- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- CES 2025: A headset, ami megmentett egy házasságot
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integrale
veterán
S7 hátulja ragasztott, ráadásul egy jól összerakott telefon, jó anyagokból, és nem mondtam a Samsungról, hogy recseg, még csak nem is gondoltam rá.
Arra utaltam, ami egyébként biztos le is esett neked, hogy általánosságban az ilyen egy darabból álló telefonok, jobban összerakottak, mint a többől, de házilagosan nem szétszedhető társaik, ugyanis arra kérdeztél rá, hogy jelent-e nekem pluszt.
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
Integrale
veterán
Szó sem volt arról, hogy prémiumabb-e vagy sem, számomra összerakottabb érzést kelt, és nem alaptalanul, lásd 930, G2, stb stb, csak, hogy kettőt említsek amivel dolgom volt, és az itt elhangzottak szerint unibody (nem egyik sem az), és gagyi a recsegő, nyöszörgő, üreges hátoldal.
Szóval számomra plusz, de alapvetően nem erről volt szó, hanem arról, hogy helytelenül használják a kifejezést.
Az IP68 pedig inkább akarás kérdése, mintsem építésmódé."Bad reklám is reklám too"
-
Burt1793
veterán
válasz Integrale #20 üzenetére
Az unibody-ság neked plusz? Vagy prémiumabb? A telefonoknál a nem szétpattinthatókat hívják így. A lényeg, hogy az IP68-at tudja, por nem megy bele, míg az iphone unibody háza ezt nem tudja. Szerintem a négyes iphone-t is unibody-nak hívták már, de pl a Lumia 930-at is, az se az.
-
WinstonWolf
senior tag
Szerintem abba ne menjünk bele mire jó a Samsung Prémium garanciája... Ha gondolod itt egy példa erre...
WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.
-
helixP
nagyúr
Megnézem, 20+ hsz, gondolom, na tanulok valami újat, vagy érdekeset a hozzáértőkről a Notetal kapcsolatban. Erre unibudy,nem unibudy...
[ Szerkesztve ]
-
mike710
aktív tag
Es ugyan miért baj szerintetek, hogy nem lehet otthon szét csavarozni. Pont erre van a Samsung premium garancia.
-
Szépek ezek a samsungok, csak ne kelljen megbontani. Elég nehezen lehet őket szét szedni ahogy olvastam.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Potrien
senior tag
Az utobbi pár évet nézve,egyre nehezebb szépen szerelni az új samukat!
Ennyi pénzért szépen csavarral bonthatónak kellene lennie szerintem -
Integrale
veterán
Szerintem hagyd, en mar elengedtem.
Annyiban igazuk van, hogy ha nagyon szigoruan vesszuk a szo jelenteset, akkor kb egy kavics lehetne csak unibody, de ehhez legkozelebb azok a keszulekek allnak, amiknek egy anyagbol all, illetve van marva a haza, mint az i5/5c/6, Lumia 800, 920 , HTC M8,9,10. Ahol egy darab anyag a telefon "kasznija", es abba van beillesztve az alaplap es a kepernyo.
Az aminek leveheto a hatlapja, de az akksi nem eltavolithato, meg a kozelebe sincs ennek.
Szoval van unibody, es kevesbe az, a Note 7 az utobbi.
Az meg igazabol teljesen irrelevans, hogy hogy ertelmezik azt, ami le van irva."Bad reklám is reklám too"
-
h4h01
senior tag
Hát, sztem egyet értünk, h nem értünk egyet! Te 2 külön dologról beszélsz..Attól mert az antennacsík megtöri a fémet, az attól még egyetlen, nem megbontható, nem szétszedhető készülékház marad..Maximum széttörni, szétfeszíteni tudnád (mondjuk azt sem könnyen)..Ellenben az S7, Note 7 nincs egy darabban, ennyi, ott ragasztóval ILLESZTIK össze a hátlapot, a kerettel..Részemről ennyi!
-
RaveForce
veterán
+1! Az unibody szoszerint ertelmezve egy delibab... ennyi...de ezen igy osszeveszni...
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
draco31
veterán
Nem látom miért lenne nehéz levenni a hátlapot. Hajszárítóval kell nekiesni, és kész.....
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
doooo
veterán
Te se érted mit írsz... egyszerűen lehetetlen szószerint érteni az unibody házat. iPhone és HTC esetében sincs olyan, hogy egyetlen darabból állna a hátlap, meg még a telefon oldalai is. Pláne a híres hírhedt antenna csíkok jelenlétében, amik ugye műanyagból vannak, tehát már a startban meg van szakítva a ház fém része, és ha ettől még csak egy darabban van az egész, az csak a ragasztás/olvasztás/heggesztés és egyébb műveletek miatt van. Amíg nem egy anyagból van az egész ház, addig csak egy kifejezés, egy szépen hangzó marketingfogás az unibody szó, ami nem írja le a valóságot, csak szépíti. Mellesleg sokan a "megbonthatatlan" készülékekre mondják ezt, függetlenül hány darabból van, mint itt a cikkben is. De ha más se érttette meg veled, akkor biztos én is a falnak beszélek, de semmi gond.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz Integrale #11 üzenetére
Ne magadból indulj ki. Egy són lovagolsz, mert azt hiszed ettől leszel okos. Minden hülye tudja mit jelet, csak nem a jelentésének megfelelően szó szerinti fordításban használják. A 2 általad említett telefon test sem egy darabból áll. Tényleg csak hozzászólásra gyúrsz. Mondjuk nem volt nehéz rájönni kik ilyenek.
-
Integrale
veterán
Rosszul tudod, semmi baj.
hozzászólásgyűjtésre ez a poszt (is) jó lesz neked.
"Ezenkívül még arra is, aminek a hátlapja cserélhető, de nem lehet az akkut egy mozdulattal eltávolítani."
Lassan ott tartunk, hogy igazából minden telefon az.[ Szerkesztve ]
-
h4h01
senior tag
Integrale: Igazad van! Szerintem is sok esetben hülyén használják ezt a szót..Nem tudom miért..
Unibody azt jelenti, hogy kijelzőt leszámítva (az nagyrészt mindegyikben cserélhető) a készülékház egy darabból van szvsz..A Note 7-nél ott a Hátlap, meg ott a "Keret" része, amin a bekapcs, hangerő gombok vannak..Ez 2 darab..A HTC 10-nél van egy készülékház, és pont! Iphone 6-nál szintén egy darabból van a készülékház..
Amúgy szerintem keverik a speckó szerszám nélkül nem szétszedhető, és a unibody szavakat vagy nemtom mi ennek az oka
Mind1 én így látom azt cső..Számomra se a Note 7, se az S7 nem unibody..
[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
Oktass ki, aki csak a szó szerinti fordítást veszi alapul. A telefonoknál arra értik, aminek a hátlapja, roncsolás nélkül nem bontható. Ezenkívül még arra is, aminek a hátlapja cserélhető, de nem lehet az akkut egy mozdulattal eltávolítani. HA nem tudnám a szó jelentését, akkor nem a Magyar megfelelőjét írtam volna válaszba. Hagylak is elmélkedni magadban, mert ez nehéz kérdés neked.
-
dz1989
senior tag
-
Integrale
veterán
Ha le tudja szedni a hatlapot (ami raadasul uveg), akkor mitol unibody? Tudtommal azt az epitesi modot nevezik igy, amikor egy anyagbol es darabbol all a telefon jelentos resze, mint az iPhoneok, bizonyos HTC-k stb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Kuponkunyeráló
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré