- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
válasz
<Lacy85> #252 üzenetére
Nem jó az autós példád. Egyrészt mert a kocsi esetében a kényelmet fogom választani, és és bőven megfelelne nekem a fapados is, de ha már ugyanannyi, akkor érthető hogy a fullossal megyek el.
A telefon esetében ez nem mondható el. Egyrészt mert 2 különböző telefonról van szó, esetünkben legyen a jelenlegi aktuálisok: M30Pro és S20Ultra. Utóbbin hiába van GMS, simán nem azt fogom vinni. Full extrás, de nekem a fapados HMS szolgáltatású telefon sokkal több extrát ad, mint a full szolgáltatású GMS telefon fapados extrákkal -
Aryon87
félisten
Nincs forradalmi ujítás
Ezzel azért vitatkoznék egy kicsit.
Kamerában a szoftveres oldal (pl éjjeli mód, selymes víz effekt), vagy ott a fizikai oldala is, a zoom kamera (oké, az Oppo mutatta be elsőnek, de a Huawei használja ki a legjobban) esetleg a monochrome kamera ami azért újításnak számít szerintem.
Sanda gyanúm pl az is, hogy a grafén akkut is valamelyik kínai fogja hasznosítani előbb, mint az Amerikai vagy Koreai. -
Aryon87
félisten
Izgalmas dolog a fotozas. En 4 eve nyomom, szamomra a Huawei es Honor markak adtak a legtobbet minden teren. Ettol fuggetlenul tavaly az S9+-al is remek kepeket keszitettem, ahogy annakidejen az LG-vel, vagy epp HTC-vel is meg a Poco-val is (sok telo megfordult nalam az elmult 3 evben, nem veletlen vagyok ilyen kritikus a fotozas teren, amint lathattad mar itt-ot).
-
Aryon87
félisten
Normális makrófotózás, zoomképesség, éjszakai mód (még ha meseszerű is), valamint legfőképpen a fényfestés mód, amivel király villámfotók készíthetőek egy gombnyomással sorozatolás/videókivágás helyett, vagy esetleg gyorsan folyó vizek selymesített hatása. Sőt, a fényszórólámpák korlátlan ideig való fotózása.
Ennyi mindent melyik gyártó is tud egyszerre felsorakoztatni? Mert tudomásommal a speciálisabbakközül csak az éjszakai módra képesek csak, amit kb 1 éve "tanultak" meg
Na ezért vállalom be a Guglimentességet, mert egy Samuval/Xiaomival/iPhoneval nem fogok olyan villámképet készíteni, amin egynél több villám is szerepel..Kamerán kívűl még besorolhatom a kimagasló üzemidőt, a kimagasló adatkommunnikációt, ahol a munkahelyemen nem kapok sms értesítést nem fogadott hívásra...
-
Aryon87
félisten
Pontosan mit a Huawei azért cserébe, hogy lemondjunk a kényelemről? Az életérzést?
A hardvert. Én a tudásáért fizetek, nem pedig a szolgáltatásáért. Sok appot használok jómagam is, de nem hiszem, hogy eret kell majd vágnom, ha netán még nem lesz elérhető pl az OTP bank, amit most használok (havonta 1x), vagy esetleg a Lightroom képszerkesztő.
Csak 2 olyat írtam, amit használok most, de az AppGallery-ben nincs fent még.
Van PC, azon is ugyanúgy meg tudom csinálni x idővel később.
Nem hinném, hogy 2020-ban lenne bármi korlátozás arra, hogy az adott dolgok ne lennének elérhetőek, még ha 10 perccel később is.
Sokszor olvasom hogy izgulnak a játékmentések miatt. Talán 1x kellett volna pl az Asphalt 9 játékmentése, de telóváltáskor a Google nem vitte át. Kicsit bosszankodtam rajta, aztán újrakezdtem a játékot. Egy sz*ros játék..
Na én így fogom fel a dolgokat, és szerintem nem vagyok vele egyedül.
Nem a szolgáltatásért fizetsz 300+ ezret, hanem a hardwerért és amit az tud, jelen esetben nekem a kamera és annak széleskörű funkcionalitása, amit még más nem tud normálisan. Ahhoz nem kell GMS. -
Aryon87
félisten
válasz
<Lacy85> #180 üzenetére
Sosem lehet tudni. Ezt majd az idő fogja eldönteni, hogy mi lesz a HMS sorsa. Perpillanat "vesztes", de lehet hogy idővel meg nyertes lesz. Hozáállás kérdése. Más márkák tulajai most röhögnek a markukba érthető okokból, de ez a márka már így is nagy nyertes, hogy még mindig nem sikerült a föld alá döngölni.
-
Aryon87
félisten
Amúgy bírom ezt a köpködést. Úgy tűnik el lett felejtve, hogy anno a Play áruház is honnan indult.. Ott sem volt minden azonnal elérhető, valamint az már legalább 10 éve volt.. Azóta persze hogy több csilliárdnyi (mittommennyi az annyi) cucc van fent az értelmesebbtől a baromságig bezárólag. Az Appgallery mikor is kezdte? És ki is volt az eredeti célcsoport? Naugye.. Az Európai meg nagyon fontos ember, főleg a Magyar, akiknek csettintésre kell minden azonnal. Nincs fent? Majd felkerül. Csak idő kérdése, elvégre épp ezen dolgoznak...
-
Aryon87
félisten
Egész pofás kis telefon lett, pedig nálam a lite kuka kategória.
GMS hiánya nem fáj (kinek a pap, kinek a papné), minap volt alkalmam nyomkodni egy Mate30Pro-t, amire fel volt rakva a Google külsőleg, simán ment rajta minden vígan (Gmail, Drive, Face+Messenger, Insta, Youtube és Chrome csak hogy a fontosabbakat említsem ami ismerős telóján fent volt).
Aki meg nem akarja mókolni, az meg a böngészőből ugyanúgy elér mindent, max 1-2 dolog nem fog vinnyogni értesítésként. + a GMS hiánya jóvoltából nincs leterhelve se a rendszer és nem is fog merülni feleslegesen a Play szolgáltatások miatt, ahogy pár éve volt is ebből gubanc, mikor szinte az összes márkát érintette.
Az hogy szolgáltatói kínálatban is jelen lesz, ez nagy pluszpont, így remélve a nagytesók is bekerülnek, akkor nálam esélyes a P40Pro érkezése házhoz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest