- Milyen okostelefont vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drenadar
veterán
az a baj, hogy a legtöbb kérdésed tök egyéni. Mindenki máshogy használja, mindenkinek másra kell.
Nekem a mi4c eddig tökéletesen megfelel. gyors, és számomra elég az a 3000-es aksi, és csak egy simet használok a kettőből... nekem ez már a második xiaomim, én pl a mi3-nl nem használtam ki a 64 giga memóriát, most a 32-őt se teljesen, de a 16-os tuti kicsi lenne...
-
moco22
aktív tag
És kifizetrem....várom.
-
moco22
aktív tag
Egyre kíváncsibb vagyok a XIAOMI telefonokra. Megjártam már a Samsung Galaxy sorozatokat (1,2,3,4), az LG G sorozatokat ( pro2, 3,4).
Elveimmel ellentétes, ahogy olvasgattam az MI5-ről, a nem kivehető az akksija és nem bővíthető a memóriája.
Gondoltam, ha már lúd, legyen kövérkelegyen akkor a legnagyobb memóriájú, de sajna abban nem találtam fehéret.
Szóval innen rendelném meg: http://xiaomishop.hu/termek/xiaomi-mi5/
de előre utalással lehet, csak megrendelni.
Kérdés:
Akinek MI4-ese volt, mennyire elégedett vele?
Volt-e gondja abból, hogy az akksi nem kivehető?
Elég volt-e neki a választott tárhely?
2 simes?
Mennyire megbízható a xiaomishop.hu? Az előre utalásra gondolok.
Ha netán volt valakinek a felsorolt telefonjaim közül és most XIAOMI-t használ, mennyivel jobb vagy rosszabb tőlük?
A Samsung S4 még mindig meg van, mert őt nagyon szerettem, és még mindig egy nagyon jó kis kütyü, de ha bejön az MI5, akkor eladom és befektetem az árát. Remélem nem bánom meg.
Egyáltalán nem ismerem ezt a márkát, próbálom összegyűjteni Tőletek az infókat. -
ak76
senior tag
Én imádom a Xiaomi/MIUI-t,de a falra mászok olyan hülyeségektől hogy fekete 64Gb-s MI4-est lehetetlenség beszerezni,így,a bemutató után cirka egy évvel,ezért vettem OPO-t,és az utódja is megvan már az OPT személyében,a Full Hd mindenre elég,a 4Gb ram pedig még azon túl is..
ráadásul az árazása is full korrekt!
-
Tomi_Ohl
veterán
Nem igaz, mert 5-öt.
Gondolkodtál már azon, mennyi időt vesz el feleslegesen az életedből a töltőképernyők bámulása? Itt csak egyszer kell kivárni, utána már soha.
Vagy egy másik indok: 5.0 lollipop van rajta, tehát van memory leak. Itt nyugodtan leakelhet akár 2GB-t is, még akkor is tudsz majd normál szinten multitaszkolni. -
Dava
tag
válasz
Penguin95 #61 üzenetére
Z3C-t akartam venni eredetileg, de végül Mi4-et vettem.
Így van, telefonba nem raknak komolyabb hangcuccot, de király lenne ha legalább néhány modellből készülne jobb erősítővel, dac-kal szerelt változat. Én aztán nem fogok hozzá kötözni külső hordozható erősítőt és úgy mászkálni..
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Cyberpunk #55 üzenetére
Attól függ, milyen telefonban van az a 3GB. Ha maga a rendszer sokat eszik, akkor hamarabb fognak az appok újratölteni. Jó példa erre személyes esetem. Február környékén kétszer egymás után elrontották a MIUI frissítést, egyszerűen nulla multitaszking volt akkor. Részben ezért is váltottam lollipopra. Na most a jelenlegi 5.1.1-emen például 2-3x annyinak érzem a RAMot, egyszerűen olyan a multitaszking. Persze azóta MIUI-n is megint javítva lett, úgyhogy tervezek visszatérni rá (nem csak ezért, nagy a honvágy
).
Amúgy többek között erre elég a 4GB RAM: [link]
Persze az ilyeneken kívül mindenre elég a 3GB, de még a 2 is. -
Dava
tag
válasz
Penguin95 #59 üzenetére
Igen, majdnem az lett Mi4 helyett
Végül a kíváncsiság nyert a Xiaomi meg a MIUI iránt.
Egyébként van már hasonló moduláris telefon. Vagyis előrendelhető. Nekem külön tetszik a HiFi verzió, végre gondolnak a vájtfülűekre is (bár én nem vagyok az, de egy 192kHz DAC-nak meg valami jobb erősítőnek nagyon örülnék a telefonomba). Bár ez lehet kamu, vagy sose gyártják le valójában.
-
Dava
tag
Igen, sajnos az érthető, hogy lépést kell tartani, QHD-t a népnek, mert sokan arra vevők. Ha átlag lackó azt látja, hogy ebben FHD van, abban meg QHD, akkor azt fogja választani. Az a baj, hogy ezt az egész spec versenyt maguk a gyártók kezdték, most meg már nem lehet visszafordulni, mert akkor elpártolnak az emberek.
Ha valamelyik gyártó tervezne egy használható telefont, jól optimalizálva az androidot hogy kevesebb vassal is szépen fusson és emiatt az üzemidő is nőjön, kihagyva felesleges akksiszivattyúkat (mint QHD), plusz méretre is használható legyen (értsd: ne tepsi, amin jó youtubozni, de telefonnak vicc, a zsebedbe lassan bele se fér), az üzletileg nem lenne túl jövedelmező.
3-4 éve 3.7'' telefonom volt (Defy) és jól megvoltam, hol találsz ma ilyet?
Jó, egy kicsit nagyobb tényleg nem baj ha vékony a káva, mondjuk 4.3-4.6'' telefonnak tökéletes. Ma meg 5.0''-ra ráírják, hogy compact...
-
Fejvadi
nagyúr
Az a baj, hogy igazad van. Mi4-em nincs (S801), azt nem tudom mennyire melegszik, csak, hogy az Mi3 (S800) az jó. Az S810-ről meg sok jót még nem lehetett olvasni. A Mi Note-ban is S801 van, ezek szerint az is melegszik? A Mi Note Pro szintén S810. Az Mi5 is valószínű S810-t kap és melegedni fog. Ha meg visszafogják a teljesítményt, akkor minek az erős hardver? Felmérgesítem magam és veszek egy Mi4i-t.
Nekem is megfelelne az FHD, de most ez a divat, hogy QHD. Ha beleteszik akkor az a baj, de ha nem akkor meg jönnek, hogy vacak.
-
Cyberpunk
félisten
Nem tűnik rossznak a speckó alapján. Mondjuk részemről a 4 GB RAM erős kérdőjel okostelefonnál.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Penguin95 #44 üzenetére
Tudod, hogy szeretek számolni. Szerintem verjük le a rákon inkább.
(#45) Tomi_Ohl
Tomikám, ez a frakkos sarki totyogós, mindent kiforgat. Csak óvatosan vele.(#46) Dava
Abban S801 van és mi az S800-ról beszéltünk, meg arról, hogy S810 lesz az Mi5-ben és akkor vagy lefojtják a teljesítményt, vagy melegedni fog. Ha olyan lesz akkor veszek inkább kíváncsiból egy Mi4i-t. -
Dava
tag
Én Mi4-et használok év eleje óta, és igenis melegszik, érezhetően. Nincs is felrakva maxra a teljesítmény, azon a 'balanced' módon hagytam. Annyira nem zavar, de azért lehetne kicsit hűvösebb.
Kétlem, hogy ezen a SD810 fog segíteni...
Már csak ezért sem hiszem, hogy cserélnék Mi5-re, másrészt meg az 5-ös méret nekem nagyon határeset volt, nem értem miért kell ilyen nagyra csinálni a telefonokat. Ennél nagyobbat meg már tuti nem veszek.
-
drfedayn
tag
válasz
kakuk.tamas #14 üzenetére
-
Engikrisztus
tag
válasz
Jeanne d'Arc #29 üzenetére
Ahogy a fórumtárs is mondja,biztos van valahol. Én ahol eddig néztem,ott csak a fehéret ajánlja fel rendelésre. Sosem volt fehér telefonom és nem is lesz.Nem a stílusom.Ilyen apróságokon is lehet vevőket veszíteni.
-
Shyciii
veterán
No akkor én nem fogok váltani Mi4-ről Mi5-re. Kissebb az akkuja, ellenben QHD felbontás ami szerintem felesleges, viszont zabálja az erőforrásokat, ráadásul ugye melegedési gondok vannak a 810-essel (Mi4 anélkül is fel tud forrósodni), úgyhogy a Mi5 esetében pápá akár 7-7 és fél óra kijelzőidő, ami a Mi4-es egyik nagy erőssége.
-
-
Kékes525
félisten
Ha az árazása jó lesz, akkor komoly konkurenciát kapnak a csúcs telok. Fel van adva a lecke a többieknek.
-
zzola
titán
Várós!
-
Helmoras
őstag
En meg itthon ülök es varom mi 3at hogy megjojjon... Le vagyok maradva 😊
-
mizoli
addikt
válasz
Jeanne d'Arc #29 üzenetére
De van.
Vagy inkább mondjuk azt, hogy létezikÉn a 64GB-os fekete Mi3-ra vártam rengeteget.
-
válasz
Engikrisztus #25 üzenetére
Ez komoly? Nincs feketébe?
-
szaszyka
senior tag
Feltörekvő kínai gyártó? Maximum Európában, még. A telefon amúgy jónak tűnik
-
bteebi
veterán
Ha tényleg ilyen lesz, akkor nagyon vóv
.
-
petipetya
nagyúr
Remek hírek, de nem élem bele magam, mert valószínűleg úgyis csak fehérben lesz kapható...
-
judas13
addikt
Várjuk!!!
Csak ez a 810-es már itt is........
-
babkukta
senior tag
Esküszöm nektek, már fáj, ha snapi 810et látok a speckóban. Viszont az érdekelne, hogy ha jelentősen leredukálják az órajelét, úgy, h ne legyen ún "throttling", mennyire van egálban egy S808-al?
-
Zoja™
őstag
válasz
kakuk.tamas #14 üzenetére
Nem hogy nem megy maxon, hanem rendesen vissza lettek véve az órajelek, mert máshogy nem tudták megoldani a melegedés problémáját. És ha már veszek egy készüléket, aminek ismert a pontos teljesítménye, akkor ne kelljen már egy készülékgyártóknak sem visszavenni az órajelet a processzor hibája miatt, hogy használható legyen a telefon.
Úgyhogy az ,,eszetlen" jelzőt szerintem ne is taglaljuk tovább.
-
kakuk.tamas
addikt
Ajánlom mindenki figyelmébe az LG G Flex2 tesztjét, ahol említik, hogy melegszik, de nem nagyon, mivel nem maxon megy a processzor állandón. És biztos van a Telenorba, MMbe kiállítva készülék. A hülyeség helyett inkább járjatok utána annak, amit írtok eszetlenül.
-
Blyan
félisten
Snapi810? Az jó lesz, szalonnát sütni, meg ilyenek.
Érdekes lesz.
-
Flind
senior tag
Miért nem képesek 5"-on maradni? A Mi4 pont jó méretű. Ha valakinek nagyobb kell, ott a Mi Note széria.
-
Penguin95
senior tag
Én úgy tudom, hogy már eddig is volt. Legalábbis mesélte "valaki", hogy a biztonsági mentést azért csinálja a hideg ablakpárkányon, hogy ne melegedjen fel az eszköz annyira. Mi3-at használ az illető, ha ez segít.
A cikkhez: Nem hiszem, hogy az az S810 túl jó választás lenne.
-
Zoja™
őstag
válasz
kakuk.tamas #5 üzenetére
Kb annyi, hogy szvsz a SD810 nem legjobb választás...
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
kakuk.tamas #5 üzenetére
-
"decent hardware"
-
Tomi_Ohl
veterán
Igen, várható volt, hogy ilyen lesz.
Mi4i mellett lehetne nagyobb az akkuja.
A home gombba ujjlenyomat olvasó meg számomra azt jelenti, hogy valószínű itt is rosszabb lesz a dizájn (számomra)... -
Zoja™
őstag
Akkor most már Xiaomi főzőlap is lesz?
-
akooos
veterán
Hoppá, ez végre jól hangzik
Izgalmas készüléknek tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Bestbuy játékok
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Házimozi haladó szinten
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 12/512 ÚJ! 36 HÓ HAZAI GARANCIA!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- iPhone 13 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (194)
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2028.01.04. Apple jótállás iSTYLE vásárlás!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged