- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
#72042496 #70 üzenetére
Igen, akkoriban a 40K kicsit többet ért, mint most.
"Pár" havi ösztöndíjam volt. Amúgy én is szerettem a 9600XT-t. Mármint a harmadikat, a Sapphire-t (onnan a fórumos nevem vége is): HIS-ből belenyúltam egy RAM-hibás szériába, másodjára inkább ráfizettem a Sapphire-ra, csak legyen jó. A sors iróniája, hogy utána pár hónappal a vacak ventije beszart. Gariban cserélték a hűtést. Két hónapra rá megint beszart.
Akkor vettem rá egy Arctic Silencert. Az annyira bevált, hogy utána direkt ezeket vadásztam. Gyárilag a HIS IceQ szériára szerelték, de addigra annyira nem bíztam a HIS-ben.
(De ez 10+ év távlatából szinte már történelem.)
Ha igazán csendes, csúcsteljesítményű gépet akarsz, ami terhelve is (!) csendes, akkor nem marad más megoldás, mint a komplett vízhűtés (esetleg több körös a hatékonyság miatt), az meg nem áll meg 200K alatt. És akkor még keveset is mondtam.
Passzív VGA-m 2003-ban az FX5200-am volt: annyit is tudott (meg is utáltam az nV-t
). A GTX285 gyárilag nagyon csendes volt. Víz mellett tűnt fel, hogy van egy kis hangja: meghackeltem, hogy idle álljon a venti. Aztán egyszer úgy felejtettem: vitte az AC2-t passzívan, csak throttlingolt picit. Fura lett, hogy akadozik néha: szerencsétlen GPU 100 fokos volt? Kibírta szerencsére azt a jó negyed órát, mire rájöttem. Aztán levizeztem: öröm és bódogság.
És azóta is: a VGA az egyik legnagyobb hőtermelő, amire viszont nem nagyon lehet TRUE méretű bordákat aggatni (eltekintve néhány "beteg" modtól), így kézenfekvő, hogy vizezni kell, ha a fogyasztást nem lehet lenyomni. Csúcskategóriában meg nem lehet. Középben esetleg: értem, hogy azt várod.
-
DigitXT
félisten
válasz
#72042496 #61 üzenetére
PCI-e nélkül hogy tervezed beépíteni az alaplapba? Persze tudom, külső tápra
gondoltál - régen már egy 9800Pro-nak is kellett a táp, míg a 9600XT-nek nem.
(Az egyik ~40K-ba fájt, a másik meg ~60K-ba 2004 környékén: az egyikre volt
pénzem, a másikra meg nem; és már a 40K is nagyon "fájt" diákként. Viszont
megnyugtattak, hogy a 9800Pro-t úgysem tudnám használni a Codegen-nel...)Szóval a csúcskategóriában talán túl nagy elvárás, hogy ne legyen külső táp...
Ezek a vízhűtéses "szörnyek" meg nyilván nem a középkategóriába neveznek.Amúgy a GTX960 pont tud "félpasszív" módot: terhelés nélkül ventiket leállítja.
(Terhelésen gondolom nem véletlen van szüksége a légáramlásra annak sem.) -
DigitXT
félisten
válasz
#72042496 #58 üzenetére
Kérdés, hogy ehhez a nagy fogyasztáshoz lesz-e kellően nagy teljesítmény is?
Mert ha igen, akkor egy gyári vízzel pont ki lehetne ütni az nV csúcskártyáit.
És ha nem hangos, akkor nem sok embert zavar*, hogy amúgy sokat fogyaszt.*: eddig sem a "környezettudatosság", inkább az üvöltő gyári léghűtők fájtak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest