- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze, hogy nem. Ezért van a hővédelem 110-120 foknál meghúzva. Azt még biztonságban túlélik a termékek. Bár az AMD kártyáiban ez a védelem sosem aktiválódhat, mert a PowerTune és a belső túlterhelésvédelem valós időben kezeli az órajelet, vagyis a kártyát lehetetlen a magas hőmérséklet miatt kifagyasztani.
Forrás: [link] A szenzoros mérés szart sem ér, mert az egy szoftveres mérés. Ezért nincs a tesztjeinkben hőmérsékletes összehasonlítás, mert nincs megfelelő hardverünk erre. A szenzoros érték pedig még egyazon kártyáknál is tévedhet +/-20 fokot.
Éppen a szomszédnak van ilyen GTX 460-ja. Mérés szerint 45 fok terhelve, de olyan forró, hogy hozzá nem lehet érni. Idle-ben 15-20 fok a GPU (25 fokos szobahőmérsékleten).BIOS-ban lehet korrigálni ezt, de a hardveres védelem úgy sem a szoftveres mérésből dolgozik, így a probléma csak esztétikai kellemetlenség. A hardver tökéletesen működik ettől.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A VRM jól tenné, ha nem menne 100 fok főlé, mert a szilícium még kibír 150 fokot, de a VRM és a nyák már nem. Bár a HD 6970 annyiban kedvezőbb, hogy digitális PWM-je van, ami látható a hőtérképről, hogy alig melegszik. [link]
(#312) Oliverda: Hülye deeplink védelem. Most már jó.
-
Oliverda
titán
Nem süketülsz meg. Pont olyan hangos a hűtése mint az 580-nak. Ráadásul ez is kinyomja a házból a meleg levegőt, aki pedig nem nyalogatja a bordát vagy a GPU-t menet közben annak nem fog hátránya származni a magas hőmérsékletből. Akit pedig zavar a tudat annak vannak ill. lesznek alternatív megoldások.
Amúgy csak csendben jegyezném meg, hogy tuning mellett egy nagyobb terhelésnél az alaplapi mosfet-ek hőmérséklete is simán eléri ezt a szintet vagy még akár meg is haladhatja. Bár nem mintha ez ártana nekik mert ez még simán belefér a normál üzemi hőmérséklet fogalmába.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én csúsztatok. Jelen esetben én hoztam hivatalos mérést egy neves oldalról.
Miközben te dobálod a számokat, úgy hogy HD 6970-ed sem volt még. Ennyire ne érvelj jól, mert nem tudom hova tenni, az általad közölt nagy mennyiségű tényhalmazt.
Hoztam hőtérképes anyagot. Ez a legjobb ebből a szempontból, mert tökéletesen mutatja, hogy melyik kártya melegszik jobban.
Mérést valszeg szoftveresen csinálják az említett oldalak. Ez nem szoftveres.
GeForce GTX 580:
Radeon HD 6970: -
Abu85
HÁZIGAZDA
Aki nem szereti a 90 fokos GPU-t, az eleve nem vesz felsőkategóriás kártyát. Nyilván ez felhasználói döntés kérdése. Természetesen lehet a jobb fogyasztás/teljesítmény mutató mellett is voksolni, erre is választ ad a cikk.
(#299) priti: Ez egy másik előnye a HDMI 1.4-nek. De ettől HDMI 1.4 alatt te nem fogsz 3D-s Blu-ray filmet nézni. Ezen nem tudsz változtatni. Lehet rá mondani, hogy marketingfogás, de ez van.
Nyilván kellett egy szabványosítás a 3D-s tartalmakhoz, amit a HDMI 1.4 biztosít, hiszen egy ilyen csatival szerelt kártya és TV vagy megjelenítő biztos, hogy üzemképes lesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ennyire van kalibrálva a rendszer. Ha nem szeretnéd, hogy ennyin menjen, akkor ott a PowerTune. -10%-on szinte nem látható a lassulás.
Nyilván a GTX 480 300 wattot fogyasztott, nagyon hangos volt, és alig volt mögötte teljesítmény. Nézd meg a GTX 580-at. Ugyanannyit fogyaszt, de már kisebb a hangja, és nagyobb a teljesítménye. Senki sem károg. -
emmm
őstag
-
-
grunge
addikt
Pontosan, mindneki döntse el maga! Ezeket pro/kontra szőrszálhasogatásokat a fícsörökkel már máshol is furcsáltam és eléggé viccesnek tartom
Nálam pártatlanabb embert úgysem nagyon találni..mindíg a rendelkezésre álló pénzösszeg és az érte kapható portéka összhangja számomra a lényeg. Épp ezért volt már ati-m is, és lesz is még szeritem
#126) Lauda : így van, ez igaz-igaz
Aki olyan játékokra hajt, az vegyen is nv-t, ott pozitívum
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A jelen a Windows 7, és a technológiai újítások. Használja 15 darab játék a DX11-et, és még hét biztosan készül. Arról sajnos nem tudok, hogy az NV mennyit készít, de ők is hozhatnak új DX11-es címeket. De a kedvedért, ha lesz valami olyan DX9-es játék, ami tényleg megterhelő, akkor berakjuk.
Igen ezek a kártyák már szeretik a memória-sávszélességet. Ezért is van melléjük rakva 5+ GHz-es GDDR5.
Mivel a PowerTune alatt bármilyen valós idejű fojtást beállíthat az AMD, így nem kell törekedni a letiltásokra. A TSMC kihozatala már nagyon jó, alig van hibás chip a 40 nm-es node-on. Az NV is teljes lapkát hoz ki az óriási GF110-ből. Az órajel is lényegtelen belőhetik 900 MHz-re, aztán majd a PowerTune oda állítja, ahol jó. Ez abból a szempontból előny, hogy ha nem működik a CF, akkor megadható a kártyának, hogy az egyik GPU tekerjen, és akkor aztán adjon bele mindent 900 MHz-cel. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Én a Dirt 2-ben is láttam a különbséget. A DX9 homályosabb volt, mint a DX11. Nyilván precízebb a post process. A víznél rögtön látszott, hogy mélyebbek a hullámok, továbbá a kocsinak volt önárnyéka. Az F1 2010-ben is látszik. Bár ott inkább teljesebb az érzés. Szebbek a színek, szintén élesebb, és jobb minőségűek az effektek.
Nem tudom mennyi DX9-es játék jelent meg, de úgy gondolom, hogy a jövőt nem a múlt API-jaival kell szemléltetni. Amit viszont bőven látni lehet, hogy a DX9-es játékoknak semmi problémájuk ezekkel a kártyákkal. A Just Cause 2 azért van a tesztben, mert az NV javasolta. Mivel kedvelt és szép játék, mi is javasoltuk magunknak.Lehet, hogy egyszer kikerül, de egyelőre nincs baj vele. Még nem beszéltünk arról, hogy a jövő évi frissítésnél melyik játék megy és melyik jön. A Dirt 2 valószínűleg leváltja az F1 2010, ez ami biztosnak látszik.
Sajnálom, aki még XP-t használ. A Windows 7-re készül el minden friss dolog a gyártói támogatásból. Használhat bárki XP-t, de ne várd el, hogy mi a múltban ragadjunk.
Őszintén gratulálok nekik.Mi a felsőkategóriában továbbra is szeretnénk a VGA-kat leterhelni. Ahol nem jelent terhet a 8xAA ott az lesz. Ahol teher vagy valami akadálya van ott 4xAA van. Láthatod a tesztelt játékoknál. pl.: Crysis, AVP, BF: BC2, mind 4xAA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Már 15 darab DX11-es játék van a piacon, és még hét fejlesztésről tudok, amelyek a következő év első felében esedékesek (legalábbis az előzetes megjelenési dátumok szerint).
Miért ne adna képet a kártyák teljesítményéről? Szinte minden játékstílusból van egy játék a tesztben. Sőt igyekeztünk kedvelt programot választani. A 8xAA meg nem értem miért zavar? Ha a kártyáknak van elég ereje ehhez a módhoz, akkor, miért ne kapcsolnánk be? Mindkét gyártó támogatja az eljárást.
Szubjektív, hogy kinek mi tetszik, de DX11-ből jelenleg a legjobb az F1 2010, személyes véleményem szerint. Jelentős különbség van a DX9 módhoz képest. A játék még nincs benne a tesztben, de valszeg felváltja a Dirt 2-őt, hiszen ugyanaz a motor.
Ha a jövőre vagy kíváncsi, akkor a Deus Ex: Human Revolution nagyon szépen használja a DX11-et, kaptam már belőle pár technikai anyagot.(#109) kenwood3: Mert nem játék.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az LP2 esetében nem tudjuk, miért fut a Radeon DX11-ben gyorsabban egy GeForce Device ID-vel. Amíg erre nem kapok választ a fejlesztőktől, addig nem szeretnénk ezt boncolgatni.
A lényeget ez a teszt mutatja: [link]
A DX9-nél a Radeon és a GeForce x-et teljesít, míg DX11-ben a GeForce pusztán a váltástól gyorsul, addig a Radeon lassul. A programkód nyilván ugyanaz, mint DX9-ben. Ami érdekes, hpgy a Device ID átírásával a gyorsulás nálam ugyanúgy megvolt, pusztán a DX11 aktiválásától.
Szerintem erre sosem kapok választ, így sosem lesz tesztben a tesztprogram, ami annyira nem gond, mert a játék finoman szólva is fos. Egyjátékos módban végig se lehet vinni, ami szerintem űbergáz kategória egy olyan előd után, mint az Lost Planet.Mivel DX 11-es gyorsítókról van szó, azt szeretnénk tudni, hogy DX11-ben hogyan teljesítenek. Főleg, hogy DX11-re jönnek a játékok. A DX9-ben nem lehet normálisan mérni, mert sok játékban az AA sem aktiválható vagy hibás eredményt ad, illetve a Radeonon van lehetőség MLAA-ra, de a GeForce-on még nincs.
Semmi gond szerintem a 8xAA-val. Amíg a kártyák tudják, és felsőkategóriás kártyákról beszélünk, addig a lehető legnagyobb terhelést szeretnénk rájuk sózni.(#100) Dano58: Pontosan azért mert bugos. Bennem felmerült egyébként, de túl nagy előnye lenne a Radeonnak a 2 GB VRAM miatt. Ráadásul eléggé rétegjáték. A tesztjátékok összeállításánál pár szabályt követünk. Az első és a legfontosabb, hogy legyen minimum DX10-es módja. Ezután ugyanaz a kód fusson mindkét gyártó hardverén. Majd legyen jó játék (értsd jó értékeléseket kapott/kedvelt), vagy egy olyan motort használjon, ami meglehetősen jó adottságokkal rendelkezik, és potenciális licenszelési lehetőség a fejlesztőknek. Mindezt szem előtt tartva próbálunk a stílusokban is mindenki kedvére adni. Egy autóverseny, egy stratégia ...
(#103) kpetyke: Látod, nem is olyan nehéz dönteni, csak számolgatni kell, és egy fontossági sorrend sem árt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
PowerTune. 4. oldal.
Szerk.: Nem kell aggódni, megoldják. Nézz két HD 6950 CF-et. Az csak 10-15 wattra van a 300 wattos határtól.(#95) kpetyke: Nálunk más játékok vannak. Például, mi nem tesztelünk UE3-mal, mert minden kártya tud 60 FPS-t. A Far Cry 2 is lecseréltük az Avatarra a modernebb Dunia motor miatt. Továbbá mi a DX9-es játékokat hanyagoljuk, így DX11-seket raktunk a helyükre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest