Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
Köszönöm a segítséget!
Az a ~7-800 watt nem játék persze, de a hűtésem egy 4x18-as mora d5 réztetős pumpával. A morára 8 db 18-as Sylverstone venti fog kerülni, ezek nagy statikus nyomású ventik, potival szabályozhatók, szóval a hűtés által disszipálható hőmennyiség > 1000 watt fölött lesz.
Annó míg megvolt a cf-em kettő db 7970-es kártyát és egy I72600k processzort passzívban is elvitt a rendszer persze a peltier merőben más tészta.A blogodat feltétlenül megnézem.
Újfent köszönöm az infót. -
A hőmérséklet különbséget az adatlap alapján viszonylag könnyű kiszámolni. A meleg oldalt a felvett áram*fesz+hűtött oldal által leadott hő fűti. Tehát a linkelt pelitiernél:
497+267=764W
Na ezt én átfolyós hűtéssel birnám csak hűteni. Esetleg egy kád hidegvízzel. Ha teheted inkább keress kompresszoros hűtést. Persze mindenkinek megvan a maga kattanása.
Nem titkos, nézz bele a blogomba: [link]
-
Weareus
addikt
Hurrá!!!
Az első visszajelzés a peltierrel kapcsolatban!
Köszönöm a jó tanácsot, figyelni fogok.
Mondjuk - ne értsd félre - de figyelni fog egy szvsz elég komoly víz a peltier meleg oldalán, de ha jól sejtem itt végül is a lényeg, hogy a peltier megfelelően ki legyen szolgálva mind áramilag, mind szigetelésileg, mind hőelvezetésileg és akkor megvillantja magát.
Egy 267 wattos cellát ha szobahő + 10-20 fokon tartok a meleg oldalról és a delta T-je 60 fok adott Imax mellett, akkor a hidegoldalon számolhatok akár mínusz 20-30 fokokkal is?!?!? Az brutál lenne!!!Nem nagyon. Elindultam vissza az időben. Már az lső 8 bitesek korában járok.
Érdekes lehet. Ha írsz erről valamit, kérlek oszd meg velem a linkjét pm-ben v. ahogy gondolod. -
Weareus
addikt
-
Weareus
addikt
Szia!
Kísérleteztél azóta peltierrel?
Én most akarok nekiállni.
Vannak komolyabb elemek is amúgy!
[link]Egy kis víz-sufnituning hűtésről nemrég írtam én is blogot, de egy mai jó kis peltierrel több is kihozható lenne.
Multi-stage peltier elrendezést nem próbáltad?
Persze nem veszélytelen dolog, mint tudjuk. -
zoltanz
nagyúr
Köszi, nagyon tanulságos volt tény, hogy nem fogyaszt keveset, sajna ez a megoldás.
-
BITBOYS
addikt
Nekem is van otthon valamelyik fiók mélyén egy peltier elem.
Még a 2000 évben szereztem be, hogy majd jól megtuningolok egy cerkát. Azóta sem nyúltam hozzáSzép munka, gratulálok!
-
nagyon remek bemutató, s sok mindnet tisztáz.. ennek a címlapon a helye
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- E-roller topik
- Házimozi belépő szinten
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Delta Force (2024)
- Hyundai, Kia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest