- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Donald12
tag
Ha valakit érdekel eladom az enyémet (mármint a telefonomat
), mert sajnos úgy alakult, hogy mostantól nincsen szükségem két kártyára ... Fél éve vettem Speedshopban, nagyon vigyáztam rá, kezdettől fogva fólia volt rajta, olyan mintha új lenne. Érdeklődni lehet a zekea@freemail.hu címen.
-
Donald12
tag
A Microsoft Myphone alkalmazást próbálta már valaki használni ezen a készüléken? Én most kísérleteztem vele, de sajnos egyelőre sikertelenül. Az előre telepített alkalmazás update nélkül nem hajlandó elindulni, viszont az update nem sikerül, valamilyen hibaüzenettel leáll. Letöltöttem a Myphone alkalmazást, de a manuális update sem megy, mert amikor telepíteni akarom a CAB fájlt az is leáll valami másféle hibaüzenettel. Pedig jó lenne ez a netes szinkronizálás ...
-
Donald12
tag
válasz
Lucifair #284 üzenetére
Telenornál vagyok és aktiválva van a mobilnet a kártyámon. Keresgélni kellett a beállításokat, de végülis sikerült és jól is működik. DE! Nem modemnek használom a telefont, hanem Operával netezek rajta utazás közben. Nem tudom mennyivel lehet bonyolultabb a beállítás ha modemnek akarod használni?
-
Donald12
tag
Ha visszalapozol a 137-es hozzászólásban van szó a hangerővel való bűvészkedésről. Én emeltem a hangerőn, de túl sokat nem érdemes, mert torzítani kezd, próbálgasd a leírás alapján, hogy mi az ami neked megfelelő. De óvatosan ezzel a buherálós menüvel, más dolgokhoz nem szabad hozzápiszkálni, csak ha valaki biztos a dolgában.
-
Donald12
tag
Nem éri meg túl sokat kínlódni. A telefon telefonálásra való, a navigáció meg navigálásra. Régebben nálam is fő szempont volt telefon vásárlásnál a GPS, de végül egy készüléken sem tudtam megfelelően használni. Ha meg véletlenül ment, akkor a legrosszabb pillanatban jött bejövő hívás és ... Szóval feladtam, vettem egy Wayteq BT820 navigációt, IGO8 remekül fut rajta, bekapcs után másodperceken belül talál jelet, stb. Egyszer próbáltam ezen a telcsin is valamilyen teszt progival, de miután kb. 5 perc elteltével talált csak jelet feladtam. De ez csak az én véleményem, és egy jó tanács a tapasztalataim alapján, úgyhogy ne kövezzetek meg.
-
Donald12
tag
Nekem ROM frissítés után nem ismeri fel a WIN7 a telefont, azt mondja driver kell hozzá. Ezt a problémát már korábban írtam.
Végül úgy oldottam meg, hogy bluetooth kapcsolaton keresztül szinkronizálok az outlookal, így megy. Csak kicsit macerás, mert néha különböző angol nyelvű hibaüzeneteket ír ki a WIN7, és megakad a szinkronizálás. Ilyenkor újra rányomok (ki sem kell lépni), néhány próbálkozás után eddig mindig sikerült, nem tudom, hogy ez miért lehet.
Zenéket meg egyebeket tudok másolni USB-n keresztül is, mert a kártyát "látja" a WIN7. -
Donald12
tag
Újabb problémával találtam szembe magam. Általában szeretem a profilokat használni a telefonon, de ebben a tekintetben elég szegényes a WM. Próbáltam keresni valamilyen megoldást, az SPB Phone Suite minden szempontból jó választásnak tűnt. Csakhogy feltelepítettem, és nem adott hangot a telefon, nem is rezgett. Csak villogott a két hívásgomb, ezzel jelezve a bejövő hívást. Mindent megpróbáltam, de nem ment. Végül leszedtem az SPB Phone Suite programot, és minden működik remekül, csak hát ismét elég szegényes profil beállítási lehetőségekkel. Lehet, hogy a két SIM miatt nem működött? Valaki használ valamilyen plusz programot erre a célra?
-
Donald12
tag
Köszönöm az újabb tippet, de sajna ez sem hozott eredményt. A leírásnak megfelelően állítottam a telefonon, és próbálkoztam másik USB porttal is, de minden hiába. Lehet, hogy megpróbálom Bluetooth kapcsolaton keresztül szinkronizálni, az eszközközpont elméletileg ad rá lehetőséget. Csak nincsen a laptopomon Bluetooth, de van egy USB Bluetooth kütyüm régebbről, megpróbálom előkeresni.
-
Donald12
tag
Köszi az újabb tippet, kipróbáltam, de ez sem hozott eredményt. A helyzet ugyanaz, a WIN7 nem ismeri fel a telefont, egy azonosítatlan USB 2.0 eszköznek látja, amihez nem talál illesztőprogramot. Sajnos próbáltam keresni, de én sem találtam ehhez a telefonhoz való drivert, akkor egyszerűen manuálisan telepíteném és kész.
Nagyon gáz, mert már két napja nincsenek a telefonon a telefonszámaim és a naptárbejegyzések. Már azon vagyok, hogy elkezdem a fontos számokat "kézzel" bepötyögni, mint a kőkorszakban.
Valaki esetleg nem járt hasonlóan frimware frissítés után? Mert én csak ezzel tudom összefüggésbe hozni a dolgot. -
Donald12
tag
válasz
GuruZone #157 üzenetére
Az én WIN7-emben gyárilag benne van az eszközközpont, egyébként jogtiszta WIN7. Ezt használtam, és jól is működött a firmware frissítés előtt. Most azonban, firmware frissítés után rádugtam a telefont a gépre, erre kiírta hogy új hardvert talált, de hosszú keresgélés után sem talált hozzá drivert. Így most az eszközkezelőben van egy USB 2.0 eszközöm sárga felkiáltójellel, és bármit csinálok (eltávolítás, frissítés, stb.) nem jutok előrébb. Most kellene letöltenem hozzá egy drivert, és manuálisan telepíteni.
Az általad javasolt eszközközpont beállítása csak ezután következhetne.
Csak azt nem értem, hogy mi köze lehet ennek a firmware frissítéshez?Azért köszönöm a tippet.
-
Donald12
tag
Kipróbáltam a rádiót az új firmware-val, valóban hangosabb lett, teljesen elfogadható. A hangerőszabályzás működik az oldalsó hangerő gombokkal is, igaz csak akkor, ha a rádió nem a háttérben fut. Ez nekem fontos volt, mivel minden nap utazás közben rádiót hallgatok.
A driver problémámmal még nem tudtam foglalkozni.
Viszont kezdettől fogva probléma, és ezt az új firmware sem oldotta meg, hogy az otthoni NETGEAR routeren nagyon döcögősen megy a WIFI, nehezen kapcsolódik, és állandóan eldobja. A munkahelyi router ezt nem csinálja, az valami EDIMAX, ha jól emlékszem. -
Donald12
tag
Én megcsináltam a firmware frissítést, főleg az FM rádióval kapcsolatos változtatások miatt. Az eredeti leírásnak megfelelően, SD kártyára "update" mappa, abba a BIN fájl. Telefont újraindítani kamera+power gomb megnyomásával, kb. 1 perc alatt készen volt.
Azt még nem tudom, hogy mennyi előnye volt, de azóta szétvet az ideg, mert most valamiért nem talál drivert hozzá a WIN7, és így nem tudom szinkronizálni sem. Pedig ez idáig működött. Remélem rájövök valamilyen megoldásra, de ha valakinek valami ötlete lenne? -
Donald12
tag
A Nature módban ma reggel is frissítettem az időjárás jelentést, de ismét egész nap esett az eső a háttéren, miközben a valóságban egész nap sütött a napocska. Egyébként az időjárás értékek megfelelőek, csak a háttérkép nem követi a dolgot. Nincsen valakinek tapasztalata erről?
A Nature mód saját menürendszerén nem lehetne valahogy néhány ikont kicserélni? -
Donald12
tag
válasz
GuruZone #137 üzenetére
Én átállítottam, holnap tesztelem.
Tényleg vigyázzatok a SZERVIZ MENÜ-ben! Én kíváncsiságból beléptem a WIFI menüpontba, nem nyúltam semmihez csak BACK-el visszaléptem, de így is törlődtek az eddig beállított Internet kapcsolatok (otthoni router, munkahelyi router, stb.). Az itthoni routert újra beállítottam és működik rendesen, de azért csak óvatosan!És köszi a tippet, tényleg jó lenne ha lehetne így a hangerőn növelni.
-
Donald12
tag
Én végül a régi típusú Today képernyőt használom, a többi téma tényleg jópofa, de a témák testre szabhatóságának a hiánya miatt nem jönnek be. A Nature témánál egyébként sikerült beállítani az időjárás kijelzést, jól is működött kivéve azt, hogy a háttéren egyfolytában esett az eső, miközben szövegesen azt jelenítette meg, hogy derült idő van.
Ha átállítottam más városra, akkor jó volt, de Budapestnél mindig így mutatta. Ha valakinek lenne ötlete, lehet, hogy visszatérnék erre a témára, mert a régi Today képernyőt viszont nehéz ujjal kezelni, nagyon picik a feliratok rajta.
A multimédia részen annyi előrelépés történt, hogy feltettem egy normális zene / videó lejátszót, és elővettem a régi Sony fülesemet, így viszont nagyon jó lett a zenehallgatás! A rádió viszont továbbra sem tetszik, főleg a hangerő szabályzás hiánya miatt. Egy esetleges frissítés lehet hogy engem is érdekel majd ...
A fényképezőn továbbra is meg vagyok döbbenve, nagyon jó képeket csinál az eddigi mobiljaimhoz képest, pedig ez egyáltalán nem volt szempont nálam.Úgy emlékszem, hogy régebbről maradt egy USB-s szivargyújtós töltőm, majd megkeresem és kipróbálom.
Ja és az akku nekem napi 30-40 perc beszélgetés, kb. 1 óra zenehallgatás és jó sok nyomkodás mellett 2 napot bír. Szerintem ez elfogadható.
-
Donald12
tag
Sziasztok!
Három napja vettem meg, és egyelőre vegyes véleményem alakult ki. Kb. 3 éve egy Eten PDA-n már használtam Windowst, tehát nem teljesen ismeretlen. Most egy Samsung S5230-ról és egy Motorola V550-ről tértem át.
Néhány negatív tapasztalat.
A mai "újjal nyomkodós" trendet próbálta követni a WIN, nem sok sikerrel. Néhol mindenképpen szükség van a stylusra, nekem ez zavaró. Persze később, amikor már nem szöszmötöl az ember a beállításokkal, akkor valszeg kevésbé lesz szükség a stylusra, viszont a telepíthető programok általában igénylik. Szóval szerintem vagy ilyen legyen, vagy olyan, de ez a hibrid megoldás nem szerencsés.
Az előzőekben említett hangerő valóban lehetne több is, de még éppen elég. Beszélgetés közben a hangerő gombokra nagyon lassan reagál a készülék. A készlethez adott füles felejtős.
A multimédia funkciók botrányosak! A rádiónak nincsen hangerő szabályozója, és a készüléken lévőre sem reagál!?!?!? Ráadásul nagyon halk is! A zenelejátszó a media library -val együtt használhatatlan! 15 perces kínlódás után csak az intézőből tudtam egy-egy a kártyán lévő zeneszámot lejátszani! (cáfoljatok meg ha nincsen igazam)
A középső OK gomb funkciója teljesen értelmetlen, különböző szitukban a legváratlanabb dolgokat produkálja, így én inkább nem használom.
Az összeszerelés minősége lehetne jobb is, normál használat közben is gyakran recseg a készülékház.Azért vannak jó dolgok is.
A beépített témák jópofák, 4-ből biztosan mindenki ki tudja választani a neki tetszőt.
Az állapotjelző led nagyon hasznos, minden telefonba kéne (a nem fogadott hívásokat is jelzi).
Külsőre szép, legalábbis nekem tetszik, a kijelzővel sincsen problémám.
A kamerával szemben nem voltak nagy elvárásaim, de meglepően jó képeket csináltam vele.
A WIFI-n keresztüli NET bár kicsit lassú, de jól működik, nekem az Explorer is tetszik, de tényleg lassú kicsit. Célnak megfelel.
DUAL SIM.Összességében és ÁR/ÉRTÉK arányban mégiscsak jó vétel. A negatív észrevételeimmel majd próbálok megküzdeni, talán segítséget is kapok tőletek.
Ha valaki most gondolkozik a megvételén, kérdezzen nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Synology NAS
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged