- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz
kolopele #466 üzenetére
Jól tudod. Alapesetben érdemes ráhagyni a Windows-ra a kezelését.
Kivéve, ha kicsi partíción van a rendszer, és elfogyóban a hely, amely esetben átmenetileg(partíció bővítésig) akár 512MB-1GB-ig is le lehet venni, hogy azért minidump legyen, de már 4GB fölött érvényét veszti a régi ajánlás(min. RAMx1,5 - max. RAMx4).
Illetve HDD-n lehet még érdemes manuálisan fix méretet megadni neki, hogy kevésbé fragmentálódjon(persze csak ha nem eleve fragmentált a lemez). -
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #450 üzenetére
No igen, a te házadba fér elég venti, oda elkél a csatlakozó, meg a 2700-nak is valóban inkább kell a VRM, mint a 2400G-nek, bár annak is leginkább csak akkor, ha húzni akarod.
Nekem egy aprócska házban van, oda ezek nem voltak szükségesek, viszont más nem fért el az asztalon, ahol használva van(szüleim mindenes gépe).
Mondjuk egy pár hónapig ment benne a R5 3600-am is, gond nélkül, igaz húzás nélkül is...
Az AsRock már kikapaszkodott minőségben is a gagyi kategóriából? Nekem még nincs sok bizalmam benne... -
-
Kansas
addikt
válasz
kolopele #434 üzenetére
Nem kell ezeknek a kihasználásához a nertbankot feltörni... elég ha a local admin jelszavad lenyúlják, esetleg az iTunes-t ha van... vagy KeePass-t. Nem vagyok ITSec szakember, csak mezei szervermérnök, és ezek csak a legtriviálisabbak(jelszavakkal kapcsolatosak) voltak, aki ezzel foglalkozik, biztos tud mondani alattomosabbat ezeknél...
-
Kansas
addikt
válasz
<Lacy85> #424 üzenetére
Akkor mi a francért volt szükség átvenni az Intel fanboyok szóhasználatát?
Az hogy nem csináltál segget a szádból, azt jelenti, hogy téged eddig sem zavart ha pár százaléknyi előnyt "elpicsázásnak" meg "legyalázásnak" aposztrofáltak?
Általában én se szoktam hagyni hogy a szimpátiám(AMD, Ati) szabja meg, mit éri meg vennem, bár volt már rá példa.
Az elmúlt években felváltva volt AMD és Intel konfigom, mondjuk nVidiát rég vettem utoljára(azt hiszem, egy 6800GS volt az utolsó delikvens, előtte MX440, az első meg Riva TNT2), de gond nélkül ajánlok bárkinek, ha indokolt. -
Kansas
addikt
válasz
kolopele #423 üzenetére
Azt mondtam, annyért én veszek autót, a te autódról lövésem sincs...
Az adatlopás szépsége, hogy az esetek többségében nem vagy csak jóval későpbb értesülsz róla, és azt se feltétlenül fogod valaha megtudni, hogy milyen technikát használtak hozzá... a lassulást persze azonnal megérzed. -
Kansas
addikt
válasz
<Lacy85> #400 üzenetére
"A Ryzen 3600 meg gyakorlatilag féláron a földbe döngöli."
Azért mi se fanboykodjunk, 0-10% az nem "földbe döngölés", akkor sem, ha kb. konzisztensen a teszt összes szereplőjében, akkor sem, ha az Intel fanboy-ok évekig(főleg Ryzen1xxx/2xxx alatt, addigra olvadt ilyen szintre az előnyük) így hívták. Nem kéne másolni őket, ha akkor nem értettünk vele egyet, most ne csináljunk segget a szánkból.
Földbe döngölésről akkor beszéljünk, ha megvan legalább 20-25% különbség konzisztensen.
Ettől még szép teljesítmény, hogy az aktuális középkategóriás Ryzen elveri az előző generáció Intel top-kategória alját, lehet örülni neki(nekem is R5-3600-am van, nem véletlenül).
Kolopeléről régóta tudjuk, hogy highest-end fétise van, és valóban az i9 valamivel jobb a legtöbb, ha nem minden Ryzen 3xxx-nél játékban, még ha prémium áron is, nyilván nem fog rosszat mondani róla, még a végén buyer's remorse-ban kezdene szenvedni. Szivatja őt az Intel eléggé a biztonsági résekkel meg a lassító foltokkal(ha felteszi őket, azért, ha nem akkor meg azért), még mi is szívjuk a vérét?
Ha nem sajnálja a rá költött pénzét, használja egészséggel, én annyiért amennyibe a konfigja(az adatlapja alapján) kerülhetett, inkább autót veszek - kinek-kinek a maga preferenciája szerint. Cserébe én megelégszek 1080p/1440p játékkal a 4K helyett. -
Kansas
addikt
"azt például hova rakod, ha ugyanolyan órajelen csökkentem a ram feszt, sp-ben több lesz a pont? és nem mérési hiba, 5x lefuttattam, több"
Ha GPU-ról lenne szó, csuklóból azt mondanám, hogy a kisebb fesz miatt csökken a fogyasztás/fűtés, így feljebb tud a GPU turbózni.
Viszont a VRAM tudtommal nem alkalmaz dinamikus turbót, hanem van egy idle és egy load értéke, azok közt váltogat... egyébként hány %-kal lett több?<spekulációs agymenés: on>
Esetleg a hűtés lehet az oka: ha annyival hidegebb lesz így a RAM chip, hogy a hűtés több hőt tud elvonni a GPU-ról, mert a RAM-ról nem kell. De ez apró pici jelentéktelen különbséget indokolhatna csak, és lövésem sincs, milyen kártyád van, milyen hűtővel, lehet hogy elvben kizárt az egész...
<spekulációs agymenés: off> -
Kansas
addikt
Csak épp 36Hz alatt úgy műlödik, mint az LFC az AMD-nél...
A panelnek Gsync-nél is van minimum fizikai frissítési értéke, a GSync is csak azt csinálja, hogy duplázza/triplázza/... a frame-eket, hogy a minimum értéket elérje, épp úgy, mint az LFC.OK, nem minden FreeSync kijelző tud LFC-t(kell a megfelelő méretű range), de az újabbak tipikusan igen, és azok is túlnyomó részt Gsync ár alatt vannak.
-
Kansas
addikt
válasz
Solicidium #351 üzenetére
Ugyanaz a két GPU, csak az RX580 magasabb órajelen jár, ahhoz igazodó feszültségértékekkel, és ezekből fakadó megnövelt fogyasztással. Nekem az előző kártyám egy Nitro+ RX480 volt, ami RX580 órajeleken ment gyárilag(az első batchból volt - SKU: 11260-01, a későbbiek alacsonyabb órajeleket kaptak), és a Sapphire hivatalosan 225W-tot adott meg fogyasztásra...bár az azóta újradesign-olt weboldalukon ez az érték már nem szerepel...
Tehát a válasz alapvetően igen, az a fő különbség, hogy RX 580-at még kapni újonnan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest