Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Olvasd el a topik összefoglalót!

Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
func93
senior tag
Holnap érkezik a kicsike. Ahogy megjött beszámolok

-
darkpower
aktív tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Javaslom használj egy Z3C-t vagy újabbat, és meglátod, hogy lehet ezt sokkal-sokkal jobban is intézni. Nem sokáig leszek így 5x tulaj, pedig vártam,h mit tud a készülék

-
dnelb
veterán
tudják ők is mi a jó

amugy az első 2 telefonon gyönyörűen látszik a 2 fajta kijelző amit kaptak az 5x-ek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Köszönöm!
Javaslatodra ma kipróbáltam 2 db USB 3-as pendrive-val, nincs siker. Stickmount root hiányában összeomlik.
Arra a következtetésre jutottam, hogy be kell szereznem egy USB-C OTG kábelt (valami ilyent), mert vélhetően a xiaomi adapter csatlakozókiosztása nem támogatja az OTG funkciót. Cáfoljatok meg, ha rosszul látom, lécci!
-
Nexbit
senior tag
a pontos folyamatáról nem tudtak nyilatkozni.azt mondták senki nem adta még be ezzel a problémával és be kell adni hogy megvizsgálhassák.mondom neki én sem fogom mert a telefon jó csak a töltő szar(tudja, ez volt a válasz). majd lesz valami folyamata, gondolom imei szám vagy számla kell hozzá.
-
-
Srácok!
Adott egy 1 dolláros micro-USB-s OTG kábel ami tökéletesen működött az N5-tel, továbbá adott a tinydealről származó Xiaomi adapter. Egész este próbálom működésre bírni, hogy tudjak SD-re másolni a telefonról (OTG), eddig sikertelenül. :/
A telefon nem látja az SD-t, 2 kártyával is próbáltam.Mit csinálok rosszul?
Az adapter tökéletesen működik, ha régi töltőre teszem vagy ha fájlokat másolok PC-re. Próbáltam utánaolvasni XDA-n is, elvileg "out of the box" működnie kellene.
Köszi!
-
Nexbit
senior tag
válasz
dozsabalint
üzenetére
Ma beszéltem a szervízzel, azt mondták tudnak a problémáról, a koreaiak már intézkednek. 2-3 hét múlva többet tudnak mondani. Cserélni fogják a töltőket, amint megjön a javított változat.
-
dozsabalint
senior tag
Közben én is vettem egy gyári LG töltőt (kb 2-3 hete) az LG szervizben, de ugyanúgy zavarja a kijelzőt (szóval ha cserélik is, valószínű az új is rossz).
Viszont vettem egy Choetech márkájú (úgy tűnik eléggé minőségi, kábeleik is nagyon jók) szintén 3A-s töltőt, és ezzel nem csinálja! Ugyanannyival tölt, ugyanannyi ideig tart neki, de nem zavarja a kijelzőt.
-
Azért gyanakodtam inkább magára a csatlakozóra (ami gondolom szerves része az alaplapnak), mert sokáig egy töltöttségi szinten maradt, akár fél napon keresztül is, miközben keményen használtam. Hasonló szimptóma volt a haverom S2 -essén annó, de annál még lehetett külön cserélni az usb aljzatot.
Amióta visszakaptam az LG-től, első alkalommal elég gyorsan lemerült, de másodszori töltés után úgy látom beállt az akku, és úgy merül ahogy annak kell

-
Nexbit
senior tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
az új töltőd is zavarja a telefont?
ugyanúgy érzékeléskiesés van? -
-
Nexbit
senior tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
gondoltam hogy az akksi a rossz.
Örülök neki hogy elvitted. -
Abszolút pozitív, és az akkuidő így már is korrekt

Előtte nexus 6 és note 4 volt, ők üzemidőben azért jobbak voltak, de ezzel sincs szégyenkezni való, a 4 óra SOT lazán meglesz most is (eltekintve amikor rossz volt az akku).Nekem tetszik hogy nem fém vagy üveg a hátlap (bár létezik ennél azért jobb tapintású műanyag), a fém keret viszont azt kell mondanom elfért volna.
De összességében hoz egy erős szintet, minden benne van ami egy csúcskészülékben benne kell legyen (az egyik legjobb kamera, FHD-ra bőven bivaly soc, nagyon pontos és kényelmes ujjlenyomat, typec csatlakozó,gyorstöltés etc..), nagyon gyors pattogós a rendszer, nem akad (customon néha, gyárin szinte soha) , de ehhez elengedhetetlen a titkosítás kikapcsolása.
Napi használatban a ram hiányát sem érzem egy kicsit sem.Jelen pillanatban nem tudnám mire cserélni, pedig múltkor már megfordult a fejemben
S7 edge mondjuk nagyon megfogott de tudom hogy 1 nap használat után sírva jönnék vissza nexusra 
-
func93
senior tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
A merülést elktekintve, pozitiv hatást ad irányodba a készülék?
-
Na hát a múlt héten úgy döntöttem hogy elviszem a telót gariztatni, mert ez a nagyon merülés már egyre kellemetlenebbé vált. Fogtam feltoltam a legújabb factory imaget, visszazártam a bootloadert (fantasztikus hogy mennyivel akadósabb, lassabb az egész rendszer ha van titkosítás. Ég és föld ez vitathatatlan, egy rohadt appon belüli menü előhívása is sokszor laggolva jön elő, katasztrófa
) és kedden bevittem a váci úti LG -be, majd elpanaszoltam a problémámat.Reménykedtem hogy még aznap megcsinálják míg pesten vagyok, de azt mondták be kell vizsgálniuk ami 4-5 munkanap és csak utána lesz meg valamikor. Hát nem örültem a dolognak, viszont másnap délután már hívtak is hogy meg van javítva a telefon. Kicserélték az akkut, kapok új adatkábelt, töltőfejet és küldenék is vissza hozzám vidékre díjmentesen GLS-el. Így is történt, azóta örülök

Vagyis a kutyát nem érdekelte hogy volt-e piszkálva a bootloader, titkosítás, root etc..Itt megjegyezném hogy a ph-s eladó bazsc20ne -n keresztül expansysból vásárolt készülékre valóban állja a gyártói garancia. Kinyomtattam a tőle emailben kapott garancialevelet és kértem hogy ellenőrizzék le. A vásárlás dátuma illetve az imei szám alapján meg is állapították hogy a garancia rendben van

ÉS ha már BP-en jártam, elmentem ide, megvettem ezt kemény 1,309 pénzért (a legolcsóbb cucc árukeresőn), "olcsó szar" de mit ad csoda checkr szerint biztonságos, ellenben a speedshopos 3.000 ft + posta azaz 4,300 ft -os fostalicska kábellel, ami esélyes hogy erősen közreműködött az akku tönkretevésében (gondolom hasolnó aggályok miatt kaptam új kábelt és töltőfejet is az akkucsere mellé)
És még azt mondják, hogy a spórolás nem kifizetendő... 
-
mr.szabados
tag
hali olyan kérdésem lenne hogy hol tudok budapesten egy 5x-et megnyomkodni? van valahol kirakva esetleg vagy lenne oly kedves valaki h megleshessem?
-
-
dombila
őstag
válasz
zoltannovak
üzenetére
Esetleg egy factory reset-et megpróbálhatnál, mert nálam gyári ROM megy november eleje óta, csak update-ek alkalmával van restart (tehát eddig volt kb 3-4), de a Chrome kb 3 másodperc alatt indul és közben LTE-n betölti az index.hu-t is. (Ha kidobom a memóriából, akkor is)
Semmi vállalhatatlan lassúság nincs gyári ROM-al sem. Nyilván a titkosítás kikapcsolás az intenzív háttértár műveleteket gyorsítja (pl app indítás, adatbázis írás/olvasás), de alapból sem lassú.
A szabad memória mennyiséget a titkosítás nem nagyon befolyásolja, ha most 10-200M körül van, ez nem fog változni. Nálam most épp 550M.
-
func93
senior tag
Üdvözlet!
iPhone 6 után, gondolkozom, hogy erre váltsak-e.
Tudna valaki véleményt formálni, általánosságban?
-
huan
őstag
Sziasztok!
Hol kapható jelenleg a legjobb áron az 5X? -
slice14
veterán
Ehhez a titkosítás kikapcsolása dologhoz anyit tudok hozzáfűzni h módosított boot.img-vel vagy kernel cserével lehet megoldani. Utána meg egy FR-t nyomni.De ugye úgy nem jön OTA, így frissítés előtt vissza kell flashelni a stock boot.img-t.
Ha valaki leírná részletesebben, akkor nagyon szívesem berakom az összefoglalóba.
-
Nexbit
senior tag
válasz
zoltannovak
üzenetére
én ezt sem tapasztaltam

nem volt rá ideje hogy bemutatkozzon a stock rom.nekem nagyon alap a testreszabhatósága. egyedül azért választottam a Nexust mert bíztam benne hogy nagyon jó AOSP alapú romokat meg kerneleket készítenek rá és ebben nem csalódtam. -
Seth1
tag
válasz
zoltannovak
üzenetére
Ezt a titkosítás kikapcsolás menetét jó lenne beleírni az összefoglalóba, persze szájbarágósan. Van valami hátránya ha ki van kapcsolva a titkosítás? Garancia megvonás? Ota frissítés megy? Bármi egyéb?
-
TOZ
addikt
válasz
zoltannovak
üzenetére
Titkosítást ki kell kapcsolni és öröm, boldogság.
-
zoltannovak
tag
Szabad memoria 10-200mb-ig alakul
-
zoltannovak
tag
Hellosztok! Azt vettem eszre hogy a stock rommal eleg lassu a telefon, nagyon sokat gondolkodik egy csomo alkalommal (tudom hogy az fb app pl alapbol szar de itt kb hasznalhatatlan) a nexus 4em kb gyorsabb.. Valaki nem tapasztalt ilyet?
-
darkpower
aktív tag
Hát nekem tegnap reggel nagyon rosszul szerepelt.
Elindultam itthonról olyan 70%-on, volt egy másfél, max 2 órás kiruccanás, némi gmaps és játékkal, aztán a végén 1x%-al értem haza...
Sony Z3C-ről jöttem, szóval 2napos üzemidővel "szocializálódtam", de ez még az 1 naposhoz képest is harmatgyenge.. Főleg egy nexus esetén, amin már marshmallow fut -
Jogos, én se mindig; tegnap ment 4 órát a Waze + Trafi hunter és minden rendben van most a merüléssel.
Kedden ugyanezek mentek 2-3 órát és az akku statisztikában egyszer csak 13 óra GPS használatot láttam a Waze alatt, ekkor újraindítottam a telefont. Volt hasonló élményem N5 esetén is. -
válasz
darkpower
üzenetére
Az enyém ma 4 órát lógott az autó USB csatiján az átalakítóval; se a telefon, se a kábel, se az autó nem olvadt meg.

Üzemidő: nekem akár 2 napot is tud, de ki mennyit és mire használja, kicsit talán jobb, mint az N5 volt.
GPS használat után - újraindításig - jobban merül, ez igaz volt az N5 és a Moto G esetén is. Utóbbinál az volt a "mondás", hogy "beragad a GPS", ezeknél (N5 és N5x) is "beragad".
-
nikilauda
senior tag
Budapesten hol tudok üvegfóliát venni az 5X-hez?
-
dozsabalint
senior tag
válasz
mukisrác
üzenetére
Én nem kockáztatnék, nem találtam a listán...
-
mukisrác
aktív tag
Szerintetek ez a kábel jó lehet ?
-
Scooter74
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
+1
-
slice14
veterán
válasz
randras_83
üzenetére
Ennyire ráizgultál? Folyik a nyálad...!

-
Scooter74
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Viszket a tenyered mi????
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Slukkica
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Szerencsére erre van ellen péda is. De példa is . Ezért is szép az android

(#1417) Scooter74:
A rom az meg van Noise Project képében
Ha vállalod, hogy felteszed akkor le tudom build-elni. Nexus 5 és 5X-re is akár! -
darkpower
aktív tag
Sziasztok!
rendelt már bárki is ilyen micro-usb to type-c mini adaptert? ennél is figyelni kell a minőségre vajon? -
válasz
Slukkica
üzenetére
Sokakat azért érdekel. Saját tapasztalataim szerint is egyik "külsős" rom sem képes hozni azt a stabilitást, sebességet amit a gyári hivatalos rom.
Ettől függetlenül a sok jó miatt én magam sem ezt használom, de tökéletesen megértem azokat akik igen, és nem akarnak szívni minden mással. S azoknak biza nem mindegy hogy 18 hónap vagy 3 év támogatás van az adott készüléken
-
Slukkica
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
A "hivatalos" rom régi hardver esetén nem érdekel senkit! Mivel nyilt forrásról beszélünk ezért nincs jelentősége!
Itt a lényeg amit ki akartam emelni az a "Nexus"
Ebből az következik hogy elég sok évig lesz rá frissítés! A mai napig nem mondhatnám használhatatlannak. Teljesen szepen és dinamikusan teszi a dolgát. Pár ép mulva ugyan ez lesz a mai Nexus generációval is. Ott fog figyelni rajta a legfrissebb droid. De persze megy majd a sírás hogy jaj két évenics ota a telóra!!! És hogy mekkora szar a Go@gle.

Pedig nem mert 4 éves Nexus hardveren is ott figyel a februári patch-es 6.0.1

-
-
Slukkica
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
-
válasz
ThorsHUN
üzenetére
Nagy változások aligha hiszem hogy végbe fognak menni az elkövetkező 2 évben, ezért szerintem nyugodtan gondolkodhatunk úgy mint jelen pillanatban.
Frissítéseket meg 2 évig szinte biztosan megkapja ahogy az előző modellek is. Ami viszont tény, hogy erre biztosat senki nem tud mondani
Egyedül a GNex volt az ami pont lemaradt a 2 évvel későbbi főverzióról, de abban azért érezhetően gyengébb SoC is dobogott a mostaniakhoz képest. -
ThorsHUN
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
O en inkabb olyasmire gondoltam, hogy a jovoben erkezo frissitesek szempontjabol nem e az lesz h eppenhogycsak lesz megfelelo a ket ev mulva erkezo frissiteseknek es a kovirol azert csuszik le mert oppbocs ebbe csak ketto GB ramot pakoltunk szorika...

De orulok h ertheto a problemazasom

-
válasz
ThorsHUN
üzenetére
Sőt a bő 3 éves nexus 4 -be is már ennyi volt, így jogosan merül fel a kérdés hogy mipék...szért nem tudtak legalább eggyel többet beletenni. Operatív memóriából sosem elég.
Viszont ha nem lenne publikus akkor fel sem tűnne. A 3 gigás note 4 -emnek gyengébb volt a multitaskja mint az 1 gigás gpe romos moto g -mnek
Viszont egy 4 gigás OpT -vel szemben azért elvérzik multitaskingban a N5X. Az már másik kérdés hogy ehhez olyan erősen kell használni a készülék minden egyes appját amivel a való életben sosem találkozol. Talán a játék egyedül ami kifoghat rajta ilyen szempontból..
-
holderes
tag
Erről valaki,bár összefoglalóba van ,ez jó ár
-
-
m_dawe
senior tag
Nincs valamilyen infó, hogy a közeljövőben lesz-e MIUI 5X-re?
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
A 2 Gb RAM a keszulek idotallosagat szerintetek mennyire rontja?
A tobbi (az SD kártyahely hiányának kivételével) mind szuper, de ez... nemtom miert sporoltak ki:S
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpársportok
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egeret válasszak?
- Spórolós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

asszonykámnak ígértem egyet, még a végén szégyenszemre magamnak kell vegyek egy 6P-t és a sajátomat odaadni a drágának.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) és kedden bevittem a váci úti LG -be, majd 
És még azt mondják, hogy a spórolás nem kifizetendő...