- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Ezt a grafikont elnézve végülis nem kizárt a +1 GHz az összes magra, bár kimondottan optimista hozzáállás.
Én azért maradnék a +500 MHz/összes mag, +1 GHz/1 magnál. De tegyük fel, mégis az összes magra vonatkozik, akkor vajon mennyi lesz az egymagos emelés, 2 GHz?
Végülis ez sem kizárt, mármint, hogy stabilan tudhatja a 5 GHz-t a legyártott procik jó része, csak a fogyasztás túl nagy hozzá, hogy az összes magot ezen járassák. Micsoda izgalmak!
Annyit nem ártana még hozzátenni (hivatalos blogbejegyzés volt), hogy az Intellel ellentétben az AMD szándékosan nem veszi figyelembe a hőmérsékletet (kivéve persze a túlmelegedést, ami normális esetben nem következhet be), csak a TDP-t (és persze a pillanatnyi belső kihasználtságot, amiből meghatározza a fogyasztást), amihez megfelelő hűtőt mellékel a proci mellé (illetve elvárja, hogy a procink TDP-jének megfelelőt használjunk), így a turbó mód nem időleges hatású, mint pl. a SandyB-nél! Más szóval, itt a turbós tesztek is konzisztens eredményt adnak majd.
(#158) he7edik.: Haha! Ha valami marketing bullshit volt, akkor azok a bekapcsolt turbó melletti SandyB tesztek...
(Lásd eggyel feljebb.)
(#160) Dark Archon: Teljesen más a kettő! Ez nem a feladatkezelős %-os prociterhelést veszi alapul, hanem az aszerint már "100%"-os, de hw szinten különféle mértékű kihasználtságot, illetve hogy hány mag van aktív használatban.
(#86) whiteman0524: Ha esetleg nem úgy értetted a kérdést, ahogy P.H. megválaszolta, szal arra gondoltál, miért van adott esetben a feladatkezelőben pl. 60%: ez egy olyan érték, ami egy adott időintervallumon (pl. 1 mp) belüli idle és nem idle időszakok arányát adja meg. Pl. ha egy játékban a GPU a szűk keresztmetszet, akkor a procinak nincs mit csinálnia az idő egy részében. A másik eset, ha pl. egy 1-szálas, 1 magot "100%"-ra terhelő alkalmazást futtatunk pl. egy 4-magos procin, amikor is az OS váltogatja, hogy a köv. időszeletben melyik magon fusson, mely esetben 1-1 mag 25%-os terhelésűnek fog tűnni, valójában itt is az idő 1/4-ében dolgozik, a többiben pedig idle.
(A 100%-ot a P.H. által leírtak miatt tettem itt idézőjelbe.)
(#126) Segal: Elfelejted, hogy akkor az AMD gyártási kapacitása nem volt elegendő a piac kiszolgálásához, így nem volt lehetőség kisebb nyereség mellett biztosítani a kellő bevételt (és mellesleg növelni a piaci részesedést). Most jóval nagyobb gyártási kapacitás áll rendelkezésre és a piaci részesedést sem ártana növelni... Más szóval hülyeség lenne olyan drágán adni, hogy csak kevesek vegyenek.
Az IvyB IGP-ben továbbra is lassabb lesz még a Llanonál is és CPU-ban sem lesz túl nagy előrelépés, pl. az FMA-t sem fogja még tudni, amit a Bulldozer már igen. Arról nem beszélve, hogy 2012H1-ben AMD oldalon is jönnek újdonságok AM3+ és FM1 (a Llano platformja) vonalon, az utóbbi már a Bulldozer architektúrát fogja ötvözni a fejlett IGP-vel.
A PCI-Express 3.0 1-2 éven belül max. 2x8-as felosztás esetén fog számítani (SandyB, IvyB, ill. AMD oldalon Llano, Trinity, stb.), AM3+-nál viszont elérhető a 2x16, így itt nem létkérdés. Az első esetben, azaz integrált vezérlő esetén nem az alaplapon és főleg nem a chipseten múlik a támogatás, ami a diszkrét videokártyát illeti (mert hogy az közvetlenül kapcsolódik a CPU-hoz).
A Lucid Virtunak szerintem nézz utána, mert szerintem nem a feladatmegosztás a célja, hanem egy szoftveres megoldás a diszkrét videokártya lekapcsolására, ha nincs a teljesítményére szükség. [link] A Llano szerintem ezt enélkül is tudni fogja, legalábbis Radeonnal párosítva.
Szóval, szerintem ezt gondold át mégegyszer...
-
whiteman0524
aktív tag
"Minek menjen 4 GHz-en, ha éppen csak 60%-os kihasználtság áll fent?"
Nah én meg ezt nem értem teljesen. Mármint hogy ez hogy működik. Az, hogy hány MHz-en fut a processzor eléggé nagy hatással van a számolási képességére, tehát minél nagyobb a MHz mondhatni hogy annál gyorsabb a processzor, ebben semmi új nincs. Viszont, nem tudom hogy mi alapján dől az el, hogy adott pillanatban éppen milyen a kihasználtság. Ha az összes magot nézzük, akkor egyszerű a dolog, mert ha nincs szükség csak 1 magra, akkor a többi mehet alap órajelen ez tiszta sor. De ami sokkal érdekesebb az az, hogy 1 magon "belül" pontosan hogyan van értelmezve a "kihasználtság" (ha van egyáltalán ilyen és igazából erre vagyok kíváncsi), vagy ha úgy jobban tetszik, akkor hogyan állapítódik meg az egy magra vonatkozó kihasználtsági %-érték, az önmagához (tetát 1 maghoz) tartozó 100%-hoz képest?
Lehet hogy rosszul gondolom ezt az egészet, de ha leszűkítjük az egész dolgot egyetlen "magra", akkor a kihasználtság vagy 0% vagy 100% szerintem. Vagy dolgozik a mag, vagy pedig nem. Ha dolgozik, akkor pedig hülyeség lenne ha nem maximális sebességen pörögne, mivel minél gyorsabb annál hamarabb végez, attól függetlenül hogy mekkora terhet róttak rá. Tehát én úgy gondolom hogy %-os kihasználtságnak csak több mag/szál esetén van értelme, mert ekkor a nem kellő magok/szálak leállíthatóak. Egyébként pedig nincs mit leállítani, vagy számolunk "teljes gőzzel" vagy nem számolunk. Szerintem.
Ebben a kérdésben kérek szépen egy kis köd oszlatást
-
mokus1
addikt
Nem teljesen érted amit írok.
Régebben pár éve Intel AMD-nél is voltak energiagazdálkodási profilok amikor 2,8 helyett mondjuk 800mhz-en megy a cpu hasonlók és ez dinamikus szokott változni.Ezért nem értem Ugyanúgy tudna dinamikusan a minimum és a maximum órajel között működni az ehhez tartozó fogyasztással.
És én úgy tudom hogyha teljes terhelésen megy egy cpu akkor nő a fogyasztása a hőfokokkal egyenes arányosságban ezért gyanítom egy idő után nem műkődik a turbo ha kéne is mert túllépné a keretet. -
mokus1
addikt
Adott egy CPU ami működik 3,6ghz-en ami nem megy itt stabilan az cserés a gyárnál.Persze van rajta energia gazdálkodás ami visszaveszi a teljesítményt amennyi éppen szükséges.
Míg van egy egy másik CPU amit a gyártó 2,8ghz-en ad ki de turboval akár3,6ghz is lehet.
Szóval rizikósabb lenne kiadni eleve 3,6ghz-en mert lehet hogy az adott TDP keretbe a processzor nem tudna stabilan beférni hanem pár perc esetleg egy óra múlva túllépne az adott TDP-n és visszavenné az órajelet a cpu.Szóval nekem ez marketingnek tűnik csak.
Mert kiadhatnák a magasabb órajeleken is fejlett energiagazdálkodással is de valószínűleg nem tudják az én gondolatom miatt.
Persze lehet hogy badarság amit irok de én ezt gondolom.Kíváncsi vagyok mit gondolsz róla.Szerk: a sok magos cpuknál azt értelmesnek és hasznosnak tartom amikor 1-2 magot megemelnek de az összeset...az csak marketing szerintem.
-
mcsabee
senior tag
Igaza van Fagy53-nak, mivel ahogy írta, "Elhiszem az 1GHz Turbo-t, de beszámítva a marketingízt, azt gondolom ez nem a 6 magra fog vonatkozni", és ugye ahogy te idézted: "az új Turbo Core akár 500 MHz-vel is képes lesz majd megemelni egyidőben az összes mag órajelét".
Tehát az 1GHz valszeg nem megy ki a 6, vagy 8 magra, de ha félreértettem valamit, akkor se tessék megkövezni
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged