- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz janeszgol #29 üzenetére
És #30 is: Istenem, first world problems... Na akkor még egyszer, mert látszólag nem ment át.
#30: "A Samsung azonnal, magatol reagalt egy "mediahiszteriara", pereskedes nelkul."
Basszus, még jó! Jelentős biztonsági kockázatról volt szó, nem egy elrontott frissítésről!
Az, hogy egy telefon/phablet jó eséllyel kigyullad, az rohadtul nem az a kategória, mint az, hogy bootloopos lesz. Legalábbis ha nekem választanom kellene aközött, hogy a telefonom kigyulladjon telefonálás közben, vagy épp a farzsebemben, vagy pedig esetleg "csak" használhatatlanná váljon, akkor én inkább az utóbbit választanám. És igen, amikor konkrétan biztonsági kérdésről van szó, akkor nem lehet azon szarakodni, hogy vajon melyik gyárban mikor készült telefonokat érintheti, hanem mindet vissza kell hívni. Azért, hogy ne sérüljenek, vagy épp haljanak meg emberek, ami egyébként anyagilag is nagyon sokba fájna nekik. Nagy arcvesztés egy ilyen visszahívás, de az meg még gázabb lenne, hogyha mondjuk vártak volna 2-3 hónapot a kivizsgálással, közben meg esetleg néhány 100, 1-2 ezer ember megsérül, akár maradandóan is (arca-füle megég, haja leég), pechesebb esetben pedig akár néhányan meg is halhattak volna. Nem feltétlenül magától a kigyulladó telefontól, ami alapvetően nem okoz halálos sérülést, hanem attól a helyzettől, amibe ez által kerülnek - ha mondjuk valakinek pont akkor gyullad ki a telefonja a zsebében, amikor egy forgalmas úton előz, akkor lehet, hogy a frontális karambolban akár 3-4 ember is meghal... De ez tényleg tök ugyanaz, mint a bootloop .
Egy forrasztási hiba azonosítása nem feltétlenül evidens. Lehet, hogy csak egy adott gyáregység adott gyártósorát érinti, és akár azt is csak spéci esetekben, amikor mondjuk éppenséggel - hogy valami hülyeséget mondjak, új "forrasztóanyagot" töltenek be, vagy amikor "pákát" cserélnek, vagy épp a régi túlságosan elhasználódik... a franc tudja. Tudtommal nem volt rá evidens a megoldás, és hogyha n db ezzel foglalkozó mérnök se találja meg egyértelműen a megoldást, akkor az szerintem jelzi a probléma komplexitását is.
És az is egy érdekes kérdés, hogy arányaiban hány embert érintett. Mert az, hogy ebben a topicban mondjuk vagy öten-hatan mondták (engem is beleértve), hogy náluk előjött, azért az alapján én nem vonnék le nagyon messzemenő következtetéseket. Meg amúgy nyilván van jelentősége a használati körülményeknek is - az én telefonom sokszor volt a kocsimban az anyósülésen nyáron, nagy melegben, és a navigálás végére kifejezetten forró volt, szóval simán lehet, hogy elsősorban emiatt ment tönkre, de persze erről nyilván nem szól a fáma nem csak nálam, másoknál se.
Ha a Samu meg tudta volna oldani fájdalommentesebben az akksiproblémát, akkor megoldották volna, de nem tudták, ezért volt a full refund. Az LG (alapvetően) meg tudta oldani a bootloopot, ergo a felhasználónak egy szava nem lehet. Engem is érintett, mégsem sírtam feleslegesen miatta, pedig talán közel 2 hónapig nem tudtam használni (külföldön voltam). Megcsinálták, jó lett (sőt, még a kijelzőjét is kicserélték, és egy karcolás se került a telefonra, pedig féltem tőle), nincs itt semmi látnivaló. Amúgy meg tetszőleges telefonnal van mindenféle probléma, az OLED-eknél beégő kijelző, vagy random esetekben elromló digitizer, akármi. Persze mindenkit az zavar, ami épp érinti...
#36: Én is, de abban meg viszonylag szar a(z OLED) panel... szóval csak óvatosan . Azt leszámítva amúgy nekem is nagyon bejövős.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
janeszgol
félisten
Pedig valamit tudhatott azert a G4. Kis hatterinfo: az ocsem Samsung fan, en is komalom a markat. Nalunk a Galaxy Note feler a himnusszal. Nos, anno neki az S6 (ami egy baromi jo telo a kicsi akku ellenere) helyett a G4-et ajanlottam. Egyszeri bootloop (munkaeszloz, nem fer bele, de ha nem lett volna, akkor sem), javasoltam adja el a francba. Azota volt neki Note 5, majd 7, most S8, megis mar masodjara hallottam tole, hogy a G4 azert nem volt rossz. Ha valami, ez nagy szo. A kameraja jo volt, de kijelzoben szerintem gyenge volt.
Batai15, hm. Ez igen, nem gondoltam volna a Waytech-tol.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Nem csodálom hogy kibukott ez a dolog..
Itthon egy halott G3, a G4 az még a bootloop elött teljes beltartalomcserén esett át, de a kamera vitte el cserébe, a G5-t meg a kijelzője vitte el cserébe.. G6-nak meg már időt nem hagytam kibontakozni.Most kacsintgatok a V30 fele... De már félve..
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Matada2.3
veterán
Pont most halt meg egy ismerősöm G4-e a garancia lejárta után 2 hónappal. Eléggé zsákbamacska volt ez a G széria. Azért én várom és bízok a G7 alapoktól való újrakezdésében.
Finn the human
-
batai15
félisten
-
sixpak
nagyúr
Nekem 21 hónaposan jött elő a bootloop a V10-en.
Visszaküldtem postán a központi szervizbe, de nem nagyon bíztam benn, hogy foglalkoznak vele, ezért gyorsan vettem egy V20-at....rá egy hétre jön a postás, hozza a megjavított V10-et, benne a munkalap az alaplap cseréről....úgyhogy most van egy felesleges V10-em.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Benetnes
tag
Nekem első szériás G4-en mindent cseréltek 1 éven belül.
Lg-pártiként is azt kell hogy mondjam megérdemelték a pert! A hátlap kegyetlenül kopott (első szériára hivatkoztak) , alaplap hiba (ami csere után sem jelentett teljes biztonságot) és ami senki nek sem sikerült eddig, Lcd beégés (Oled nagyhatalomként Lcd-vel bohóckodni egyébként is....), az üzemidőre meg bugokra nem is mondok semmit! És ez csak a G4!!!
Az hogy alkatrészt cserélnek egy bukott szériában az ok, de aki nyolcadszor viszi a telefonját szervízbe megértem hogy elgurul a gyógyszere. Siralmas az is amit most csinálnak(régiónkénti eltérés a G6 felszeretlségében, V30-at még nem is láttam) aztán meg sírnak, hogy veszteséges a mobilágazat meg köröket vernek rájuk a kínaiak!
Ilyen bakik mellett nem jósolok nekik szép jövőt! -
Kasya
nagyúr
Esetleg a full refund nagyon spéci esetekben (Samu Note), de itt szó sem volt arról, hogy a készülékekkel egyébként gond lenne.
A Samsung azonnal, magatol reagalt egy "mediahiszteriara", pereskedes nelkul.
Az LG több szeriajara se volt kepes reagalni, pedig tobb info portalon is felbukkant a bootloop problema. Annyira "szo sem lehet arrol, hogy gond lenne", hogy az LG is elismerte a G4-nel, de per kellett a kompenzaciohoz. Amugy csak szervizeltek volna. Lathatoan neked elegseges egy frissen vasarolt, esetleg 1-2 honapos 180k-s telefonnal a szerviz, aztan a problema ujra elojohet, de tomeges problemanal ez nem nagyon nyugtatja a tobbseget...inkabb venne mas keszuleket.Azt is latni kell, hogy az USA piac mas, mint a magyar.
Samsung topikokba is beesik egy-egy friss vasarlo az aktualis csucsmodellnel, akinel az is kiveri a biztositekot, ha pl. a kameramodul nem mertanilag kozepen van a lencsevedo mogott. Ezert rogton cserelne, vagy valtana.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
"Esetleg a full refund nagyon spéci esetekben (Samu Note), de itt szó sem volt arról, hogy a készülékekkel egyébként gond lenne."
Hogy te milyen elnezo vagy. Tehat a Samsung jo hogy refundolt, igaz valodi kiegett keszuleket nem lattunk, meg zavaros is volt az egesz, de az a nehany millio alaplapos cucc elnezheto, azert nem volt szukseges a visszahivas.
-
csorbajeno
veterán
válasz balazs0102 #18 üzenetére
A perköltséget igen, de az ügyvédi költségeket nem. Nekem is épp az járt a fejemben a hírt olvasva, amit Kasya is felvetett. Vajon megérte-e a felpereseknek?
-
tomboy0013
veterán
5X-em volt, eladtam egy ismerősnek de azóta sincs baja. 1 év 10 hónapos. Nekem G6-om van remélem ezeket már nem fogja érinteni ez a hiba jelenség. Bár emiatt vettem 2 év gyári garanciával.
-
KoryHu
aktív tag
Nekem G3 - on előjött, ami ott szokott, keret repedése, üveg elválás, kijelző sárgaság. 2 év előtt 1 héttel leadtam, és kb adtak egy teljesen új készüléket, új keret, új kijelző. Szerintem korrekt
Nem öreg, csak régebb óta fiatal.
-
addikt
Jelen, LG Nexus 5x, 1 év 6 hónap után most ment először szervízbe január 12-én, azóta még semmi hír. Remélem februárban már visszakapom. Egyébként én ennek ellenére újra azt venném, mert amúgy meg imádom.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
rwbag2012
tag
Nexus 5x egy hónappal garancia lejárta után bootlopos lett. A magyarországi LG felajánlotta, hogy 63 ezer forintért szívesen alaplapot cserél 😂 Abszolút rugalmatlanok voltak. Nexus 4-em anno ugyancsak alaplaphibás lett. LG telefon kizárva a jövőben.
-
Millerchris
tag
Nálam az L széria több tagja is bootloop hibás lett.
A holnap mèg messze van!
-
bteebi
veterán
válasz #16514048 #11 üzenetére
Az enyém is bootloopos lett, kb. fél év után, ráadásul a kezdetektől volt rajta egy kék szubixel hiba, ami mondjuk időnként - átmenetileg - megszűnt, és amúgy gyakorlatilag csak full fekete képernyőn látszott (de persze eléggé zavart). Mivel ekkor már külföldön dolgoztam, "jobb híján" nem foglalkoztam vele. Egy idő után meg valahogy valami fekete szar (mintha valami megégett volna, és közvetlenül az üveglap alá tapadT) is a kijelző alá került, fogalmam sincs hogy. Nem tudom, hogy volt-e rá hivatalos LG garancia, bár talán igen. Bevittem a szervizbe, amikor otthon voltam, szó nélkül javították, és még a kijelzőt is kicserélték (persze jeleztem, hogy az se perfekt). Nem kevés adatot buktam, mert hülye voltam, de legalább a telefon azóta is jó. Szóval tény, hogy volt bootloop hiba, de szerintem full jól kezelték, ellenben a Samuval vagy az Apple-lel. A sztori elejére mondjuk nem emlékszem, nem tudom, hogy az LG-nél hogy indult ez az egész, valószínűleg ők is próbáltak sunnyogni eleinte. Persze azt is el kell ismerni, hogy egy idő után a Samsung is a helyén kezelte a dolgot a robbanós Note-okkal, persze muszáj is volt neki...
A per meg szerintem valamelyest hülyeség volt, még ha jól is jártak azok, akik benne voltak. A javítás és a garancia újraindítása teljesen korrekt megoldás szerintem, ettől többet reálisan nem várhatunk szerintem a gyártótól. Esetleg a full refund nagyon spéci esetekben (Samu Note), de itt szó sem volt arról, hogy a készülékekkel egyébként gond lenne.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Szerintem azért nem hoz a konyhára az Lg-nek telefon biznisz, mert a sok szervizelés elviszi a hasznot. Ez gonosz volt,de igaz.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
andras.m
csendes tag
Nekem is N5X-em van és már 4-szer volt szervizelve, de azon kívül nagyon jó telefon. Nincs nagy esély rá de reménykedek, hogy majd lesz itt is valami következménye a sorozatos elromlásoknak.
-
mjani1172
addikt
Nekem van G4 és N5X.
A G4 1x volt javítva ( ok ez belefér) az N5X talán ötször (egy kalap ....).Tudom hogy a fanok szerint csak az enyém ilyen,másnak sosem, stb....
Nekem nagy csalódás az LG.
Nem mondom hogy soha többet, de jelentős hátrányból indulnak nálam.[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
2 db G4 van itthon használatban(27 és 21 hónapos), de szervízben még nem jártam......V30 a kiszemelt.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Tigerclaw
nagyúr
Eddig tünetmentes a G4-em és remélem így is marad még sokáig.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
MaxxDamage
félisten
V10 és V20 -am is probléma mentes (kop-kop)
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
V.Dave
senior tag
-
törölt tag
G4-em van 2,5 éve, tavaly nyáron bootloop-os lett. Már a garancia lejárta után (!) bevittem a központi szervizbe, kérdés nélkül kicserélték a hibás alkatrészt és 1 év jótállást vállaltak rá. Egyébként ha délelőtt viszem be, akkor valószínűleg még aznap visszakapom, így viszont csak másnap.
Szóval igen, hatalmas szívások vannak az ilyen LG telefonokkal. Annyi, hogy néha biztonsági mentést kell csinálni azokról a dolgokról, amiket nem akarsz elveszteni, de ezt amúgy is érdemes megtenni olykor.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
A fenébe, hibátlan V20-am van. Ha idején perelek, most jól járok 🤘
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Szabcsizz
őstag
Istenem,dejó hogy nem G6-ot vettem. És ezzel nem szeretnék egy tulajt sem megsérteni..
-
Egy LG G3 Beat meg egy G4 C-m volt úgy kell majd elásni őket, ha meg akarok szabadulni tőlük...
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
Kasya
nagyúr
Es mennyibe kerulhetett fejenkent a a kereset az embereknek? Tehat mennyire erhette meg nekik csatlakozni?
-
Az olcsóbb Lg telefonokat elkerülte a forrasztás bug.
-
atike
nagyúr
Szerencsére engem ez elkerült (V10). Remélem így is marad addig amíg nem lesz lecserélve...
-
macii97
senior tag
A g3 is érintett ebben a dologban, abban sem sikerült a forrasztás anno.
-
janeszgol
félisten
Emlékszem anno micsoda találgatások voltak a G4-nél, hogy vajon melyik dátummal gyártottak a bajosak és szerviz után előjön-e a hiba. (Utóbb kiderült, hogy elő jöhetett bizony.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest