Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rum-cajsz
őstag
Hátha valaki hasonló problémába ütközik, leírom mivel töltöttem az éjszakámat alvás helyett.
8 év után - most nem részletezendő okokból - újra Windows telepítésre adtam a fejem. Most nem untatlak titeket, mit szívtam ezzel, maradjunk annyiba, hogy sikerült egy XP-t felvarázsolnom. Gondoltam, ha már fent van, kipróbálom itt is a Nexus 4 Toolkitet, és itt kezdődött a kálváriám.
Az ADB és fastboot drivereket még csak sikerült feltelepítenem, de az MTP kapcsolat az istennek nem akart sikerült. A kapcsolódáskor nem tudta az MTP drivert telepíteni a Windows. Végül rengeteg újraindulás és driver leszedés, telepítés után azt hiszem az hozta meg a sikert, hogy telepítettem a Windows Media Player 11-et és a Media Transfer Protocol Porting Kitet.
Ez után kellett telepíteni a drivereket, és utána már jól működött az MTP kapcsolat is.
(megjegyzem Linuxon jóval kisebb meló volt az egyébként windowsos MTP működésre bírása...) -
törölt tag
abból van független is? nem csak az amerikai szolgáltatóknál kapható, már akinek van LTE ugye?)
adatátvitelnél úgy vettem észre, hogy az ftp sem egy olyan rossz megoldás, de nem túl gyors sajnos. persze routertől függ, nekem otthon nincs még n-es router, így nem annyira bírja a sebességet. ezzel a go-mtp-vel olyan 8-13MBps sebességet tud, ami elmegy, csak néha vannak dolgok, amiket nem akar átmásolni, főleg a telefonról lefelé irányban van gondja.
az UMS-t azért kellett kiszedni, mert már nem külön partíció a rendszer és a háttértár, vagy nem úgy osztódik, ahogy régen. UMS-hez az kéne, hogy a telefoncs lecstolja azt a partíciót, és átadja USB-n a számítógépnek. ilyenkor ugye a telefonról nem elérhető, és ha vannak olyan alkalmazsáok, amik oda mentenek adatot, akkor azok nem működnek megfelelően. ezért lenne jobb az MTP, mert akkor nem csatolódik le sehonnan a fájlrendszer, csak mint egy hálózatos meghajtó, megjelenik a másik helyen is. csak ugye maga az MTP az egy Microsoft protokoll, amit az mp3 lejátszóikhoz fejlesztgettek, és ezért nincs igazán jó implementációja más rendszereken, főleg linuxon. -
rum-cajsz
őstag
válasz
#16820480 #1971 üzenetére
sheratan
Köszi, mindjárt utánaolvasok.twine
Azért talán te is érzed, hogy az AirDroid nem a legoptimálisabb megoldás pl. több giga zene másolására. (csak hogy a legegyszerűbb példát mondjam).
Természetesen megoldható a másolás MTP-n is, csak nem értem, hogy miért szűnt meg egy jól működő dolog....
Amúgy semmi extrát nem akarok. Ha csatlakoztatom a telefont, jelenjen meg a tárhely a fájlrendszerben. -
törölt tag
ja, hát igen, sebességben ezerszer gyorsabb az MX-nél, a multitask főleg, mert ott ugye nyomva kellett tartani az eredetileg menü gombot hozzá, ami lelassította a dolgot, azért Nexuson ez kicsit kényelmesebb. meg úgy minden más is
mondjuk vágni nem szoktam telefonon, le is tiltottam azt az alkalmazást, meg még pár másikat is.djgeg: igen, cksa az LTE verzióra nem tudom például hogy megy fel a CM, arra külön változat kell/van, nem?
rum-cajsz: az MTP tényleg szopás. van itt egy módszer, amivel egész stabil: [link], de ez sem 100%-os sajnos. fel nem tudom fogni, hogy miért nem képesek erre kicsit ráfeküdni linux oldalon. senki nem használ ilyen telefonokat...? egyébként jó lenne az MTP, ha úgy menne, mint win alatt, hogy bedugod, és már megy is.
G+ Nexus communit-ben olvastam még, hogy valaki ezt használja, és jól megy: [link] -
rum-cajsz
őstag
agabe kolléga egykori nexusa már nálam duruzsol...
Rövid élménybeszámoló:
A telefon nagyon gyors, a photosphere jó móka, öröm a használatában, hogy semmi bloatware nem érkezett, működik az android, ahogy kell.Ami jelenleg gondot okoz és keresem rá a megoldást, hogy a google alkalmazások nem frissíthetőek a play-ben. Pontosabban a playből letölti az alkalmazást, de a frissítés telepítése hibával megakad.
Nincs valakinek valami ötlete erre?
amit próbáltam: "google play store" és "google services framework" data&cache törlés.
Google account törlés, hozzáadás.
Sajnos egyik sem segített.A másik nehézség a korábbi telefonomhoz képest, az a linuxos kapcsolat. Nem tudom ki volt, aki kitalálta, hogy csak MTP és PTP kapcsolat lehessen a telefon és a gép között, de az biztos, hogy nagyon megkeseríti a felhasználók életét a korábbi sima USB Storage módhoz képest.
Linuxon az MTP adatátvitel siralmasan lassú, és elég körülményes a használata is (a korábbi, USB módhoz képest)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest