Galaxy blog: Elstartolt a Note7, mindjárt szét is kapták

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel alighanem készlethiánnyal fog a Samsung Galaxy Note7 értékesítése elindulni, nálunk is korlátozott számban rendelhető elő a hivatalosan szeptember 2-án polcokra kerülő eszköz.


[+]

Az első szerencsés piacokon ugyanakkor már mától megkaparintható az íriszleolvasós masina, így például az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Tajvanon vagy Dél-Koreában. Kínában jövő héten debütál a Note7, és minden jel arra mutat, hogy ott 6/128 gigabájtos változatban (is) elérhető lesz.


[+]

A szakma mindeközben gőzerővel teszteli, kínozza és bontogatja az S Pennel szerelt phabletet, és a szétszerelős/javítós cikkeiről ismert iFixit is hozzájutott egyhez az IP68-as por- és vízálló védelemmel ellátott phabletből. A unibody fémház ragasztása miatt nem kis ügyesség kellett a bemutató készítőjének, hogy a hátlapot, házi körülmények között, sérülés nélkül leemelje (mindez alighanem garanciavesztéssel jár).


[+]

Ez mindenképpen szükséges művelet a felhasználótól elzárt, 3500 milliamperórás telep cseréjéhez, amit az S7 edge akkumulátoránál könnyebben sikerült az iFixit csapatnának kiemelnie.


[+]

Közelebből szemügyre lehet venni a kételemes íriszleolvasót, a Sony IMX260-as kameramodult, a 4 gigabájtos Samsung LPDDR4 RAM modult, az amerikai piacon elérhető Snapdragon 820-as SoC-t és a Samsung 64 gigabájtos UFS 2.0-s belső tárolót.


[+]

A phablet szétkapása után az iFixit 10-ből 4-re értékeli a házi szerelhetőség nehézségét (1 a legnehezebb, 10 a legkönnyebb), amely egy ponttal jobb az S7 edge-nél, ám egy ponttal elmarad az S5 eredményétől (annak ugyebár könnyedén lepattintható volt a plasztik hátlapja).


[+]

Az összefoglalóban az oldal megjegyzi: az akkumulátor az alaplap megbontása nélkül cserélhető, az USB port leváltásához pedig ezúttal nem kell a megjelenítőt is szétszerelni. Az elő- és hátlapi üveglap törékenysége ugyanakkor precíz kezet és szerszámokat igényel, a QHD-s kijelzőt, házi körülmények között pedig szinte lehetetlen sérülés nélkül leemelni, ívelt kivitelezése miatt.

Azóta történt

Előzmények