az O? Olyan mintha laggolna.
Lassan töltenek be a appok. Chrome katasztrófa.
Nagyon lassú. Az egész be lassult. -
vmack
tag
válasz
TaylorPro #12527 üzenetére
A hűtő nem segített kb ugyan az a jelenség hidegebben is. (csak kicsit hűtöttem rajta nem a fagyasztóba vágtam
)
Kell egy gyári usb-usbc kábel mert ezekkel az átalakítókkal nagyon nem akarja látni az NRT.
Körbekérdezek az ismerősöknél, kinek van.Gari nem játszik, kb 1,5 éves és egy év volt rá (ráadásul az expansys nem írta rá a gyáriszámot a számlára)
-
TaylorPro
addikt
-
vmack
tag
válasz
TaylorPro #12525 üzenetére
Gyanús, hogy hardveres a dolog, reggel be tudtam kapcsolni, és akkor tette fel az O-t szépen végigment, majd épp egy értesítést olvasok el mikor megfagy, újraindul és kezdődik elölről. Google felirat kis golyók megy az animáció majd megfagy zizzen és jön újra a google logó. Van hogy a golyókig el sem jut, csak a google logó jön elő zizzen majd újraindul.
Olyan mintha melegedne, és egy idő után e miatt kerül bootloop ba. (most betettem a hűtőbe, meglátjuk ha lehűl meddig jutok vele -
vmack
tag
letöltötte, újraindult, ééééés bootloop.
A recoverybe be tudok menni, így megpróbálom ( izgi lesz mert kábelem nincs csak a xiaomi féle átalakító, arról nem beszélve, hogy a másfél éve amióta megvan, nem is mókoltam telefont, kb mindent elfelejtettem)
-
TaylorPro
addikt
Az első O 2 szépen bootlopra vágta a telót nekem is gyalu után. Már le is dumáltam a központi szervizel hogy elküldöm nekik. Van két hét türelmi idő a gari lejártától. Sehogy sem tudtam helyrehozni, csak NRT-vel. Flash Stock + Unroot Soft-Bricket/Bootlop funkcióval. Gyári 7.1.2 romot betallózva. Hosszabb idő volt így a flash, de szépen megcsinálta és most újra rátettem a már frissített O2 verziót. Szépen működik, nem lagol mint az első kiadás. Akinek volt bootlop, talán így helyrerakható lett volna. Szóval aki így jár, ez egy gyors és egyszerű megoldás volt.
-
mcgeri1
tag
ma megint jött 1 gigás OTA update O-ra
-
d.mate08
tag
Sziasztok, nekem meg olyan problémám lett a telefonnal, hogy nem tud elforogni a képernyő. Tegnap tettem vissza a 7.1.2-es droidot, azóta nem működik az elforgatás. Ötleteitek vannak, mit lehet tenni?
-
alexandrosz
aktív tag
válasz
alexandrosz #12512 üzenetére
Csináltam egy restartot, azóta minden kellemesen gyors.
:-) -
alexandrosz
aktív tag
Tegnap feltettem az O-t én is.
Finoman szólva nem gyors, de stabil.
Remélem, ez változik majd. -
Seth1
tag
Ha minden igaz akkor 32 Gb-os alaplapjuk pillanatnyilag nincs az LG Központi szervizben. Azt mondták, hogy elvileg hamarosan fognak kapni...
-
gaben75
tag
Sziasztok.
Csináltatta valaki meg garancián kívül mennyit számláznak érte?
Köszönöm,
-
slice14
veterán
Sziasztok!
Cseréltem a kicsikét egy A5 2017-re. Kicsit kevés már nekem. Tasker, KLWP rendesen fel zabálta a 2GB-t. Attól hogy váltottam, még továbbra is követem a topikot.
-
szimisi
tag
Nekem múlt héten adta fel a harcot, 2015. októberi gyártású...
Szerencsére most kedden volt 1 éves, tehát még pont garanciás volt, most van szervizben, kíváncsian várom, hogy mi lesz vele. B-telnél vettem, ha valakit érdekel, majd leírom a tapasztalatokat a szerviz ügyintézésükről.
-
mcgeri1
tag
válasz
QbHead #12497 üzenetére
Tapasztalataim nekem is hasonlóak. Sebességgel nem vagyok elégedett és az aku is jobban merül nekem. Értesítési sávba ugyan úgy feldobja hogy messen minden más alkalmazás felett. Az új értesítési sáv tetszik, főleg, hogy a mobilnet kapcsolásához végre nem visz be egy másik menübe. Összességében működik hiba nélkül, csak lassú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Milyen okostelefont vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest