- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Peterson_ #24 üzenetére
Biztonság szempontjából megértem a lépést, a többi gyártó réges-rég ezt csinálja én pl. eddig se értettem, hogy miért unlocked a bootloder, mert így kb. átjáróház az egész készülék biztonsági szempontból. A KNOX platformhoz meg végképp elengedhetetlen.
Azt is megértem, hogy a ROM-olók miért szeretik(unocked-et), hisz mérhetetlenül leegyszerűsíti az életüket. (Én HTC-n hónapokat várok egy HBOOT unlock-ra vagy tényleg ugrasztom a garit és HTCDev.)
Viszont azt simán bevezethetné a Samsung, hogy csinál egy unlockoló oldalt és kijelenti hogy azon keresztül nem jár készülék gari vesztéssel.Amúgy tudnál linkelni bármit ahogy Samsung oldalról van bárki aki megerősíti a gari vesztést? Enélkül bármelyik állítás valóban csak az urban legend kategória azért is vagyok ilyen bizonytalan. Eddig egy FB bejegyzést találtam a Szingapúri kirendeltségtől, hogy a készülék gari nem ugrik, de nyilván ez se mérvadó végső soron.
Van aki ezt konkrétan a Samsunggal végignyálazta? -
vicze
félisten
Jó de amíg Samsung oldaláról nincs hivatalos álláspont, addig a dolog kb. esti és vagy/vagy, hogy épp érvényesítik-e a garanciát vagy sem.
@Peterson_: Azért kérdezem mert utána olvastam, és tiszta is hogy a KNOX flag nem visszaállítható, de attól még mag a készülék igen. A HW-s változtathatatlanság csak a flag-re vonatkozik.
De azt konkrétan sehol nem írják, hogy a gari ugrik.
Ha a Samsung nem foglakozott eddig a ROM-olókkal miért tenné ezután? Azt is megértem, hogy vannak egyedi estek amikor erre hivatkozva megvonták a garanciát, de azt már nem feltétlen vagyok benne biztos, hogy jogosan tették. Ezért lenne jó a Samsung hivatalos álláspontja. -
vicze
félisten
Mivel sok értelme úgysincs a cikknek akkor Offolok kicsit.
Azt magyarázzátok már el, hogy mi a baj a KNOX-szal illetve miért gondolja azt mindenki, hogy megváltoztatja a készülék garanciát?
A flag 1-esre állítása, ami semmit mást nem jelent mint, hogy a secure bootloder meg lett változtatva és innentől a nem biztonságos az eszköz. Igazából egy nagyon jó módszer, hogy biztonságossá tegyenek egy eszközt.Tudsz linkelni egyetlen kijelentést/nyilatkoztaot is hogy ez megsérti a készülék garanciáját? Mivel gyári állapotba visszaállítható így mitől sértené a készülék garanciát?
Hiába kerestem nem találtam semmilyen megerősítést, vagy cáfolatot Samsung részéről hivatalosan, hogy ez bármilyen formában is befolyásolja a készülék garanciáját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magisk
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- VoLTE/VoWiFi
- Háztartási gépek
- Synology NAS
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- iPhone 12 128GB, fekete és fehér színben, több db
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4359
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest