Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Yettel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
Köszönöm a segítséget!
Az a ~7-800 watt nem játék persze, de a hűtésem egy 4x18-as mora d5 réztetős pumpával. A morára 8 db 18-as Sylverstone venti fog kerülni, ezek nagy statikus nyomású ventik, potival szabályozhatók, szóval a hűtés által disszipálható hőmennyiség > 1000 watt fölött lesz.
Annó míg megvolt a cf-em kettő db 7970-es kártyát és egy I72600k processzort passzívban is elvitt a rendszer persze a peltier merőben más tészta.A blogodat feltétlenül megnézem.
Újfent köszönöm az infót. -
A hőmérséklet különbséget az adatlap alapján viszonylag könnyű kiszámolni. A meleg oldalt a felvett áram*fesz+hűtött oldal által leadott hő fűti. Tehát a linkelt pelitiernél:
497+267=764W
Na ezt én átfolyós hűtéssel birnám csak hűteni. Esetleg egy kád hidegvízzel. Ha teheted inkább keress kompresszoros hűtést. Persze mindenkinek megvan a maga kattanása.
Nem titkos, nézz bele a blogomba: [link]
-
Weareus
addikt
Hurrá!!!
Az első visszajelzés a peltierrel kapcsolatban!
Köszönöm a jó tanácsot, figyelni fogok.
Mondjuk - ne értsd félre - de figyelni fog egy szvsz elég komoly víz a peltier meleg oldalán, de ha jól sejtem itt végül is a lényeg, hogy a peltier megfelelően ki legyen szolgálva mind áramilag, mind szigetelésileg, mind hőelvezetésileg és akkor megvillantja magát.
Egy 267 wattos cellát ha szobahő + 10-20 fokon tartok a meleg oldalról és a delta T-je 60 fok adott Imax mellett, akkor a hidegoldalon számolhatok akár mínusz 20-30 fokokkal is?!?!? Az brutál lenne!!!Nem nagyon. Elindultam vissza az időben. Már az lső 8 bitesek korában járok.
Érdekes lehet. Ha írsz erről valamit, kérlek oszd meg velem a linkjét pm-ben v. ahogy gondolod. -
Weareus
addikt
-
Weareus
addikt
Szia!
Kísérleteztél azóta peltierrel?
Én most akarok nekiállni.
Vannak komolyabb elemek is amúgy!
[link]Egy kis víz-sufnituning hűtésről nemrég írtam én is blogot, de egy mai jó kis peltierrel több is kihozható lenne.
Multi-stage peltier elrendezést nem próbáltad?
Persze nem veszélytelen dolog, mint tudjuk. -
zoltanz
nagyúr
Köszi, nagyon tanulságos volt tény, hogy nem fogyaszt keveset, sajna ez a megoldás.
-
BITBOYS
addikt
Nekem is van otthon valamelyik fiók mélyén egy peltier elem.
Még a 2000 évben szereztem be, hogy majd jól megtuningolok egy cerkát. Azóta sem nyúltam hozzáSzép munka, gratulálok!
-
bacsis
Közösségépítő
nagyon remek bemutató, s sok mindnet tisztáz.. ennek a címlapon a helye
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- További aktív témák...
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elite X2 1012 G2 i5-7300U I 8GB I 256SSD I 12" 2K+ Touch I CAM I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3221
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest