- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Kedves "hw mérnök"!
Had kérdezzek valamit. Tudod mit jelent az, hogy befoglaló méret? Ha igen, akkor be kell lásd, hogy szinte mindegy, hogy 4"-ről vagy 4,3"-ról beszélünk. Mert sajnos, -- mint látni fogod -- nem feltétlen ez szabja meg a készülék valós méreteit.
Itt van egy szemléletes példa: Xiaomi MI-2s vs. Samsung I8190 Galaxy S III mini.
Kérlek vess egy pillantást a kijelzők méretére, utána készülékek méreteire (ebből adódik a befoglaló méret), végül pedig a SoC-ra. Hmm... érti? Én csak egy mezítlábas programozó vagyok, de az egyszerű számadatok alapján én igenis azt látom, hogy lehetséges a dolog, csak akarni kell(ene). -
<Adamsky>
nagyúr
Én kezdem feladni ...egyszerűen nem akarod érteni a dolgot, mert a végén mi kiderülne, hogy nincs igazad. Ugye? Az előd is, és az új M2S is 4,3". Senki nem mondta, hogy ez 4"-es. Más kérdés, hogy olyanok a befoglaló méretei, amibe más neves gyártó csak 4"-okat pakol.
"... amit meg lehet csinálni 5"-ra, azt meg lehet 4-re vagy 3.5-re is..."
Asszem most én nem értelek. Ezzel most mit is akartál mondani?
"A fizika sajnos nem így működik, nekem elhiheted."
Mi vagy te? Valami "szuper talent" hw mérnök / fizikus?
-
<Adamsky>
nagyúr
"Na meg kíváncsi lennék a melegedésére ..."
Igaz ez az előd, de ez sem volt "piskóta".
Innen a PH!-ról: "Pozitívum továbbá, hogy masszív terhelés mellett sem tapasztaltunk melegedést..." és "... az üzemidő átlagos ..."És a kegyelemdöfés. Létezik hozzá 3100 mAhs akksi + hátlap. Így persze nem lesz oilyan trendi lapos, de én pont le sz@**m.
-
<Adamsky>
nagyúr
Ettől a határtól elég messze vannak a gyártók. Ezt itt már előttem többen is alátámasztották komoly példákkal. De hozok én is egyet:
Xiaomi M2S: Qualcomm Snapdragon 600 @ 1,7Ghz, 2GB RAM, 4.3-inch 720p -> Antutu-ban 25,913
.. és a méretek: 126 x 62 x 10,2 mm -
<Adamsky>
nagyúr
"... nehéz belepasszírozni ..."
Miért is? Akkora nagy a proci, hogy 4" alá nem fér be?
Nem hiszem. Az tény, hogy manapság egész megdöbbentő módon nem foglalkoznak a készülék valós méretével. Az emberek pedig ezt hajlamosak elnézni a gyártóknak. Nagy kijelző? ... hát ..., ez akkor ekkora.
Vannak persze üdítő (de sokszor beszerezhetetlen) kivételek. Ilyen a kedvencem a Moto Razr M. Nézz utána, hogy mekkora, és mi van benne! Igaz, ez egy 4,3"-as, de alig nagyobb, mint a 3,7"-es Desire-m. -
<Adamsky>
nagyúr
"A HTC-t ne írjuk még le ennyire. Ha jól tudom még csak esett a nyeresége nem pedig veszteséges."
Talán igaz, de olyan zuhanórepülésbe vannak, hogy csak na! És hiába van egy jó telefonjuk, ha az szinte csak papíron létezik, mert nem lehet kapni. Van egy-két nevetséges, de igen drága belépő modelljük, és azon kívül nem sok semmi. Droid-os vonalon legalábbis. A "One S"-nek nagyon kéne már egy utód. A brand építés pedig olyan mintha számukra tök ismeretlen lenne. Nevezgetik össze-vissza a telefonjaikat. Csak az tudja, hogy melyik hol helyezkedik el a termékpalettán, aki napi szinten követi az eseményeket, vagy nagyon komolyan utána olvas. Én sajnálnám, ha eltűnnének, mert nekem is még egy Desire-em van, amit lassan szeretnék lecserélni, de nem minden áron ...
+1
SuperMario -
<Adamsky>
nagyúr
"Kivételesen ez igen is lehet racionális választás..."
Ja, ez egy igazi nagyi telefon. Mi a bánatnak ilyen felbontás mellé ekkora kijelző?
Ezt a Desire-m is tudja, csak 3,7"-en.
Egyébként kezdem feladni a reményt, hogy 4" környékén kihozzanak egy modern (!) telefont. Egyszerűen túl nagy macera a gyártónak, és még a végén kénytelen lenne olcsóbban adni mint azt aktuális "csillagrombolót". Ezért lesz (komoly összegbe mernék fogadni) az SGS IV mini is egy túlárazott és erősen butított készülék (akárcsak az elődje).zombinyul
"Egyre jobban remélem hogy valaki kiüti őket a nyeregből..."Ugyan ki? A HTC az életéért küzd, a Sony meg sehol sincs. Talán majd ... valamelyik kis kínai cég esetleg a Moto a Google-al. A Samu most azt csinál, amit akar, és azt ad el amit akar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest