- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rhino666
addikt
válasz
<Adamsky> #90 üzenetére
Itt arról van szó, hogy valakinek túl nagy a 4" fölötti kijelző, ami feltételezi, hogy a 4" melletti befoglaló méret az ami valójában túl nagy, nem kényelmes egyeseknek. Ez eddig csak szövegértelmezés. Feltételezem hogy ha valakinek a 4,3" túl nagy, akkor hiába adnak ki 4"-el egy olyan készüléket amibe fizikailag beleférne egy 5"-es képátlójú kijelző is (hatalmas kávákkal), az se lesz kényelmes.
Amit próbálok átadni a mondókámmal az az, hogy egy képátlóhoz képest optimális méretű, 4"-es kijelzőjű készülékházba nem lehet belepasszírozni úgy csúcshardvert, hogy ne legyen probléma az akksival és/vagy a melegedéssel. Függetlenül a vastagságtól.
Tehát kiadhatnak csúcshardvert 4"-es kijelzővel, de ha már úgyis olyan nagy lenne a káva az alaplap és az akksi miatt, akkor már miért ne rakjanak bele egy 4,3"-es kijelzőt vékonyabb kávával?!
Akinek a 4"-től nagyobb készülékek nagyok, ott a probléma úgyis az, hogy a hüvelykujj nem éri el kijelző a túlsó sarkait biztos fogás mellett. A kis kijelző nagy kávával úgysem alternatíva a számára.
Azért kíváncsi lennék az áthidaló megoldásra, mert ezzel nagy (és látszólag fontos) dilemmát oldanál meg...
-
Rhino666
addikt
válasz
<Adamsky> #88 üzenetére
Senki nem mondta, hogy ez 4"-es.
A vitatéma indító hozzászólás még 4"-es méretről szólt. Én erre azt állítottam, hogy 4,3" alá nem lehet menni csúcshardverrel amit alá is támasztottam. Akkor miről is megy a vita ha tényleg itt is 4.3"-es a csúcshardver, vagyis ez is csak engem igazol?
Asszem most én nem értelek. Ezzel most mit is akartál mondani?
Idéztem mástól és reagáltam rá.
Mi vagy te? Valami "szuper talent" hw mérnök / fizikus?
Eltaláltad. HW mérnök.
(#87) Bambalazs:
Csak hogy mivel az alaplap egy NYÁK (2 dimenziós nyomtatott áramkör), a 4,3"-es telefon térfogata (az az 3 dimenziós kiterjedése) fix, egyforma alaplapméret mellett ugyanazt a térfogatot háromféleképpen lehet elérni 4"-en: vastagabb kiterjedés (ez a NYÁK 2 dimenziós mivolta lehet nem működik), nagyobb szélesség/magasság (innentől már nem 4"-es, hanem 4,3"-es), vagy fizikailag kisebb akksi (itt meg az a probléma, hogy estig se bírná)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest