Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz DigitXT #78 üzenetére

Volt idő amikor bika gépet építettem kétkörös passzív vízzel (még a HDD-n és a RAM-on is blokk volt), ólombetétes vastag szigeteléssel (a szivattyúk hangja és az elektromos zörejek ellen), Tygon csővezéssel, saját tervezésű vörösréz elosztókkal, stb. Volt itt minden amit akarsz, valami 500 ezer pénz elment rá. Itt van róla egy kép is. Beüzemelni sosem sikerült, mert az első bekapcsoláskor tönkrement a VGA és azt hiszem az alaplap is. Utána elegem lett és eladtam mindent.

Most már előbb telepíteném át az egész gépet egy külön szobába minthogy vízhűtést építsek rá. De szerencsére tehetem a hifi rackra is egy HTPC házban, mert a GTX 750Ti-t léggel sem nagy kaland szinte némán lehűteni, nekem pedig ez a kártya is elég lesz egy jó ideig. :)

törölt tag

válasz DigitXT #65 üzenetére

"Szóval a csúcskategóriában talán túl nagy elvárás, hogy ne legyen külső táp..."

A skála teteje az más, amit fentebb írtam (PCIe tápcsatlakozóra gondoltam, igen) én is inkább a középkategóriában tudnám idővel elképzelni.

"Amúgy a GTX960 pont tud "félpasszív" módot:"

Szerintem ezt a teljes 9-es sorozat tudja, illetve az összes Asus Strix. Nekem is ilyen van. :) Halkak a ventik, de játékből kilépve azért hallom hogy pörögnek. Azt még vegyük hozzá hogy nekem a minél csendesebb gép a mániám.

"régen már egy 9800Pro-nak is kellett a táp [...]"

Nekem akkoriban szüleim vették a gépet, egy Sapphire 9600 Atlantis volt benne. A nagysikerű Sulinet program keretein belül úgy emlékszem, 40 ezer forintba került, és ez valami horror összegként él bennem. Hú, de szerettem ezt a kártyát, megindult rajta a Blade of Darkness meg a Need for Speed 4, régi szép idők. :)

törölt tag

válasz DigitXT #59 üzenetére

Elhiheted hogy engem sem a villanyszámla foglalkoztat, hanem hogy a középkategóriában elérik-e/túllépnek-e a Maxwell hatékonyságán. PCIe csatlakozó nélküli passzív kártyákat szeretnék látni, GTX 960 körüli teljesítménnyel. Nyilván nem azt várom hogy most majd ilyenek jönnek (főleg hogy ha jól tudom, HBM egyelőre csak a felsőházban lesz), de szeretném látni hogy efelé haladunk.

Új hozzászólás Aktív témák