Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Olvasd el a topik összefoglalót!

Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m_dawe
senior tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Módosított kernel. Csak a legújabb factory imagere szabad feltenni ezt.(Amiben benne van a februári frissítés). Szerintem mehet rá, de mivel ugyis leformáz mindent ezért inkább indulnék tiszta lappal és előtte ráeresztenék egy image flasht, aztán kapcsolnám ki a titkosítást.Ez az én személyes véleményem, nem szeretek esetleges hibákba belefutni
-
m_dawe
senior tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Letöltöd ezt. Kinyitod a bl-t, felflasheled a legújabb factory imaget, majd elindítod fastboot módban a telefont és parancssorba beírod: fastboot flash boot aletöltöttfájlneve.img ,majd ha végzett, akkor : fastboot format userdata. Ha ez is végzett, akkor fastboot reboot. Nagyon nagy vonalakban írtam le, de ha nem érthető, akkor később leírom részletesebben
-
horvathkrisz
addikt
Valaki megcsinálta közületek stock romon a titkosítás kikapcsolását?
Ha igen, hogyan? Nem találok róla valami sok infót neten... -
diegho
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Oneplus One topikban olvastam egyszer erről. Keress rá, hátha meglesz.
-
dombila
őstag
-
-
diegho
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Formázd újra az akksit, hátha az a baja.
-
-
Nexbit
senior tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
-
-
Nexbit
senior tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ez milyen rom?
-
slice14
veterán
Lenne egy hülye kérdésem:
Ha be van kapcsolva a HDR+, akkor nem kéne letiltsa automatikusan a vakut? Legalábbis n5-nél így volt a stock kamerával. -
Nálam hasonló.
Azt ugye mindenki tudja hogy nekem új korában minden rendbe volt, aztán egyszer csak elkezdett merülni 50% alatt nagyon gyorsan.
Viszont amikor le van merülve (10-20%) és felteszem tölteni egy rövid időre majd leveszem, akkor szinte egész nap azon a töltöttségi szinten marad
pl. ma délelőtt levettem 55%-on, és azóta is 55% -on van

Múlt héten levettem 23% -on és 23% on maradt kurvasokáig..és a bizonyíték az egyenes vonalról nálam dettó:
Lehet beírok valami topikba hogy ez mégis miafészkesfranc, mert itt valami nem okés.
Másnál gondolom nem volt ilyen n5x -en?
-
mjos
újonc
válasz
horvathkrisz
üzenetére
A héten vettem a telefont, amikor töltöttem majdnem mindig ezt csinálta. Olyan mintha a telefon nem tudná belőni az akku töltöttségét. Tegnap reggelre egész éjszakai töltés után 33% volt egész nap. Ma reggelre 87%-ig töltötte fel. Amíg az energiája ez alá nem esik, addig egy egyenes vonalat mutat az akku használat.
-
törölt tag
-
mjos
újonc
Sziasztok. Olyannal találkoztatok már, hogy a töltő először teljesen lemeríti az telefont ès csak utána kezdi el tölteni?
-
SoC szempontjából Qualcomm el van maradva Exynostól, 20nm se igazán ment már nekik (melegedési problémák ugye) a 14 meg pláne. Lehetett olyanokat olvasni, hogy qualcomm tárgyal samsunggal, hogy licenszelje a 14 nm -es technológiát mert önállóan nem tudták megcsinálni.
Viszont az android kernel szinten van qualcomm -ra optimalizálva, ezért is fog (többek között) mindig laggolni. És ha dönteni kell akkor a készülék inkább merüljön mint kavics a marianna-árokban, minthogy laggoljon
(bár az amoled panelt én is aláírnám
) -
Fkris
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Igen, nem is az optimalizálás miatt fogyaszt kevesebbet.
De akkor nem értem, Qualcommék ilyen rossz tervezök, egy "jöttment" samu jobbat fejleszt ki SoC bol?
Amoledre meg annyit, hogy nekem nincs vele bajom, felőlem miben készülékbe símán betehetnék szvsz, ha ennyit jelent fogyasztásban...Slice
Abba a kivágásba biztos csak az ujjad dugtad?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
slice14
veterán
Megérkezett az ebay-ről rendelt TPU tok. Tapintásra műanyag, de nem csúszós. A készüléket kicsit vastagítja, de nem vészes. Ami jó benne, hogy a gombok egy szintbe vannak a tok oldalával, így zsebben kissebb esélyel nyomódnak be, ha hajlongok. A perem (1-2 mm) valószínű megvédné a kijelző üveget, ha pofára esne (nem szeretném kipróbálni). Az ujjlenyomat-olvasó kivágás meg kényelmesen használható.
-
diegho
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Csinálj fr-t és jó lesz.
-
Így viszont nem is biztos hogy elvállalják gariba, mert picit gyorsabban merül a kelleténél.
Lehet várok még, aztán ha tovább romlik akkor azért visszaküldöm.
Nem tudom mitől lehet ez, én is amikor megvettem érezhetően jobban bírta mint most.Ha lenne benne Qi akkor a töltőpadon tartanám amikor itthon vagyok mint az előző készülékeimet..
Fkris - Az a gond hogy S6 -ban még gyengébb akksi is van mint N5X -ben, de ott valószínű az amoled meg az exynos soc miatt jóval kevesebbet fogyaszt, még azon a romhalmaz TW-n is.
facebookom nincs, és semmilyen felhasználási jelleg nem változott azóta amikor még tudta a 4 óra SOT -ot hozni. -
m_dawe
senior tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Fb appot nem használok, csak messengert, ami szintúgy zabálja az akksit. De van powerbank, szóval annyira nem gáz a dolog, de nem mindig kényelmes azt is cipelni a zsebedben miközben töltöd..
-
Fkris
őstag
Sima N5 is hasonló, akkor viszont még a fikarcnyi esélyt is eldobom, hogy váltsak.
Nem tudom elhinni, egy S6 nál 4-5-6óra SOTok vannak, itt miért nem lehet ilyen akksit beletenni.....Leszögezném, a fenti állítást csak hallottam, de ha csak a fele igaz, akkor is jobb az üzemidő.
-
m_dawe
senior tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Szerintem nem. De max megmondod nekik hogy csináltál fr-t és nézzék meg tüzetesebben.
-
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Bármilyen romon, még full stockon is zárt bl-el.
m_dawe - szervizben másmilyen FR-t tudnak nyomni, mint ami mi itthon?
-
m_dawe
senior tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nálam is ugyanez volt a bajom az összes romon.. Aztán feltettem egy xTraFactory romot ,xposed + gravitybox-szal és megint tökéletes az üzemidő.
Szerk.: látomy hogy neked a gyári rom se segített
szervízben egyébként lehet nyomnak rajta egy FR-t, azt jónapot. -
horvathkrisz
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Stock rom?
-
Tegnapi teljesítményem, és egyben egyéni rekordom:
Viszont inkább jellemző az a szűk 3 óra SOT.
Amikor megvettem ugyanilyen használat mellett 4 óra is gyakori volt.Nem tudom, hogy a telefonnal van-e a hiba, de ilyen miatt lehet meg sem rizikózom gariztatni. Mindenesetre nem vagyok megelégedve az igen kaotikus üzemidővel, arról nem is beszélve hogy 50% alatt rohamosan elkezd merülni. Kizárva minden lehetséges hibát múltkor már visszazártam a bootloadert és gyárin használtam, de jobb attól sem lett..
-
Jona00
tag
válasz
tamas.nick
üzenetére
Én is Nexus 4-ről váltottam és az 5X aksija nálam dupla annyi ideig bírja, mint a 4-esé.
-
válasz
tamas.nick
üzenetére
Nem buzizom a telefont egész nap, mert a GDP-t is termelni kell. Persze az első nap más, akkor azért többet próbálgatja az ember. 32 óra után tettem töltőre, 33%-on volt, 2:57 SOT-tal.
A gyakorlatban is bikább az akksija, mint az N5-nek, pedig azzal is elégedett voltam. -
tamas.nick
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Nexbit
senior tag
válasz
tamas.nick
üzenetére
ez sok mindentől függ, legfontosabb a kijelző fényerő megfelelő beállítása, ez fogyaszt a legtöbbet.
az sem mindegy mekkora a térerő 3-4G hálózaton. de ha minden optimális minimum 4 óra SOT. feltehetsz egy franco kernelt abban van 3 profil a legalacsonyabb fogyasztással a kisebb 4 magot 960Mhz re a nagyobbik kettőt 1248Mhz-re korlátozza ennél a profilnál nem nagyon lehet észrevenni a teljesítménykorlátozást pld böngészés esetén, játéknál már igen.+jobban optimizált mint a gyári kernel és ez csak egyre jobb lesz. -
slice14
veterán
válasz
tamas.nick
üzenetére
Partnero-nál még nem vásároltam, így nemtom h ott mi a szitu. De a mobilkereskedes az gyártói garit ad, és EU töltőt. Bár a töltő-re nem vennék mérget, mert az kiszereléstől függően változhat. Annyit még a garíról, hogy számlával együtt érvényes, mert ugye Te vágod fel a lezáró matricát és így a gari jegy nincs kitöltve.
A fenti olvasható szöveg, nem hirdetés...
-
horvathkrisz
addikt
válasz
tamas.nick
üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy egy új telefonról beszélünk.

Amúgy meg 2700 mAh-s akksi, big.little belsővel párosítva nem lehet olyan szörnyű.
Én nem aggódok az üzemidő miatt. -
dnelb
veterán
válasz
tamas.nick
üzenetére
Mobilneten 3-3.5h körül / nap.
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Na nem mindegy, hogy azt az 1 napot hogyan bírja, egész nap a zsebben készenlétben vészhívásokra tartogatva, vagy azért használva is

-
horvathkrisz
addikt
válasz
tamas.nick
üzenetére
Az én 5x-em még nem jött meg, de az akksiról már merek nyilatkozni: egy nap, mint az összes többi telefon a világon. Szóval nem fél nap, nem két nap, hanem egy.
Ha ezt a tényt egyszer sikerül elfogadnod, soha többé nem kérdezel ilyet.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Nexus 4-ről váltanék 5X-re, kérdéseim:
- Partnero vagy Mobilkereskedésről érdemes e rendelni, melyik bolt ad EU töltőt és gyári LG garit?
- Nexus 4-ben csalódtam, rendszeresen kikapcsol éjszaka közepén és fényképezéskor újraindul, 5X esetében hasonló, ill milyen bugok, hibák vannak?
- N4 akksijából 2 óra SOT-ot is alig tudok kihozni, 5X átlagosan mennyit bír? Folyamatos mobilnetel és böngészéssel?
-
horvathkrisz
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
"Videokészítéssel sem áll hadilábon az új Nexus, nagyon jó minőségűek a mozgóképek, nagy a differencia az UHD és a Full HD között"
Az UHD video méretéről pedig már is beszéljünk. Nem bővíthető a telefon, egyértelmű hogy a nagyobbat rendeltem, pontosan ezért amit írtál. Nem akarom besz0pni.
Szerk.: Abból még nem volt probléma, hogy maradt szabad tárhely, ellenben abból már igen, ha elfogyott.
Olyan, mint amikor erősebb autót veszel: Ha van egy kis plusz lóerő, még sose volt baj, akkor gáz, ha kellene de nincs.
-
randras_83
addikt
pont akartam írni, hogy opo 90k a 64GB, de szerintem nem éri meg a 16GB-osat megvenni, főleg, hogy a 32Gb nem sokkal drágább, és lehet most elég a tárhely, de csak egyszer fuss ki belőle, pont amikor valami fontos dolog miatt kellene, hogy legyen, na akkor fogod szídni a világot/telefont/magad.

-
-
Csapj le rá személyes átvétellel. Ha a fekete jobban tetszik, akkor akár cserélhetünk is.

Tartok tőle, hogy kamu dumával jönnek, hogy ez most nincs, vegyed inkább a drágábbat, ne legyen igazam!Ma vettem gyorsan egy Nillkin tokot. Szo-szo... leejtéskor védje a kijelzőt.
(Nem reklám, ténymegállapítás. Ennyi pénzt megért, többet nem.)
-
diegho
nagyúr
Ezt a boltot ismeri valaki? 96k az 5x náluk fehérben.
-
slice14
veterán
A xiaomi 10400-as power bankot szerintetek használhatom biztonsággal a vett usb to usb-c kábellel?
-
-
slice14
veterán
Tegnap este feltettem sideload-al a februári biztonsági frissítést és utána nyomtam a stock recovery-ből egy cache wipe-t. Reggel mikor ébresztett a teló, akkor az alapértelmező ébresztő hang szólt. megnéztem és az ébresztő hangjánál számokat írt ki. de ez volt a csengőhangnál + a többi értesítési hangnál is. A cache wipe ilyet nem csinálhat szerintem.
Szerintetek ez mitől lehetett?
-
cuebler
senior tag
Play Áruház -> keresőmezőben lévő három csík -> Saját alkalmazások és játékok -> összes
ebben kvázi history jelleggel megtalálod az összes korábban telepített app-ot, nekem is ott az igo szülinapp (meg minden, amit még az androidos hőskoromban az xperia neo-ra telepítettem). más kérdés, hogy telepítéskor "az eszköz nem kompatibilis ezzel a verzióval"...
-
válasz
majdnemkocka
üzenetére
Köszi! Speedshop sem rossz akkor.
Amúgy ~ 5,3 GB szabad hely maradt a 16-oson - fotók, játék és film nélkül. HERE térképet töltöttem le 1,1 GB mennyiségben, tehát enélkül lenne 6,4 szabad. Nincs sok felesleges alkalmazásom, határeset a 16-os.
Érdekes, hogy az IGO Szülinapp nem töltődött le, a Play-en sincs fent, pedig korábbi telóra letöltöttem - sosem használtam. -
diegho
nagyúr
válasz
majdnemkocka
üzenetére
Nem keverem, Expansysból lehet olcsóbban is vásárolni. 118k a 32es a kezembe adva, 104k a 16os. Expansysból már vásároltam korábban is.
-
roland091
senior tag
Sziasztok xTraFactory romot használ valaki ? már hónapok óta chroma-n vagyok de kicsit már kíváncsi lennék másra is

-
majdnemkocka
tag
Kevered a kettőt, 104eFt-ért a mobilkereskedes adja 1 év garival. 110eFt-ért mindkét helyen ugyanazt az 1+1 évet kapod(jótállás+szavatosság, részletek a GYIKben). Az MK mellett szólhat, hogy Bp-n ingyen kiviszik és ha elromlik, a Garancsia Plusz szolgáltatásuk keretben elviszik és visszaviszik. Az Expansysnál van szállítási díj, cserébe ők az Expansys.
Én a 32GB-s modellt veszem meg 1-2 napon belül (a mostani telefonomban is 32BG-s SD va és néha ki van használva (filmek, térképek, ha utazok), ott az Expansys olcsóbb (125eFt vs 128eFt) és mivel mással együtt rendelek, a postaköltség is alacsonyabb. -
diegho
nagyúr
16-oson mennyi a szabad hely? Jelenleg a 64GB-os Oneplus-on nem bírok 4GB-nál többet foglalni, pedig fényképeztem és videóztam is.
Szerintetek Expansys-ról vegyem 1 év garival 104k a kezembe adva, vagy 110k mobilkereskedes.hu 24 hó garival? -
m_dawe
senior tag
Megjött a Diztronic tokom. A rendelést követően 3 munkanap alatt meg is érkezett. Az anyaga kellemes tapintású, matt felületű és kevésbé csúszós. A bekapcsoló illetve a hangerő gombokat kényelmes benyomni és érezhetően elkülönülnek egymástól.(Korábbi olcsóbb toknál a hangerő fel ill. a bekapcsoló gombot elég gyakran összekevertem) Az ujjlenyomatokat első blikkre nem gyűjti, de majd később kiderül. A tok egyébként elég masszívnak tűnik, nem fog kitágulni jópár levétel során sem (Legalábbis úgy néz ki.
) A pereme 1-2 mm-rel a kijelző felett van, ezért vélhetően nem fog betörni a kijelző, ha pofára esik.Mindenkinek bátran ajánlom 
Egyébként, aki akar venni az előbb linkelt oldalról, annak a 10%os kuponkód: repeatbuyer
Aki esetleg amazonról illetve más egyéb helyről kívánja beszerezni a tokot, az vigyázzon, mert a tok első szériájában rossz volt a kamera és a mikrofon helye.
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- PayPal
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(bár az amoled panelt én is aláírnám
)
szervízben egyébként lehet nyomnak rajta egy FR-t, azt jónapot.