Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bakagaijin

tag

válasz gyerecske #62 üzenetére

Szerintem a legfontosabb a hátsó kifújó venti, hogy elhúzza a cpu-ról jövő hőt. Amikor az előző házamban x év után egyszercsak meghalt az a venti akkor az alaplap hiába emelte a többi venti fordulatszámát a ház csak egyre melegedett és melegedett - a többi venti nem volt képes lekezelni a szituációt (abba háziléag volt applikálva előlapi beszívó). Előlapi beszívó - szerintem - alapvetően a winyóknak tesz jót - mert amúgy amit kifúj hátra ahelyére jön magától is új, régebben nem is volt ez szokásos :). Az is csak jó, ha a tápod alulról tud felhúzni levegőt, mert így saját kört alakít ki - direktben kívűlről húz be és egyből ki is fújja hátra, a meleg meg felfele száll, nem ugyanazt fogja alulról visszaszívni.

De ezek csak egyéni tapasztalataim és meglátásaim. Biztos valami házi füstölős megoldással alaposabban meg lehet nézni hogyan működnek a dolgok :)

• bakagaijin

tag

Beruháztam én is, és nekem nagyon bejött. Élvezet volt szerelni :). Ami szerintem a cikkből kimaradt, de érdekes - az R4-es házzal ellentétben ebben GP14-es ventik vannak, nem R3-asok (ezek halkabbak, több levegőt fújnak át meg, az élettartamuk valamivel kisebb - mondjuk így is papíron 4.5 év 24x7 használatban). A másik - ami nem tudom, hogy trend-e manapság, de nincs benne pc-speaker. Ez nekem volt gáz, mert a bios ugyan lecsipogta, hogy miért nem bootol fel, de nem volt mit rádugni... Egyébként az volt, hogy ha másik PCI-E aljzatba ment a grafkártya akkor a bios-ban előtte kellett buherálni, de ehhez ki kellett operálnom egy régi házból egy csipogót... mondjuk nekem régi alaplapom van.

Zaj tekintetében szerintem nagyon jó, előtte egy Antec Sonata III-am volt és abban az R9 290-es terhelés alatt mint hajszárító üzemelt (R9 előtt annak se volt semmi hangja), ezért kerestem egy új házat. Ebben nem hallom. Egyáltalán, még akkor sem amikor 2000rpm-en kavarnak a grafkártya ventijei. Már pusztán ezért megérte :).

Új hozzászólás Aktív témák